15 Kasım 2014

Hosting Sahibi Olmadan Domain Adresinize Yandex Sayesinde Mail Alma Yöntemi

Domain Mail Hostingsiz Yandex Kurum Mail

Şirketler ve Kobiler için mail alt yapısını önerdiğim ve benimde kullandığım Yandex kurumsal mail servisini detaylı şekilde anlatmıştım. Bu sefer kendi blogumda da denediğim hostingsiz sadece alan adı sahibi iken domain adresinize mail alma yolunu anlatacağım.

Herhangi bir hosting hizmeti almadan burak@burakavci.com.tr adresini nasıl açtığımı sizlere bu makalede anlatacağım.

İlk olarak Yandex'in kurum.yandex.com.tr adresine giriyoruz. Yandex hesabımız ile sağ üst köşeden giriş yapıyoruz. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Kişiler için mail kısmını seçip, domain adresimizi yazıp Alan adı ekle diyoruz.

Domain Mail Hostingsiz Yandex Kurum Mail

Daha sonra Yandex bize CNAME kodumuzu verecek, bunu not alıyoruz. Bu arada çıkan sayfada NS ayarlarınızı Yandex'e taşıyın şeklinde bilgi mesajı çıkacaktır. Bu ayarı yapmanıza şuan için gerek yok. Sadece CNAME bilgisi yeterli bize.

Domain Mail Hostingsiz Yandex Kurum Mail

CNAME bilgisini aldıktansonra Domain Register'nızın EK DNS Paneline (DNS Düzenleyici) aldığınız kodu CNAME kaydı olarak girmeniz yeterlidir.

Domain Mail Hostingsiz Yandex Kurum Mail

Son işlem olarak MX ayarı girmemiz gerekecektir. Domain Register'nızın EK DNS Paneline (DNS Düzenleyici) aşağıdaki bilgileri MX kaydı olarak girmeniz yeterlidir.

Alt alan adı: @
Kayıt türü: MX
Adres: mx.yandex.net.
Öncelik: 10

Son olarak girilen değerler aşağıdaki gibi gözükecektir. 15 dakika veya 1 saat duruma göre Alan adı bağlandı şeklinde yeşil uyarıyı göreceksiniz. Artık Hosting hizmeti satın almadan sadece alan adı sahibi olup Yandex'in Kurumlar ve Kişiler için yaptığı bu mail hizmetinden sizde ücretsiz yararlanabileceksiniz.

Domain Mail Hostingsiz Yandex Kurum Mail