12 Haziran 2020

Yeni ve Ücretsiz Video Konferans Uygulaması: Google Meet

Yeni ve Ücretsiz Video Konferans Uygulaması: Google Meet

Uzaktan çalışma sistemi başta teknoloji şirketleri olmak üzere Covid salgını dolayısıyla tüm şirketler tarafından benimsendi ve gün geçtikçe yeni teknolojileri de katarak uygulanmaya devam ediyor. Uzaktan görüntülü ve sesli toplantılar için bu yıl en popüler uygulamalardan biri olan Zoom, birçok firma va çalışan tarafından ilgi gördü. Fakat Zoom uygulaması ücretli olup sadece 40 dakika ücretsiz toplantı ve video konferans odaları oluşturabiliyorsunuz. Her 40 dakika da bir yeni toplantı odası açmanız gerekiyor uzun görüşmelerde.

Bu ihtiyacı gören Google firması yeni video konferans uygulaması olan Google Meet'i geçen aylar da bizlere tanıttı. Herhangi bir süre kısıtlaması bulunmayan uygulamada direkt Gmail hesabınız üzerinden bir toplantı odası açıp davet etmek istediğiniz kişiler odanın link adresini veya Gmail adreslerine e-posta atarak davet gönderebiliyorsunuz.

Yeni ve Ücretsiz Video Konferans Uygulaması: Google Meet

Google Meet, toplantıda 100 katılımcıya kadar destek verirken aynı zamanda odalarda süresiz olarak açılabiliyor. Zoom'daki gibi 40 dakika sınırı yoktur. İster masaüstü ister mobilden toplantı odası açabilir ve davet yollayabilirsiniz. meet.google.com adresinden Gmail hesabınız ile giriş yapmanız yeterlidir.

Ayrıca Zoom'daki gibi masaüstü program yüklemenize gerek yoktur. Direkt Google Chrome İnternet tarayıcınız üzerinden ekran açılır ve toplantıya katılırsınız. Ekran paylaşımı da yapabiliyorsunuz. Tabii görüntü ve ses kalitesi Zoom'dan bir tık daha düşük diyebiliriz. En büyük avantajı odanın süresiz olmasıdır. Onun dışında Zoom daha kaliteli bir hizmet sunmaktadır müşterilerine.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.