30 Temmuz 2020

McDonald's Hakkında Genel Bilgiler ve McDonald's Menü Tavsiyeleri

McDonald's Hakkında Genel Bilgiler ve McDonald's Menü Tavsiyeleri

McDonald's markası 1940 yılında ABD'de kurulmuştur ve dünyanın en büyük fast food restoran şirketidir. Türkiye’de de birçok il ve ilçede şubeleri vardır. Genel olarak servis ettiği fast food yemek menüsü hamburger, patates kızartması ve içecek olarak koladan oluşmaktadır.

McDonald's firmasının Türkiye Distribütörlüğünü ise 1986 yılından beri Anadolu Grubu yapmaktadır. Türkiye'de 250'den fazla restoranı vardır ve internet üzerinden sipariş verilen en çok fast food zincirlerinden biridir.

McDonald's hakkındaki bu kısa bilgilendirmeden sonra menü tavsiyelerine geçebiliriz. İlk olarak şunu söylemem gerekir bu tip fast food ürünleri çok sağlıklı olmayıp bunları ayda bir defa tüketmenizi öneririm. Aşırı tüketilmesi sağlık açısından zararlıdır. Şeker, Diyabet gibi hastalıklara yol açmaktadır.

Menü tavsiyesinden önce şunu söylemem gerekir, tavsiye edeceğim menülerde Chicken(Tavuk) olan menüleri listeye eklemiyorum çünkü Tavuk menülerini ve Tavuk etini asla tüketmiyorum. Bir de Double Menü yani Çift Et olanlar çok fazla geldiği için onları da pek tercih etmiyorum.

McDonald's güncel menülerine baktığımda aslında iki önerim olacak. Çünkü McDonald's markasının şu sıralar çok iyi menüleri yoktur. Özellikle Show Burger Menülerinin ekmekleri susamsız, sert ve soslarından dolayı çok kötü ve yapay olduğunu düşünüyorum.

McDonald's için önereceğim ilk menü McRoyal Menü'dür ikincisi ise Quarter Pounder Menü'dür. Eğer ki bir yerde McDonald's restoranına girdiniz ve kararsız kaldıysanız direkt McRoyal menü söylemenizi tavsiye ederim ve diğerlerine bakmayın bile derim.

McDonald's Hakkında Genel Bilgiler ve McDonald's Menü Tavsiyeleri

McDonald's Menü Tavsiyeleri

McRoyal Menü: Bence şu an için McDonald's’ın en iyi menüsüdür. Zaten iki ayda bir sipariş verdiğim için kararsız kalanlara önereceğim tek menüdür. Ağustos 2020 itibarıyla menünün güncel fiyatı 32,99 TL'dir.

Quarter Pounder Menü: Bu menüyü ekleme sebebim ikinci bir alternatif olması içindir. Eğer ki McRoyal Menü dışında bir menü tercih edecekseniz o Quarter Pounder olsun. En azından McRoyal’e en çok benzeye menüdür. İçerisinde marul ve yeşillik yoktur, sadece turşu ve soğan halkaları vardır.

* Süperkıyak Menü: Biraz malzemeden çalınmış fakir işi menüdür. Ekmeği bana bayat ve kötü geldi. Özensiz ve kalitesi düşük market hamburgeri ekmeği kullanmışlar.

* Milli Burger Menü: Çift etli ve hamburgeri ideal büyüklük boyutunda olan ve fiyat olarak McRoyal menüye göre biraz daha hesaplı olan güzel bir menüdür. İçerisinde marul, Cheese peyniri bulunmaktadır.

* Köfteburger Menü ve Big Mac Menü: Etleri ince ve kalitesizdir, çok iyi pişmemişte olabiliyor. Ucuz fiyatlı menülerden biri diyebiliriz. Ucuzun bir tık üstü menülerdir.

Show Burger Menüler: Ekmeklerinden dolayı hiçbir varyasyonunu tercih etmiyorum. Susamsız ve yapay hamburger ekmeği hissiyatı veriyor. Hamburger ekmeğinden çok soslu ve sert ekmek yiyormuşsunuz gibi oluyor ve menüden hiçbir tat ve zevk alamıyorsunuz. Bundan dolayı tüm Show Burger menülerini tercih ve tavsiye etmiyorum. Köfteci Yusuf'dan plastik köfte yemek ile aynı hissiyatı Show Burger menüde yaşayabilirsiniz.

* Double Cheeseburger Menü (Kötü): Kesinlikle çift et var diye almayınız aşırı küçük ve doyurucu olmayan bir menüdür. Hamburgeri küçük boyutta olduğu için almanızı tavsiye etmem.

Eski Menüler: Türk Usulü Max Burger ve Mangal Burger menüler pek tutmadığı için 2020 itibarıyla artık menü listesinden yoktur.

* McDonald's'da Atıştırmalıklar ürün olarak Çıtır Soğan Halkası ve Acılı Chicken McBites olan ufak tavuk parçası tanelerini önerebilirim. KFC'nin Tavuk atıştırmalıklarından daha iyi pişmiştir ve kalitelidir.

* McDonald's firmasının tek dezavantajı ücretiz soslar arasında sadece Acı Sos, Mayonez ve Ketçap seçeneğinin olmasıdır. En azından belli bir fiyat üzerindeki menülerde Barbekü, Ranch, Hardal, Sarımsaklı Mayonez gibi sosların ücretsiz seçenekler arasına eklenmesi gerekir.

McDonald's'da En Çok Tercih Edilen Menüler
* McRoyal Menü (44,99 TL)
* Quarter Pounder Menü (42,99 TL)
* Milli Burger Menü (39,99 TL)
* Big Mac Menü (37,99 TL)

Diğer Menüler
* Double Quarter Pounder Menü (Aşırı Doyurucu)
* Double Big Mac Menü (Aşırı Doyurucu)
* Double Köfteburger Menü (Vasat)
* Köfteburger Menü (Vasat)
* Double Cheeseburger Menü (Vasat)
* Daba Daba Burger Menü (Tavuk)
* Süperkıyak Burger Barbekü Soslu Menü (Vasat)
* Süperkıyak Burger Klasik Menü (Vasat)
* Hamburger Menü (Vasat)

Son olarak şunu söylemeliyim; özellikle İstanbul'da nüfusun artması ile birlikte paket servis ile gelen menülerdeki et çok iyi pişmemiş veya aşırı pişmiş, yanık olabiliyor. Belki şubede yemek daha doğru olacaktır fakat paket servis hızı ve lezzet olarak McDonald's firması başta İstanbul şubeleri olmak üzere kalitesi düştü diyebilirim.

Burak AVCI - Update: 06.12.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.