12 Mayıs 2020

Performans Testi Aracı Apache JMeter’da Test Planı Oluşturmak

Performans Testi Aracı Apache JMeter’da Test Planı Oluşturmak

Performans Testi Aracı Apache JMeter’ın daha önce kurulumundan bahsetmiştik. Apache JMeter aracı Portable olarak açıp Test Kalıbı nasıl oluşturacağınızı anlatacağım. Bu Test Planını Web UI Performans Testleri için kullanabilirsiniz.

Performans Testi Aracı Apache JMeter’da Test Oluşturmak

Uygulamayı açtıktan sonra Test Plan’a sağ tıklayıp Add > Threads (Users) > Thread Group seçiniz. Oluşturduğunuz Thread Group’a sağ tıklayıp Add > Config Element > jp@gc - Chrome Driver Config diyerek aşağıdaki resimde olduğu gibi chromedriver.exe nin dosya yolunu ekleyiniz. Bu dosya yolu bir önceki makalemde anlattığım gibi Apache JMeter'ın kurulu olduğu dosya içerisinde olmalıdır.

Performans Testi Aracı Apache JMeter’da Test Oluşturmak

Yine Thread Group’a sağ tıklayıp Add > Sampler > jp@gc - WebDriver Sampler diyerek burada Script yazacağız. Bu kısmı ayrı anlatacağım. Fakat biraz bahsetmek gerekirse buraya Selenium.WebDriver ile yazacağınız Scripti eklemeniz gerekir. Örneğin bir Web testi yapacaksanız önce Katalon Recorder ile ilgili senaryoyu Record ederek JAVA kodunun Steplerini çıkarın ve sonra buraya uyarlayarak ekleyiniz.

Performans Testi Aracı Apache JMeter’da Test Oluşturmak

Son olarak Sonuçları izlemek için Thread Group’a sağ tıklayıp Add > Listener > View Results Tree ve Summary Report ekleyebilirsiniz. Web Performans testini çalıştırdıktan sonra sonuçlara buradan bakabilirsiniz. Bu makalemde temel olarak Apache JMeter’da test planı oluşturmayı öğrettim. Bazı adımların detaylarını diğer yazılarımda paylaşacağım.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.