30 Mayıs 2020

World of Tanks Blitz Mobil & Desktop Sürümleri ve Tank Rehberi 2

World of Tanks Blitz Mobil & Desktop Sürümleri ve Tank Rehberi 2

World of Tanks Blitz serimizin ikinci oyun anlatım rehberi kısmında yeni aldığım tankları ve onların özelliklerinden bahsedeceğim. Bir önceki World of Tanks Blitz Rehberi 1 makalemde oyuna genel giriş yapmıştık. Oyun için detayları ilk yazımı oradan okuyabilirsiniz.

Garajınızda daha önceden Seviye 1,2,3 tanklar için yorumda bulunmuştum. Artık Seviye 4 (IV) tanklarında garajınızda bulundurmanızın pek faydası yoktur. Sadece favori ve size getirisi olan Seviye 5 (V) tankları garajınızda bulundurun ve ileri seviyeler olan 6,7 ve 8'lere doğru kendinizi geliştirin.

Oyunda Nazi Almanya'sına ait Seviye 5 tank olan Leopard'dan bahsedeceğim. Hafif Tank kategorisinde olan Leopard genelde hızlı hareket edebilen ve düşman hattına kolayca sızabilen bir tanktır. Aynı anda üç defa mermi atabilir. Dezavantajı ise aşırı dayanıksız tanktır ve taret kısmına darbe aldığında 3 mermi yerine tek mermi atışına düşer mekanizması. Hasar gücü de oldukça azdır ve Ağır Tanklara karşı avantajı çok azdır çünkü delme gücü düşüktür.

Nazi Almanyası'nın teknoloji ağacında farklı bir yerde olduğu için araştırıp oynadım fakat biraz daha profesyonel oyunculara hitap eden bir tanktır çünkü hayatta kalma şansınız bir zordur. Savaş sırasında iyi kaçmanız ve rakipleri ortaya çıkarıp vurulmamanız gerekmektedir.

World of Tanks Blitz Rehberi 2

World of Tanks Blitz Rehberi 2

World of Tanks Blitz Rehberi 2

Benim önerim eğer bu tank ile oynamayacaksanız ki benim kişisel görüşüm ben sattım, onun yerine Seviye 6 olan VK 30.01 D ile devam etmenizdir. Daha Sonrasında Seviye 7 olan Panther ve oradan da Seviye 8 (VIII) tank olan Tiger II Ağır Tanka yönelmenizdir. Bu çizelgeyi takip ederek Nazi Almanya'sı teknoloji ağacında ilerleyebilirsiniz.

Şimdi Favori 5. Seviye tankıma gelelim. Fransız Ağır Tankı olan BDR G1 B modeli. Garajınızda Seviye 4 bir tank bırakmayın demiştim Bu yüzden Seviye 4 Fransız Tankı B1'i direkt satınız. Oyun Seviye 5 tanklar ile başladığı için bunun altındaki seviyelerde tank pek bulundurmayınız.

World of Tanks Blitz Rehberi 2

World of Tanks Blitz Rehberi 2

BDR G1 B Fransız Ağır Tankına gelecek olursak, Hasar gücü yüksek ve manevra kabiliyeti diğer ağır tanklara göre oldukça iyidir. Bu tankı garajımda tutup asla satmayacağım. Donanım olarak tüm hepsi olan 9 adet donanımı da aktif etmenizi öneririm. Gereçler, Sarf Malzemeleri'de almanızı tavsiye ederim.  Hasar verme gücü 225 CP olup tankın dönüş ve hız kabiliyeti diğer ağır tanklara göre oldukça iyi seviyededir. Rus Tankı KV-1 gibi çok ağır hareket etmez. Tankın gelişim özelliklerini yukarıdaki resimde olduğu gibi yapabilirsiniz.

World of Tanks Blitz oyunu için genel birkaç bilgi ve ipucu vermem gerekirse; oyunun mobil versiyonunu telefonunuza kurun ve her gün 3 adet reklam izleyerek toplamda 30 altın ve 750 Elit DP yani altın araştırma yıldızı kazanabilirsiniz. Bu işlem için günde 5-10 dakika ayırmanız yeterli olacaktır. Mobil oyunda fırsatlar biraz daha fazladır, oynanabilirlik için biraz alışmanız zaman alabilir fakat grafikler oldukça iyidir.

Application: World of Tanks Blitz (Strateji Oyunları) Android Mobil Oyunudur.
Publisher: Wargaming Group / Wargaming Group Limited
Release: 2016
Platforms: Windows, IOS, Android, Mac OS
Açıklama: Hem mobil hem de Steam hesabınız üzerinden Desktop ortamda aynı hesap ile oynayabilirsiniz. 2010 yılında çıkan İlk Desktop WOT çok kasıyor ve herkes bu sürüme geçmiştir.

Bir başka öneri ise oyunda sağ üst köşede yeşil sepet vardır. Buraya tıklayarak Kutular kısmına geliniz. Burada Normal, Büyük ve Dev kutuları ücretsiz bazı zamanlar kazanabiliyorsunuz. Buradaki para ve diğer hediyeleri alabilirsiniz. Ayrıca Destekler kısmı için Ekonomik ve Savaş desteği kartları da kazanıyorsunuz. Bu kartların hepsini kullanıp savaşa girmenizi öneririm çünkü daha çok Kredi (Gümüş Para) ve DP (Araştırma Puanı) kazanıyorsunuz. Bu birkaç öneriyi de dikkate alarak oynamanızı tavsiye ederim. Bir sonraki rehberde görüşmek üzere.

Burak Avcıoğlu - Update: 24.12.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.