30 Temmuz 2020

Burger King Hakkında Genel Bilgiler ve Burger King Menü Tavsiyeleri

Burger King Hakkında Genel Bilgiler ve Burger King Menü Tavsiyeleri

Burger King markası 1954 yılında Amerika'da kurulan fast food lokantalar zinciridir. İlk Burger King restoranı 4 Aralık 1954'te Miami'de açılmıştır. Burger King Türkiye distiribütörlüğünü TAB Gıda yapmaktadır. McDonald's firmasının en büyük rakibi olup genelde menüleri ikisi arasında çokça karşılaştırılır.

Burger King hakkındaki bu kısa bilgilendirmeden sonra menü tavsiyelerine geçebiliriz. İlk olarak şunu söylemem gerekir bu tip fast food ürünleri çok sağlıklı olmayıp bunları ayda bir defa tüketmenizi öneririm. Aşırı tüketilmesi sağlık açısından zararlıdır. Şeker, Diyabet gibi hastalıklara yol açmaktadır.

Menü tavsiyesinden önce şunu söylemem gerekir, McDonald's menülerinde olduğu gibi Burger King menüleri arasında da tavsiye edeceğim menülerde Chicken(Tavuk) ve Fish Royale(Balık) olan menüleri listeye eklemiyorum çünkü Tavuk menülerini ve Tavuk etini asla tüketmiyorum. Bir de Double Menü yani Çift Et olanlar çok fazla geldiği için onları da pek tercih etmiyorum.

Burger King Hakkında Genel Bilgiler ve Burger King Menü Tavsiyeleri

Burger King'de tavsiye ettiğim üç ana menü vardır. Bunlar; Texas Smokehouse Burger Menü, BK Steakhouse Burger Menü ve Rodeo Whopper Menü olup bunlardan ilk ikisi olan menüler Burger King Gurme kategorisi içindedir. Bu arada internet üzerinden bu menüler hakkında detaylı birçok Mukbang videosu da izleyebilirsiniz.

 Burger King Menü Tavsiyeleri

Texas Smokehouse Burger Menü: Burger King'in Gurme serisinden olan bu menü bence en iyi menülerden biridir. Eğer menü seçiminde kararsız kalırsanız gurme serisi olan bu menüyü tercih etmenizi öneririm. Çift etli olmasını istiyorsanız Double Texas Smokehouse Burger Menü söyleyebilirsiniz.

BK Steakhouse Burger Menü: Bence Burger King'in en sıra dışı girişim menülerinden biridir. Gurme serisinden olan bu menüyü iyi pişiren bir şube bulursanız kaçırmayınız. Bu menü genelde internet üzerinden söylemenizi tavsiye etmem, gidip şubede yemenizi öneririm. Çünkü çok pişmiş veya soğumuş olduğu zaman bu menüden zevk alamazsınız fakat kaliteli pişirilmiş Steakhouse menü gerçekten lezzetlidir. Ağustos 2020 itibarıyla menünün güncel fiyatı 33,50 TL'dir. Bu menü ile ilgili şunu söylemem gerekir; asla eve sipariş vermeyin çünkü eti soğuk geliyor ve tazeliği gitmiş oluyor. Gidip bu menüyü Burger King restoranda taze taze yemenizi tavsiye ederim.

Burger King Menü

Rodeo Whopper Menü: Normelde Whopper serisini önermem fakat soğan halkalı bu menü gerçekten tavsiye edebilecek bir türdendir. Gurme serisi dışında bir menü denemek isterseniz Rodeo Whopper menüyü sizlere önerebilirim. Bu arada bu menüde domates ve turşu olsaydı daha iyi olabilir gibiydi. Hatta McDonald's'ın McRoyal Menüsü ile yarışırdı.

* Whopper Menü: Burger King'in en klasik menüsüdür. Fakat ben daha çok Gurme serisini tercih ettiğim için Whopper menüyü çok önermiyorum. Çünkü biraz orta kalite bir menüdür. Diğer varyasyonları Double Whopper, Triple Whopper, Whopper Jr. olup bunları da çok önermiyorum. Özellikle Double ve Triple aşırıya kaçıyor.

* BK Kral Burger Menü ve Etli Barbekü Brioche Menü: McDonald's firmasındaki Show Burger'ler ile aynı hamburger ekmeğine sahip olup susamsız ve yapay ekmek hissiyatı veren bu tip menüleri tercih ve tavsiye etmiyorum.

* Köfteburger Menü: Köfteburger serisi fiyatı ve kalitesi bakımından Whopper menüye çok benziyor. Double Köfteburger veya Köfteburger menüyü bu yüzden dolayı tercih ve tavsiye etmiyorum. Bir seferlik denenebilir fakat daha çok fiyat ve performans menüsü gibidir. Ucuz menülerin bir tık üstü menü kategorisindedir.

Etli Barbekü Deluxe Burger Menü: Hamburger boyutu ufak ve Whopper Jr. menüye benziyor. İçinde soğan, turşu, domates yoktur. Tadı kıtır barbekü soslarından dolayı fena değildir ama malzeme biraz eksiktir. Ucuz menülerin bir tık üstü menü kategorisindedir. Bunun yerine Whopper menü almanızı tercih ve tavsiye ederim.

* Big King Menü, Big King XXL Menü ve Double Big King Menü: Bu menüler biraz aşırıya kaçtığı için tercih etmiyorum fakat aşırı et ve hamburger yemek isteyenler için ideal menülerdir.

Big King Jr. Menü, Cheeseburger Menü serisi ve Klasik Hamburger Menü hakkında çok bir yorumda bulunmayacağım. Bunları hepsi klasik ve çok özenilen menü olmadığı için ben tercih etmiyorum fakat tavsiye etmiyorum diyemiyorum. Tamamen sizin kişisel tercih ve damak tadınıza bırakıyorum.

* Burger King'in artı tarafı ücretsiz soslar seçeneğinde sadece Ketçap ve Mayonez dışında Acı Sos, Hardal, Sarımsaklı Mayonez gibi alternatiflerinde olmasıdır.

Son olarak McDonald's ve Burger King için üç menü tavsiyen ne olur diye sorarsanız; McRoyal Menü, Texas Smokehouse Burger Menü ve BK Steakhouse Burger Menü'lerini sizlere öneririm. Bu üç menü benim favori menülerimdir.

Burak AVCI - Update: 13.11.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.