9 Ekim 2016

Multcloud ile Cloud (Bulut) Depolama Servisleri Arasında Veri Transferi Yapmak

Multcloud ile Cloud (Bulut) Depolama Servisleri Arasında Veri Transferi Yapmak

Cloud (Bulut) depolama servisleri günümüzde gittikçe yaygınlaşan ve dosyalarımıza her yerden ulaşmamıza imkân tanıyan teknolojik hizmetlerdendir. Özellikle Dropbox, Google Drive, One Drive, Yandex Disk gibi birçok depolama hizmeti şu an ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Peki bu sistemler arasında veri taşıma işlemi yapacak olsak nasıl yaparız bu makalemde ondan bahsedeceğim. 8 Ekim 2016 itibarıyla Dropbox, Microsoft OneDrive ve Google Drive hizmetlerine erişim probleminden dolayı bu servislerde dosyalarınız varsa başka depolama servislerine transfer için Multcloud hizmetinden bahsedeceğim.

Birden çok bulut hesabınızı bir arada yönetmeye yarayan www.multcloud.com aynı zamanda ücretsiz üyelik ile bile 2 Terabaytlık bulutlar arası veri transferi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dosyalarınızı lokal bilgisayarınıza indirmeden Yandex Disk, OneDrive, SugarSync, HubiC gibi diğer ücretsiz depolama hizmetlerine transfer edebilirsiniz.

Eğer ilk defa bulut depolama hizmeti kullanacaksanız Yandex Disk öneririm. Ekstradan 1 GB kazanmak içinde Yandex Referans adresimden Yandex Disk hesabı açabilir ve bilgisayarınıza programı indirerek dosyalarınızı depolayabilirsiniz.

Sonuç olarak Multcloud hizmeti, kullanıcıların sahip oldukları tüm dosya depolama servislerini tek bir yerden yönetmek için tercih edebilecekleri başarılı bir servistir.

Burak AVCI