8 Ekim 2015

TTNET'in Yeni Uygulaması: Hizmet Kapama Bedeli

TTNET Hizmet Kapama Bedeli

TTNET'in yeni uygulamaya koyduğu hizmet kapama bedeli; İnternet faturanızın son ödeme günününü geciktirince bir sonraki faturaya TTNET tarafından 19 TL ek gecikme bedeli yansıyor. Örnek olarak siz evinizde 8 Mbps'ye kadar Net limitsiz tarifesi kullanıyorsunuz ve aylık fiyatı 49 TL. Faturanın ödeme gününü geciktirdiniz, bir gün bile olsa bir sonraki ay TTNET geç ödemeden dolayı bir sonraki faturanıza ek gecikme bedeli yansıtıyor. Yeni faturanız 68 TL olarak geliyor.

Eskiden üç ay boyunca fatura ödenmeyince İnternet bağlantınız kesiliyordu ve toplu ödeyince yine açılıyordu. Bu uygulamada bağlantınız kesilmiyor, sadece bir sonraki faturanıza 19 TL ek gecikme bedeli yansıyor.

Hizmet bedeli kapama adı altında alınan ek gecikme bedeli birçok müşteri tarafından olumlu karşılanmayacaktır. Müşteriler alternatif olarak başka ISP firmalarını tercih edeceklerdir. Önümüzdeki günlerde TTNET umarım bu uygulamasının hatasını anlar ve bir aylık gecikmeden dolayı faturaya yansıyan 19 TL ek gecikme bedelini iptal eder.

Faturanızın ödeme gününü geçirmemeniz için E-Fatura uygulamasına geçmenizi öneririm. Çünkü posta yolu ile gelen faturalar bazen gelemiyor veya ödeme gününden sonra gelebiliyor. Mail hesabınızı TTNET'e tanımlatarak en azından ödeme gününüzü kaçırmamış olursunuz. Başka alternatif var mı?

TTNET Hizmet Kapama Bedeli

1) Türksat Kablo TV ve UyduNET (www.turksatkablo.com.tr)

Binanızda Kablo TV alt yapısı varsa Kablo TV'nin Çifte Fırsat Kampanyasını inceleyebilirsiniz.

Kablo TV Hizmeti + 25 Mbps’ye kadar 25 GB AKN EkoSınırsız İnternet + Docsis 3.0 Kablosuz Modem 24 ay sözleşme ile toplam fatura aylık: 36 TL. Tüm kurulumlar ücretsiz.

Bu uygulama ile TV(31 Kanal Kablo TV Hizmeti) ve İnternet hizmetinden yararlanabilirsiniz. Sabit telefon hattınızı ve TTNET İnternet hizmetinizi komple kapatıp, TTNET ile olan tüm ilişkinizi kesebilirsiniz.

AKN kotanız bittiğinde ise bağlantı hızınız 3 Mbps’ye düşürülecektir. Ben Çifte Fırsat Kampanyasında ki Teledünya HD Kutusunu almadım. Çünkü standart Kablo TV yayını bana yetiyor. Onuda almak isterseniz faturanıza ek 3 TL daha yansıyor ve toplamda 39 TL oluyor.

Ayrıca bağlantı sırasında Filtreli Splitter talep edebilirsiniz. Daireye gelen kablo ikiye ayrılıyor tv ve modeme gidecek şekilde normal splitterda iş görüyor fakat filtreli olduğunda daha sağlıklı oluyor. Ücreti ise 26 TL.

Bilgi olarak eklemem gerek, binanız yeni ise ve Türksat Kablo alt yapısı yeni yapılmışsa İnternet bağlatmanızı öneririm. Fakat 10 sene öncesine ait eski bir tesisat ise İnternet bağlantınız da kopmalar yaşanabilir. Ayrıca eski tip modeme sahip (Docsis 2) kişiler de modem kaynaklı bağlantı kopmaları yaşanmaktadır.