6 Eylül 2023

İthal Sigaralar: Al Capone Sweet Cognac, Oris Twin Sense, Zumerret ve Yeni Sigara Zamları

İthal Sigaralar: Al Capone Sweet Cognac, Oris Twin Sense, Zumerret ve Yeni Sigara Zamları

2023 yılını yarılamışken Tekel sigaralarına zam tekrar geldi. Son sigara yazımda zaten zamlardan bahsetmiştim ve yenisini yazmadan sigaralara tekrardan 5 TL zam geldi. Artık eskisi gibi 1-2 TL değil tütün ürünlerine zam okkalı gelmektedir. Ortalama bir sigara artık 50 TL bandında olup herkese şimdiden geçmiş olsun ve hayırlı olsun demek isterim. Eskiden sigara fiyatlarını yazılarımda güncel tutardım fakat yıl içerisinde gelen sık zamlar sebebiyle artık yeni yazımda sadece ortalama bir fiyat verip geçeceğim. Tekel sigaralarına zam gelince doğal olarak tütün içenler ve saranlara da kötü haberim var çünkü tüm sarmalık kıyılmış tütün mamulü ve kağıtlarına kadar tüm her şey otomatik olarak zamlanıyor. Bu yazıyı yazmadan daha iki hafta önce Kıbrıs’da tatil yapıyordum ve orada en kaliteli sigaralar Marlboro Gold Long mesela 2 Euro olup 60 TL’ye satın almıştım. Eminim yakında Kıbrıs sigara fiyatlarını da ülke içinde geçeriz. İthal ve Duty Free sigaralara gelecek olursak sizin için bazı derlemeler yaptım. Bunlardan bir kısmı berbat sigaralar iken bir kısmı gerçekten favorim olan tütün mamulleridir. Özellikle Al Capone serisine bayıldığımı söyleyebilirim. Puro benzeri minik ama içimi gayet dolu dolu bir Sigarillo olup deneyimlerimden bahsedeceğim. Ayrıca Duty Free kısımda alışveriş yaparken özellikle Kıbrıs Ercan Havalimanı (ECN) kullanalar mutlaka bir veya iki karton sigara almasını öneririm. Tek pakette alabilirsiniz. Genelde 2-3 Euro arası tek paket fiyatlar olup kasadan direkt satın alabilirsiniz. Türkiye’de ithal sigaraları nereden bulabilirsiniz sorusu bana çok geliyor fakat Duty Free gibi taze ve günü geçmemiş sigara bulmanız biraz zor olabilir. En iyisi Duty Free sigaralar bölümünden alışveriş yapmanız olacaktır.

1) Al Capone Sweet Cognac
Al Capone Sweet Cognac tütün mamulü aslında sigara olmayıp puro kategorisindeki Sigarillo ürünlerinden biridir. Boyu küçük olup paketi de küçüktür ve içerisinde 10 adet Sigarillo vardır. Tatlı Koynak tadı olan bu tütün mamulü oldukça doyurucu ve içim sırasında size keyif veren bir  Sigarillo olup kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. İçeceklerin yanında, kahve ile oldukça iyi giden bir üründür. Filtre kısmı kahve renkte olup Konyak tadı vardır ve şekerlidir. Almanya menşeli bir sigara olup ana üretim yeri paket üzerinde  Switzerland İsviçre yazmaktadır. Açık turuncu renkte güzel bir paketi vardır ve dediğim gibi tat olarak harika bir tütün ürünü olup kesinlikle deneyiniz.

Al Capone Sweet Cognac (Tatlı Koynak)

Sigarillo: Al Capone Sweet Cognac (Tatlı Koynak)
Üretim: Burger Söhne Holding AG (Switzerland İsviçre)
Paket: Ufak Sigarillo Paketi.
Paket İçeriği: 10 Adet Sigarillo Vardır.
Fiyat: 80 TL & 2,5 Euro
Barkod: 4004018941009 (Almanya EAN 13)

Aynı markanın Al Capone Pockets adında başka bir ürünü daha olup siyah pakette satılan ve sade içim isteyenler için tasarlanmış aynı boyutta bir Sigarillo olup bunu da deneme fırsatım oldu. Açıkçası sade olanını pek beğenmedim.

Zumerret Queen Black Sigara

2) Zumerret Queen Black Sigara
Zumerret Queen Black Sigarası hiçbir özelliği olmayan normal Slender sigara olup kalitesi oldukça düşüktür. Paket üzerinde üretim yeri ve detayları yazmamakla birlikte büyük olasılıkla İran veya kaçak üretim bir marka olup buna vereceğiniz para yerine gidin Tekelden Tekel 2000 sigarasını alın daha iyidir. Dediğim gibi hiçbir özelliği olmayan, aroması olmayan klasik ve kalitesi düşük, içim hissiyatı berbat boş bir sigaradır.

Sigara: Zumerret Queen Black Sigara (Slender Sigara)
Filtre: Beyaz Slender Sigara Filtresi.
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Normal Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 30-35 TL
Barkod: 655729319904 (ABD & Kanada UPC A)

25 High Class Cigarettes Sigarası

3) 25 High Class Cigarettes Sigarası
25 High Class Cigarettes sigarası adından da anlaşılabileceği gibi paket içerisinde 25 adet sigara olan normal sarı filtreli bir sigaradır. Çok bir özelliği yoktur ve içimi kötü bir sigara olup sadece satış yapabilmek için üzerinde Fine American Blend ibaresi konmuştur sanki Amerikan sarımı tadında gibi fakat hiç alakası yoktur. Üretim yeri olarak Avrupa Birliği & European Union paket üzerinde yazmaktadır fakat tamamen Türk kaçak üretimi bir sigarada olabilir. Bu yüzden kesinlikle tavsiye etmediğim bir sigara markası olup 25 sigaralarını görünce asla satın almayınız. Ayrıca beklemiş olduğu için bayat sigaradır.

Sigara: 25 High Class Cigarettes Sigarası (Normal Sigara)
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 8 MG ve Nikotin 0,8 MG ve Karbonmonoksit 8 MG.
Filtre: Klasik Sarı Sigara Filtresi.
Paket İçeriği: 25 Adet Normal Sigara Vardır.
Fiyat: 25-35 TL
Barkod: 8693431005113 (Avrupa Birliği & European Union)

Oris Twin Sense Strawberry Menthol (Çilek Mentol)

Oris Twin Sense Strawberry Menthol (Çilek Mentol)

4) Oris Twin Sense Strawberry Menthol (Çilek Mentol)
Oris mentollü sigara çift patlatma topu olan ve biri çilek diğeri klasik nane olup yapı olarak Marlboro Double Fusion sigarasına aşırı benzemektedir. Eğer Duty Free mağazalarında uyguna bulursanız karton olarak almanızı tavsiye edebilirim. Mentol seviyesi hiç fena değildir ve kaliteli bir sigaradır. Oris markasının zaten başka versiyonları da olup onları da incelemenizi önerebilirim. Çilek aromalı kutusu üzerinde Twin Sense yani çift haz yazmaktadır ve üretim yeri olarak kutu üzerinde "Made in U.A.E Under Authority of The Trademark Owner in Germany" yazmaktadır. Almanya ticari markası adı altında Birleşik Arap Emirlikleri (U.A.E) ülkesinde üretilen bir sigara markasıdır. Kutu üzerinde detaylı açıklama için QR kodu bulunmaktadır ve şık bir kutu tasarımına sahiptir. Sonuç olarak uygun fiyata bulursanız direkt kaçırmayın ve satın alın derim. Diğer mentollü versiyonlarının da iyi olduğunu düşünüyorum.

Sigara: Oris Twin Sense Strawberry Menthol (Çilek Mentol)
Filtre: Beyaz Normal Sigara Filtresi ve Çift Mentol Kapsüllü.
Üretim: U.A.E & Almanya
Paket: Normal Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Çift Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 50 TL
Barkod: 4260093465759 (Almanya & EAN 13)

Cavallo By Vasily Vinteroff Sigarası

Cavallo By Vasily Vinteroff Sigarası

5) Cavallo By Vasily Vinteroff Sigarası
Cavallo By Vasily Vinteroff sigarası Slim ve mentollü bir sigara olup içerisinde patlatma topu bulunmaz sadece filtre kısmında nane aroması vardır. Klasik Slim Cavallo markası sigaralarından olup üretim firması ise Gulbahar Tobacco International (GTI) olup ortalama bir sigaradır diyebilirim. Yandan açılan yeni stil bir kutu tasarımı olup tamamen yeşil bir paketten oluşmaktadır. Kutu üzerinde bulunan Style Reinvented ibaresi ise kutuya daha çok yapılmış olup stil yeniden keşfedildi yazmaktadır. Yoksa klasik Slim sigaralardan çok farkı yoktur. Sadece fiyatı uygun ise belki alınabilir onun dışında pek arayacağım bir tütün mamulü değildir.

Sigara: Cavallo By Vasily Vinteroff (Slim Sigara)
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,5 MG ve Karbonmonoksit 6 MG.
Filtre: Mentollü Slim Sigara Filtresi.
Üretim: Gulbahar Tobacco International (GTI)
Paket: Slim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Slim Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL
Barkod: 815082008659 (ABD & Kanada UPC A)

6) Marvel Silver Selected Demi Sigarası
Marvel Silver Selected Demi sigarası Ukrayna menşeli bir sigara markası olup metalik gri renkte satılan Silver Slender paketini deneme fırsatım oldu. Açıkçası normal Camel Slender sigaradan daha kötü diyebilirim ve klasik bir sigara olup her hangi bir aroması yoktur. Çok ucuza bulunmadığı sürece para verilip alınacak bir sigara değildir. Paket üzerinde Premium Blend yazdığına bakmayın bizim Tekel sigaralar daha kalitelidir. Marvel markası 1772 yılından beri var olsa da sigara ve tütün mamulleri konusunda bence Türkiye daha ileridedir. Paketin en altında üretim tarihi bulunmaktadır ve sigara alırken mutlaka buna dikkat ediniz. Çünkü birçok kaçak ve ithal sigara bekletilmiş ve günü geçmiş şekilde satılmaktadır. Dediğim gibi Marvel Silver Selected Demi sigarasının bir özelliği olmayıp tekrardan satın alacağım bir sigara değildir.

Sigara: Marvel Silver Selected Demi (Slender Sigara)
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,3 MG ve Karbonmonoksit 4 MG.
Filtre: Beyaz Slender Sigara Filtresi.
Üretim: Vynnyky Tobacco Factory LLC (Ukrayna)
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 30-40 TL
Barkod: 4820192106702

İthal sigaralar ve Duty Free tütün mamulleri hakkında sizlere yine güncel bilgiler vermeye çalıştım. Sigara ve Tütün yazılarımı takip ediyorsanız mutlaka Tobacco kategorisindeki yazılarımı inceleyiniz. Son olarak bir öneri yapmak isterim; normal sarı filtreli ve katran, nikotin gibi oranları ağır olan sigaraları Süzen Filtre ile içmenizi tavsiye ederim. Son gelen zamlar ile birlikte içilebilir en uygun fiyatlı sigara 44 TL ile Tekel 2000 Kırmızı veya Mavi Uzun sigarası olmuştur.

Burak Avcıoğlu - Update: 11.09.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.