24 Mayıs 2020

RUST Oyunu Bölüm 3: Petrol Sondaj Kulesi, Yeşil-Mavi-Kırmızı Kartlar ve Sunucu Günlükleri

Petrol Sondaj Kulesi ve Büyük Petrol Sondaj Kulesi

RUST oyununun üçüncü bölümü ile seriye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu sezonda Petrol Sondaj Kulelerinden bahsedeceğim. Buraya nasıl gidilmesi gerek ve yanınızda hangi envanterleri götürmelisiniz hepsinden detaylı söz edeceğim. Ayrıca yeni Türk Topluluk sunucusunda yaşadığım deneyimleri sizlerle paylaşacağım.

3. Bölüm İçerik;
* Petrol Sondaj Kulesi ve Büyük Petrol Sondaj Kulesi
* Yeşil, Mavi ve Kırmızı Kartların Yerleri
* OXUM'S Gas Station (Oxum Benzin İstasyonu)
* Sunucu Günlükleri (Türk Topluluk Sunucusu)
* Harici Yüksek Taş Duvar (High External Stone Wall)

İlk olarak haritanın deniz kısmına bakacak olursanız iki adet sondaj kulesi göreceksiniz. Bunlar Petrol Sondaj Kulesi ve Büyük Petrol Sondaj Kulesi olmak üzere iki adet olup üzerlerinde eğer Sandık (Loot) varsa henüz oraya gidilmemiş demektir ve sandığı ele geçirmek için gitmeniz gerekir. Temelde iki kulenin de arasında bir fark yok. Büyük olan da daha fazla mavi ve kahverengi dediğimiz güçlü botlar vardır.

Sondaj kulesine gitmenin birkaç yolu vardır. Bunlardan ilki sondaja en yakın kıyıya gidip oradan bot veya motorlu sandalla gitmektir. Bunun için yanınıza Düşük Kaliteli Yakıt (Low Grade Fuel) almayı unutmayınız. Sondaja yaklaşmadan önce uzaktan giriş kattaki ve diğer ikinci katlardaki birkaç mavi botu öldürdükten sonra çıkarma yapabilirsiniz. İkinci yöntem ise helikopter ile gidip sondajın havaalanı iniş kısmına inmektir. Kimi oyuncular sondajın en tepesindeki top kısmına benzeyen izleme kulesine atlayıp oradan en üst katı temizleyip sonradan sondaja iniyor.

Sondaj Loot'una gitmeden önce yanınızda yeşil, mavi ve kırmızı kartları götürmeniz gerek çünkü ana sandık kırmızı kart ile açılıyor. Yeşil kart ile ikinci kattaki odayı açıyorsunuz ve buradan ekstra sandıklar çıkıp bunları toplayabilirsiniz. Mavi kart ile en yukarı kattaki ana Loot sandığın olduğu odayı açıyorsunuz fakat bu odayı aktif hale getirmek için yanınıza bir adet Elektrik Sigortası (Electric Fuse) alınız. Kırmızı kart ile de mavi oda ile açtığınız odanın içindeki ana sandık odasını açıp Laptop ile geri sayıma başlatıyorsunuz. Geri sayım başladığında helikopter ile kahverengi güçlü botlar geliyor. Onları da temizlemeniz gerekiyor. Mavi botlardan daha güçlü olup merdiven tarafına pusu kurarak öldürebilirsiniz.

Petrol Sondaj Kulesi ve Büyük Petrol Sondaj Kulesi

Kartların yerinden bahsedecek olursak; Yeşil Kart'ı Terkedilmiş Süpermarket'den direkt alabilirsiniz, içerideki çalışma masası üzerinden.

Mavi Kartı Liman'da alabilirsiniz. Yanınıza Yeşil Kart ve bir adet Elektrik Sigortası alıp gitmeniz gerek. Liman’daki merkez binasına Elektirik Sigortasını yerleştirip Switch’i açıyorsunuz ve yukarı çıkıp Yeşil Kart ile Odayı açıp Mavi Kartı alıyorsunuz.

Kırmızı Kartı Enerji Santralinden veya Havalimanın’dan Alıyorsunuz. Giderken iki adet Elektrik Sigortası ve Yeşil Kart Götürünüz. Birkaç yerdeki Switch’i açıp o şekilde ulaşıyorsunuz.

RUST Oyunu Bölüm 3: Petrol Sondaj Kulesi, Yeşil-Mavi-Kırmızı Kartlar ve Sunucu Günlükleri

OXUM'S Gas Station (Oxum Benzin İstasyonu): Genel yapısı Terkedilmiş Süpermarkete benzer. İçerideki Bürosundan Yeşil Kart çıkar aynı Süpermarket’de masanın üzerinde olduğu gibi. Ekstrada Geri Dönüştürücü makinesi bulunur ve onun yanında tünel gibi bir kısım vardır. Onun içine girip 3-4 adet kutu bulabilirsiniz. Ayrıca Oxum’un içinde hem yemek kutuları hemde odalarda askeri çanta kutularını bulabilirsiniz. Ayrıca çatı kısmına da çıkabilirseniz orada da askeri kutular vardır. Temelde Süpermarket’in yapısına çok benzer ve ekstradan birkaç askeri ve envanter kutusu daha vardır.

RUST Oyunu Bölüm 3: Petrol Sondaj Kulesi, Yeşil-Mavi-Kırmızı Kartlar ve Sunucu Günlükleri

Üçüncü bölümün sunucu günlüklerine geldik :) Türk Topluluk sunucusu olan EASYGAME Sunucuların da oynadık. Birkaç gün geliştikten sonra VIP ve Admin oyuncular oyundaki ekstra özellikler veya hile mi diyelim artık kullanıp girilmesi zor olan eve 15 kişi Raid atma girişiminde bulundular. Sunucular da her ne kadar maksimum beş kişi ittifak sınırı olsa da pek geçerli değil admin ve VIP oyuncular için.

Yine her sezonda olduğu gibi sondaj, gemi, oyun helikopteri düşürme gibi birçok Loot görevi yaptık. Solo ve orta çaplı evlere Raid attık. Sunucunun son Wipe zamanının gelmesi ile toplu Raid saldırısı yedik ve bizden sonra da zaten sunucu Wipe yedi. VIP oyuncular oyuna ekstra envanterle başlıyor hatta C4 Patlayıcı ve birçok kaynak bile kazanabiliyorlar. Bu yüzden Türk Community sunucusu olan EASYGAME'de son sezonumuz olup bir süre girmeyeceğiz.

RUST Oyunu Bölüm 3: Petrol Sondaj Kulesi, Yeşil-Mavi-Kırmızı Kartlar ve Sunucu Günlükleri

Bu arada evin bir fotoğrafını çektim sizler için. Evin etrafını Harici Yüksek Taş Duvar (High External Stone Wall) ile yapabilirsiniz. Bir tanesinin maliyeti 1500 Taş olup bunu Loot'lar dan bulup sonra Hurda ile araştırıp, öğrenip o şekilde birden fazla üretebilirsiniz. Direkt üretim yapamıyorsunuz öğrenmeden. Evin etrafını odun barikatlardan ziyade taş duvalar ile çevirmenizi öneririm.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.