25 Aralık 2016

Shark Sport Watch, Pagani Design & AliExpress'de Satılan Saat Markaları ve Tavsiyeleri (Çin Saatleri: PRC)

Shark Sport Watch Saat Markası

Saat seçimi başlı başına bir zevk işi de olsa marka, stil ve malzeme kalitesi bir araya geldiği zaman bir anlam taşımaktadır. Özellikle AliExpress'den de uygun fiyatlara alabileceğiniz bazı kaliteli markaları sizlere paylaşmaya çalışacağım. İlk paylaşacağım saat markası Shark Sport Watch olup, daha çok U Boat ve Fossil saat modellerine benzeyen, marka/logo ve malzeme kalitesi bakımından önerebileceğim bir saattir.

AliExpress'de Men's Watches kategorisinde ortalama fiyat aralığı: 25$-75$ olup Free Shipping ile satın alabilirsiniz. Ortalama 20 günde gelmektedir. Shark Sport Watch, daha çok spor saat olup kadran kısmı genelde büyük olan saattir. Özellikle logosu kendisine özgü olup kırmızı zemin üzerine köpek balığı figürü ile diğer markaları taklit etmeyen bir yapısı vardır. Bu yüzden U Boat ve Fossil tarzı saat sevenlere bu markayı önerebilirim.

Shark Sport Watch Saat Markası

Shark Sport Watch Saat Markası

AliExpress'de Men's Watches kategorisinde önermediğim saat markalarını ise aşağıda sıraladım, 10 üzerinden puan verdiğim markalardan 5 ve üzeri alanların modellerini inceleyebilirsiniz. Fiyat olarak maksimum 35$ sınırını baz alın, bunun üzerindeki saatlere fiyat-marka bakımından bakmanıza gerek yoktur.

Shark Sport Watch Saat Markası ve Önermediğim Saat Markaları

Parnis: IWC, Rolex gibi saat modellerinin birebir aynısı olan saat markasıdır. Kalite bakımından tercih edilebilir. Bezel, akrep, yelkovan, kadran gibi ek saat ham maddelerini de tedarik etmektedir Ortalama fiyat aralığı: 60$-200$

MEGIR: AliExpress'de satılan orta kalite bir saat markasıdır. Pek tavsiye etmediğim markalar arasındadır diyebilirim.

BENYAR: AliExpress'de satılan ve 2020 sonrası modelleri kaliteli olan orta kalite bir saat markasıdır. Otomatik mekanizmalı saatlerini inceleyebilirsiniz.

Pagani Design Saat

Pagani Design Saat

Pagani Design: AliExpress'de satılan iyi kalite bir saat markasıdır. Eğer marka takıntınız yoksa bu markanın modellerini incelemenizi tavsiye ederim cidden kaliteli malzeme kullanılmıştır. İster deri kayış ister çelik kordon modelleri olsun çoğu modeli kaliteli ve şıktır. Markanın merkezi Çin Guangzhou kenti olup çakma saatler ile asla karıştırmayınız. Örneğin birkaç sene öncesi satın aldığım Pagani Design PD-3306 White Red model deri kayış pilli saat oldukça kaliteliydi. Cam malzemesi olarak mineral değil Hardlex kullanmaktadırlar.

Holouns: Kaliteli ve marka algısı olan bir saat. IWC benzeri modelleri vardır.

Reef Tiger (RT): AliExpress'de satılan pahalı saat markasıdır. Luxury kategorisinde olan markanın Rubber kayışlı şık ve pahalı saat modelleri bulunmaktadır.

Cadisen Saat

Cadisen: AliExpress'de satılan ve modelleri güzel olan fiyat performans saat markasıdır diyebilirim. Çok kalitesiz malzeme kullanılmamıştır fakat bir Pagani Design markasının kalitesini de beklemeyiniz. Çin saat markası olup merkezi Guangdong'dır. İki yıl önce 100 liraya aldığım saatler bugün dolar olarak 60-80$ fiyatlarında satılıp biraz pahalıya gelmektedir. Siyah deri kayış modeli olan Cadisen C9055 ve çelik kayış modelleri olan Cadisen C2013 modellerini kullanmıştım. Cadisen markasının NH35A, C8201, C8197 gibi yeni üretilen modellerini inceleyebilirsiniz.

Guanqin: Kaliteli modelleri var fakat logo algısı maalesef Çin üretimi olduğunu belirtiyor. Deri kayışlı olan modelleri ne kadar iyidir tartışılabilir. Metal kayışlı olanlar tercih edilebilir.

Ochstin: Guanqin markası ile aynı kategori ve kaliteye koyduğum saattir.

Shark Sport Watch Saat Markası ve Saat Markaları Tavsiyeleri

Curren: Marka(Brand)/Style olarak Citizen markasına benziyor. Logo algısı kötü ve malzeme kalitesi de çok iyi olmayan bir saattir.

Binkada: Kaliteli ve marka algısı olan bir saat. Fakat fazla fiyat bakımından pek tavsiye etmiyorum.

Casima: Seiko markası modellerine çok benzeyen saatlere sahiptir. Metal kordonlu olanları tercih edilebilir. Ortalama fiyat aralığı: 50$-200$

Longbo: Malzeme kalitesi bakımından çok tercih edilmeyen bir saat markasıdır. Birkaç ürünü dışında logo ve kadrandaki yazı stili çok iyi değildir. Başka markalar varken pek tercih edilecek bir marka değildir, Yeni logosu (Kırmızı kalkan figürlü olanı) ile olan birkaç modeli belki alınabilir.

Naviforce: Deri kayışlı saatleri kaliteli olup marka, logo ve fiyat bakımından tercih edilebilir.

Skmei: Bazı ürünleri kaliteli olsa da Marka (Brand)/Style olarak önermediğim markadır.

Sinobi: Hem marka ismi ve logo hemde saat stilleri olarak çok başarılı olmayan bir markadır.

WWOOR: İnce metal kayış yapısına sahip fakat marka adı bakımından çok tercih edileceğini düşünmediğim markadır.

Oulm A Unique Designer: Özellikle stili çok farklı olan ve Saat zevki bakımından pek tercih edilmeyen ürünleri olan bir markadır. Orders sıralaması yaptığınızda birkaç saati dışında diğerleri hiç iyi saatler değildir. Geriye kalan birkaç saat ise stilleri çok farklı ve saat çağı büyük olduğu için pek tercih edileceğini düşünmüyorum.

Infantry: Marka ismi ve stilleri bakımından çok tercih edileceğini düşünmediğim saat markasıdır. Malzeme kalitesi ise çok iyi değil, resimlerden de oldukça belli ediyor.

GT Watch: Ülke bayraklarını kadranda bulunduran ve tek tip saat stiline sahip bir markadır. Malzeme kalitesi ve stile bakılacak olursa pek tercih edilmeyecek bir üründür.

Julius: İnce metal kayışlı saat stili ile önce çıkan saat markasıdır. Erkek modeller arasında pek ilgi çekeceğini düşünmüyorum. Stainless Steel Band serisinde siyah olanı belki tercih edilebilir. Ortalama fiyatı ise 15$ olan bir saattir.

OHSEN: Daha çok dijital ve çakmaklı saat modeli ile ünlü saat markasıdır. Dijital ve kadranı kaba olan saatler benim tarafımdan pek tercih edilmeyen saatlerdir. Dijital saat meraklıları bu markanın ürünlerini inceleyebilir ve fiyatları da oldukça uygundur.

DOM: Çok fazla çeşidi olmayıp logo ve malzeme kalitesi bakımından orta seviye olan bir saattir. Birkaç modeline detaylı baktığınızda kadran ve logo uyumsuzluğunu görebilirsiniz.

STARKING: Modelleri çok az olan fakat ilerleyen zamanlarda belki takip edilebilecek bir saat markasıdır. Şu an için tercih edileceğini düşünmüyorum.

TVG: Dijital saat kategorisine giren saatlerdir.

OTS: Dijital saat kategorisine giren saatlerdir. Çok fazla ürün çeşidi olmasa da Dijital saat sevenler modelleri inceleyebilir.

Agelocer: Minimum fiyatı 240 $ başlayıp gereksiz pahalı olan saattir. Marka ve fiyat bakımından kaybetmektedir.

AliExpress'de satılan ve kaliteli malzemeden üretilmiş bazı saat markalarını bu başlıkta ara ara paylaşacağım. Tekrar bahsettiğim gibi eğer marka takıntınız yoksa kaliteli malzeme ve uygun fiyatlı saat markalarını buradan bulabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 12.01.2022