10 Kasım 2019

Call of Duty Modern Warfare 2019 Türkçe Konusu ve İncelemesi - Call of Duty Serisi (Yakın Zaman)

Call of Duty Modern Warfare 2019 Türkçe Konusu ve İncelemesi

Call of Duty serisinin bu yıl yayınlanan oyunu olan Call of Duty Modern Warfare 2019'unTürkçe hikayesini ve karakterleri hakkında incelemesini sizlerle paylaşacağım. Öncelikle grafikler son derece başarılı olup oyunu yüksek kalite bir bilgisayar ile oynamanız gerekecektir. Piyasada HP Omen veya benzeri bilgisayarlar ile rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Oyunun çıkış tarihi 25 Ekim 2019 olup Windows PC, PlayStation 4, Xbox One platformlar da oynanabiliniyor. Oyunun geliştirici firması Infinity Ward olup yayıncı ise Activision firmasıdır.  Oyunu donanımsal sebepler ile oynayamayanlar YouTube üzerinden Türkçe bölümlerini izleyebilirler. Birçok çekilmiş video, bölüm bölüm Türkçe anlatım mevcuttur.

Oyunun Konusu: Oyun 2019 yılında günümüzde geçmektedir. Modern Warfare serisinin dördüncü oyunudur. Hikâye Rusya ve Gürcistan sınırı arasında kalan Kafkasya bölgesinde olan Urzikstan adında hayali bir ülkede geçmektedir. Amaç Urzikstan ülkesini Rus işgali ve kontrolünden kurtarmak için örgütlenen iki yapı var. Al-Qatala ve Urzikstan Liberation Force iki ayrı örgüt olup aynı zamanda birbiri ile çatışıyor. Al-Qatala biraz daha terörist bir örgüt yapısı çizerken Urzikstan Liberation Force ise ülkesini savunan direnişçiler havasını vermektedir.

Fakat ilginç olan şudur Urzikstan ülkesi Rusya-Gürcistan hattında olup savaşanlar Kürt milis güçleri gibi lanse edilmiş ve onlara yardım eden CIA-İngiliz askerleri var. Savaşılan güç ise Barkov's Forces olup Rus Ordusuna bağlı milis güçler gibi anlatılmış. Urzikstan biraz orta doğu ülkesi gibi anlatılmış ve senaryo tutarsız olmuş. Orada bir tek Çeçenistan var bu şekilde direnen özerk bölge fakat ondan bir alıntı yapılmamış. Ya da yapılacak ülkedeki direnişçiler ve savaşanlar Arap-Kürt değilde Kafkas gibi olsaydı daha gerçekçi olurdu.

Bölgede Al-Qatala adında bir Terörist örgüt var ve daha sonra Urzikstan Milis güçleri ile de bağlantıya geçiyor ve kimsayasal silahları ele geçirmek için birbiri ile savaşıyorlar. Temelde General Barkov’a ait Rus güçleri, ABD-İngiliz Kuvvetleri, Al-Qatala Terör Örgütü ve Urzikstan Milis Güçleri arasında geçen bir savaş ve senaryodan oluşuyor oyun. Kimyasal silahları Al-Qatala örgütü ve Rus general Barkov ele geçirerek başta Urzikstan bölgesini kontrol etmek istiyorlar ve Rus-Amerikan savaşını başlatmayı hedefliyorlar. Bu Savaşda Urzikstan Milis gücü ise ABD ve İngiliz İstihbaratı ile paralel çalışarak iş birliği yapıyorlar. Al-Qatala'dan kimyasal silahlar ve planlar öğrenilip örgüt liderleri yakalanıyor ve öldürülüyor.

Finalde ise Barkov’un Kimyasal silahlar ürettiği Gürcistan’daki laboratuvarına saldırı yapılıyor. Kimyasal Silahlar olayı ABD ve Rusya arasında bir savaş çıkarabilir bunun halledilmesi gerekiyordu. Urzikstan Liberation Force ve CIA bölgeye operasyon yapıyor ve kontrolü sağlıyorlar.

Son olarak General Barkov, Farah tarafından öldürülüyor ve Kimyasal Laboratuvar üssü bombalanarak bölüm bitiriliyor. Oyunun grafikleri güzel fakat senaryo gerçekçiliği kötü olup, bölgesel gerçekçilik olarak çok tutarsız olmuş. Direk Orta-Doğu ülkesini konu alsayda daha iyi olabilirdi. Oyunda Türklere karşı savaşan YPG/PKK militanı falan yoktur. Sadece Urzikstan Kurtuluş Gücü örgütü YPG'ye benzetilmiş olup Ruslar ile savaşmaktadır.

Call of Duty Modern Warfare 2019 Türkçe Konusu ve İncelemesi

Urzikstan Liberation Force: Urzikstan Kurtuluş Gücü

Call of Duty Modern Warfare 2019 Türkçe Konusu ve İncelemesi

Önemli Karakterler;
Captain John Price (İngiliz Ajanı)
Alex (CIA Ajanı)
Roman Barkov (Rus General)
Farah Karim (Urzikstan Liberation Force) Gerçekte: Claudia Doumit

Call of Duty Modern Warfare 2019 Türkçe Konusu ve İncelemesi - Call of Duty Serisi (Yakın Zaman)

Call of Duty Serisi (Yakın Zaman)

Aşağıdaki oyunlardan önceki seriler yukarıdaki resimde eklenmiştir. Call of Duty: Black Ops II'den itibaren yakın zaman olarak alınmıştır.

* Call of Duty: Black Ops II 
Release: 2012 & Treyarch, Activision
Platform: Windows ve Sony Playstation 3
Konu: Soğuk Savaş, Video serisi olarak izlenmiştir.

* Call of Duty: Ghosts
Release: 2013 & Infinity Ward, Neversoft, Raven Software
Platform: Windows ve Sony Playstation 4, Sony Playstation 3
Konu: Ghosts karakterine ait özel seridir.

* Call of Duty: Advanced Warfare
Release: 2014 & Sledgehammer Games
Platform: Windows ve Sony Playstation 4, Sony Playstation 3

* Call of Duty: Black Ops III
Release: 2015 & Treyarch
Platform: Windows ve Sony Playstation 4, Sony Playstation 3

* Call of Duty: Infinite Warfare
Release: 2016 & Infinity Ward
Platform: Windows ve Sony Playstation 4

Call of Duty: Modern Warfare Remastered (Ara Seri)
Release: 2016 & Infinity Ward ve Raven Software(Yeniden Düzenleme)
Platform: Windows ve Sony Playstation 4
Konu: 2007 yılında çıkan Call of Duty 4: Modern Warfare oyununun grafiksel olarak yeniden düzenlenmiş halidir. Video serisi olarak tarafımca izlenmiştir. Nostalji yaşamak isteyenler için güzel bir oyundur.

* Call of Duty: WWII
Release: 2017 & Sledgehammer Games
Platform: Windows ve Sony Playstation 4
Konu: İkinci Dünya Savaşı Fransa Cephesi, Video serisi olarak izlenmiştir.

* Call of Duty: Black Ops 4
Release: 2018 & Treyarch, Activision
Platform: Windows ve Sony Playstation 4
Açıklama: Serinin Single Player Campaign yani hikaye modu yoktur. Multiplayer olarak çıkmıştır. Zombies ve Blackout olarak iki tane çevrim içi oyun modu vardır.

Call of Duty: Modern Warfare 2019
Release: 2019 & Infinity Ward
Platform: Windows ve Sony Playstation 4, Hikaye modu video serisi olarak izlenmiştir.

Call of Duty: Warzone (Ara Seri)
Release: 2020 & Infinity Ward, Raven Software ve Activision
Platform: Windows ve Sony Playstation 4
Açıklama: Ana seri değildir, 2019 üzerine çıkan Pubg benzeri online oyun modudur.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered (Ara Seri)
Release: 2020 & Beenox ve Activision
Platform: Windows ve Sony Playstation 4
Açıklama: Ana seri değildir, 2009 yılında çıkan Call of Duty: Modern Warfare 2 serisinin yenilenmiş halidir. Nostalji yaşamak isteyenler için güzel bir oyundur. Video serisi olarak tarafımca izlenmiştir.

Call of Duty: Black Ops Cold War
Release: 2020 & Treyarch, Raven Software, Activision
Platform: Windows, Sony Playstation 4, Sony Playstation 5, Xbox One
Konu: ABD-SSCB Soğuk Savaş olup Türkçe hikayesi video serisi olarak tarafımca izlenmiştir. Oyunun detaylı incelemesini Call of Duty: Black Ops Cold War Türkçe Hikayesi ve Oyun İncelemesi adlı makalemden takip edebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 22.11.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.