31 Mayıs 2020

Discord Sunucu Ayarları ve BOT Önerileri Rehberi 1

Discord Sunucu Ayarları ve BOT Önerileri Rehberi 1

Discord programı başta bilgisayar oyuncuları olmak üzere birçok takım ve topluluk tarafından kullanılan sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulamasıdır. Daha çok oyuncular kullanmaktadır çünkü oyun sırasında oyuna bağlanıp takımda konuşan kişileri sol üst köşede görebilir ve takım içi sesli iletişimi kesintisiz sağlayabilirsiniz. Ücretsiz bir program olup Discord Inc. firması tarafından geliştirilmiştir.

Discord üzerinden kanal açmak ücretsizdir. Bu başlıkta açtığınız kanal için birkaç ayar ve bot önerisinde bulunacağım. Discord'da bazı özellikler için Third Party Bot yazılımlara ihtiyaç duyabiliyoruz.

İlk olarak kanalımızı Türkçe yapıp genel ayarlar kısmından bahsedeceğim. Resimde gördüğünüz gibi en aşağıda kendi profilinizin yanındaki Ayarlar simgesine tıklayarak Kullanıcı Ayarları penceresini açınız.

Discord Sunucu Ayarları ve BOT Önerileri Rehberi 1

Dil sekmesinden Discord ara yüzünü Türkçe yapınız. Ses ve Görüntü kısmından Mikrofon, Hoparlör ve Kamere ayarlarınızı yapabilirsiniz. Arka plan gürültüsünü azaltmak için Krisp özelliğini aktif edebilirsiniz. Hesabım kısmından ise Profil resminizi, Kullanıcı adınızı, şifre ve e-posta adresinizi düzenleyebilirsiniz.

Discord Sunucu Ayarları ve BOT Önerileri Rehberi 1

1) MC-AT Botu
MC-AT botu genel olarak kanalınızda geçmişi temizleme, slow mode, Rol yönetme, küfür ve reklam engelleme gibi birçok özelliği barındırır. MC-AT botunu kanalınıza entegre etmek için https://top.gg/bot/500297618505859072 adresine girerek Invite edip kanalınıza ekleyebilirsiniz.

Kullanmak için herhangi bir metin kanalı kısmına gelip aşağıdaki komutları yazabilirsiniz. Komutlar sayesinde botu yönetebilirsiniz.

!moderasyon 2 Genel Moderasyon komutlarını listeler.

!utemizlikaç Tüm sohbet mesajlarını siler.

!sil 400 veya !sil 300 yazarak ilgili metin kanalındaki geçmişi temizleyebilirsiniz.

2) Sunucu Ayarları ve Roller
Sol üst tarafta sunucu adınıza tıklayarak açılan pencerede Sunucu Ayarları kısmına giriniz. Buradan Genel Görünüm kısmından sunucu adını ve logosunu belirleyebilirsiniz. Sunucu Bölgesi olarak Europe seçebilirsiniz.

Roller kısmında Rol Adı oluşturabilirsiniz Bots, Admin gibi. Sonra kullanıcılara sağ tıklayıp Roller kısmından oluşturduğunuz rolü atayabilirsiniz. Bir sonra ki yazımda Discord sunucu ayarları ve başka botlar hakkında bilgi vermeye devam edeceğim.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.