7 Mayıs 2020

World of Tanks Blitz Rehberi 1

World of Tanks Blitz Rehberi 1

Wargaming şirketi tarafından geliştirilen ve eski bir oyun olan (2010 yılı çıkışlı) World of Tanks'ın Steam ve Mobil için olan versiyonu World of Tanks Blitz son zamanların en iyi Free to Play kategorisindedir. Öncelikle şunu belirtmeliyim, Eski WoT'daki hesabınız ile giriş yaptığınızda sizin daha önceden kazandığınız tankları ve kazanımları getirmiyor. Tüm her şeye yeniden başlamanız gerekiyor. Oyunun iyi tarafı hem Steam'de olup kişisel bilgisayarınızda oynayabilmeniz hem de mobil cihazınızda aynı hesap ile giriş yapıp oynayabiliyorsunuz.

Grafikler orta düzeyde olup oyunda maçlar yedi kişiye düşürülmüş. Türkçe dil seçeneği olan oyunda bundan sonra ki tüm araştırma ve envanter tavsiyelerimde Türkçe olan seçeneklerden örnekleme yapacağım. Genel olarak eski WoT ile aynı mantıkta olup tankları araştırmak için XP ve Altın XP denilen puanlardan topluyorsunuz. Bu sayede tankları geliştirebiliyor ve kazandığınız paralar ile de tank satın alabiliyorsunuz.

Birkaç gün oynama ile seviye beşe hızlıca gelebiliyorsunuz. Asıl tank savaşlar seviye altı ile birlikte başlamaktadır. Bu seviyeye gelene kadar oyunun genel yapısını çözüyorsunuz. Oyun asıl 6. Seviye Tanklar ile başlıyor ve bu seviyeden sonra savaşlar zorlaşıyor. Genel olarak tanklara baktığımızda garajınızda Seviye 5'in altında tank bulundurmanızı pek tavsiye etmem.

Seviye 1, 2, 3 (I, II, III): Bu seviyede hiçbir tankı garajınız da tutmayınız, hepsi gereksizdir. Seviye atladıkça bunları satınız. Bisiklet gibi tanklardır ve oynaması zevksizdir.

World of Tanks Blitz Rehberi 1

World of Tanks Blitz Rehberi 1

Seviye 4 (IV): Bu seviyede her tankı garajda bulundurmanıza gerek yoktur. Tank Avcıları için ayrı bir çalışma yapacağım. Şuan benim oynadığım tank kategorileri ağır, hafif ve orta tank sınıfıdır. Bunları inceleyecek ve tavsiye verecek olursam;

Pz. IV D Alman-Nazi Orta Tankı: Dördüncü seviye için garajda bulundurulabilecek iyi bir tanktır.

Oynadıktan ve tüm seviyeleri açtıktan sonra garajda bulunmaması gereken 4. Seviye tanklar;
A-20 Hafif Rus Tankı
Chi-He Japon Orta Tankı
B1 Fransız Ağır Tankı

World of Tanks Blitz Rehberi 1

Seviye 5 (V) olarak SSCB Rus Ağır Tankı KV-1 modeli ağır tank olup bu tankı alma sebebim 7. Seviye IS model tankına gitmektir. KV-1 genelde ağır hareket eden ve ateş gücü çok yüksek olmayan bir tanktır. Dayanıklıdır fakat yavaş hareket ettiği için bir yerde pusu kurmaya veya bir bölgeyi korumaya yönelik amaç taşımaktadır. KV-1 ile KV-2 ve KV-1S araştırmalarını açıp 6. Seviye KV-1S aldıktan sonra garajda bulundurmayacağım ve satacağım bir tanktır. Aşırı hantal bir tank olup 200 CP hasar gücüne sahiptir.

World of Tanks Blitz Rehberi 1

Seviye 5 (V) olarak Japon Orta Tankı Chi-Nu (Type 3 Chi-Nu) modeli orta seviye tank olup hız kabiliyeti ve atış gücü iyidir. Dayanıklılık olarak orta düzeyde diyebiliriz. 5. Seviyedeki tek Japon tankıdır ve bir sonraki 6. Seviyede sadece Chi-To Japon Tankı olduğu için Teknoloji Ağacında bir seçeneğiniz başka yoktur. Garajda durabilecek beşinci seviye bir tanktır. 160 CP hasar gücüne sahiptir. Ben bu tankı satıp 5. Seviye Fransız ağır tankına yöneldim. Bir sonraki yazımda bahsedeceğim.

Sonuç olarak iki adet beşinci seviye tankım olan KV-1 ve Chi-Nu'yu sattım. Teknoloji Agacından beşinci seviye için Alman Tankı Leopard ve Fransız Tankı BDR G1 B modellerinden devam edeceğim. Bir sonraki yazımda hem bu ikisinden bahsedeceğim hemde Donanım, Sarf Malzemeler ve Gereçler gibi ekstra envanterlerden söz edeceğim.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.