19 Aralık 2020

Tuborg Kırmızı Special Bira Değerlendirmesi - Yüksek Alkollü Türk Birası (Strong Beer)

Tuborg Kırmızı Special Bira Değerlendirmesi - Yüksek Alkollü Türk Birası (Strong Beer)

Yüksek alkollü açık renkli ve kendine has buğulu rengi olan biralardan biri olan Tuborg'un özel serisi Kırmızı Special, Strong Beer kategorisinde bir bira olup içerisinde hacmen %7.5 alkol barındıran bir biradır. Günlük biralar arasında alkol oranı biraz daha yoğun olan bir bira içmek istiyorsanız Efes Xtra (Extra) veya Tuborg Kırmızı Special biraları ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Votkalı bira olarak da bilinen Tuborg Kırmızı serisi kendine has sert aroma yapısı ile Tuborg severlerin baş tacı diyebiliriz.

Tuborg Kırmızı Special biranın kutu tasarımı tamamen metalik kırmızı renkte olup 50 CL'lik kutuda satılmaktadır ve kutu tasarımını beğendiğimi söyleyebilirim. Köpük ve gövde oranı fena olmayıp tadı da sizi yormayacak cinsten bir sertliktedir. Fakat daha önce içtiğim kırmızı serilerine nazaran tadında ve sertliğinde hafif bir yumuşama veya düşme var diyebilirim. Daha önce içtiğim kırmızı serisinin tadı ve aroması biraz daha farklı idi. Belki şerbetçi otu miktarını azaltmış olabilirler. Efes Xtra (Extra) ile karşılaştıracak olursam ben de Efes Xtra (Extra) daha iyi bir izlenim bıraktı fakat Tuborg Kırmızı serisi de yılların birası olup Alman saflık yasasına göre üretilen bir bira olduğu için onun da kötü olduğunu inkar edemem.

Tuborg Kırmızı Special serisi Tuborg'un 1955'ten beri ürettiği bir birası olup kutusunun üzerinde Kopenhag, Danimarka ibaresi vardır. Bunun anlamı Danimarka'nın başkenti olan Kopenhag'da biracılık sektöründe iki önemli marka vardır; Carlsberg ve Tuborg. Bu yüzden kutularında Kopenhag ve Danimarka ibaresi kullanılmıştır. Kırmızı serisi aynı zamanda %100 malt bir bira olup içindekiler ise; su, arpa maltı, şerbetçi otu ve mayadır. Tuborg Kırmızı Special birası farklı deneyim bir bira olduğu için günlük bira tavsiyesi olarak yaptığım sıralamada paylaşmayacağım, zaten diğer makalelerimde farklı deneyim kategorisinde daha önce paylaşmıştım. Fiyatı ise Efes Xtra (Extra) ile aynı olup seçim size kalmıştır.

Son olarak şu deneyimi de söylemeliyim; Tuborg kırmızı içtikten sonraki gün hafif baş ağrısı yapabiliyor fakat Efes Xtra (Extra)'da böyle bir durum yaşamadım. Fakat bu durum yine de kişiye göre değişkenlik gösterebilir.

Bira: Tuborg Kırmızı Special Bira Kutu 50 CL (Yüksek Alkollü Bira)
Kutu: 50 CL'lik Kutu
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %7.5
Fiyat: 15,50 TL (Aralık 2020)
Üretim: Türkiye (Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş.)
Barkod: 8690582132408

Farklı Deneyim Biralar
* Tuborg Kırmızı Special Kutu 50 CL (Yüksek Alkollü Bira)
* Tuborg Kırmızı Shot 237 ML (Yüksek Alkollü Bira) (Alkol %9)
* Efes Xtra (Extra) Bira Kutu 50 CL (Alkol %7.5)
* Efes Xtra (Extra) Shot Bira Kutu 23 CL (Alkol %9)
* Efes Glutensiz Bira +1 Dinlenmiş Karabuğday Birası

Burak AVCI - Update: 09.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.