13 Ocak 2014

Domain Bazlı SEO Taktikleri

Domain Bazlı SEO

Yeni bir web sitesi kurmak isteyenler için Domian(Alan Adı) seçimi nasıl olmalı ve Domain bazlı SEO püf noktalarını madde madde açıklamaya çalışacağım.

* İyi bir Domain firmasından COM veya COM.TR uzantılı alan adı almanızı öneririm. Anahtar kelimeniz Domain'de olmalı, mümküne anahtar kelime Domain başında yer almalıdır.

* Uzun vadeli Kurumsal bir site için Domain tescil bitimi en az 3 yıl en çok 5 yıl olmalıdır. Domain alırken en az 2 yıllık almaya özen gösterin.

* İyi bir Türk firmasında(Yabancıda olabilir) Hosting sağlayıcı hizmetinizi alın. Siteniz için Hosting tepki(ping) süresi hızlı olmalıdır.

* Domain Bazlı SEO'da önemli bir nokta olan sitenin Whois bilgileri açık olmalıdır.

* Anahtar kelime ilk sırada olacak şekilde 2 kombinasyonlu ve birleşik yani "-" işareti olmadan domain almaya çalışın. Örnek olarak anahtar kelimemiz burak olsun. burakavci.com.tr şeklinde domain almaya çalışın.

* Çok uzun Domain almamaya özen gösterin. 3 kelimeli kombinasyonlar itici olabilir. Kısa, öz ve akılda kalıcı alan adı olmalıdır.

* Domain adresinizi belirledikten sonra mutlaka Sosyal Medya hesaplarını da aynı uzantı adı ile açın ve o uzantılarda hesaplar daha önce açılmış mı araştırma yapıp ona uygun alan adı seçin.