13 Ocak 2014

Site içi SEO Teknikleri (Onpage SEO)

Onpage SEO

Web siteleri için yapılan SEO çalışmalarından en önemlisi ve kalıcı olanı iç seo çalışmalarıdır. Kısaca özetlemek gerekirse SEO için sitenizde yapacağınız kodlama düzenlemeleri ve gerekli tüm kuralları aşağıda yazmaya çalıştım. Onpage SEO olarakta bilinen Site içi SEO yöntemi Domain bazlı seo çalışmasından sonra yapılması gereken bir çalışmadır.

1) Siteniz yorumlara açık olsun. Ziyaretçilerin görüşleri Web sitenizin SEO çalışması ve Özgün yorumlar olacağı için önemlidir.

2) Siteniz için Site haritası (sitemap.xml) ve robots.txt dosyalarını oluşturun. Site haritanızı Google Webmaster'a ekleyin. Site Map Yaratma: xml-sitemaps.com Sitenizin XML haritasını yaratarak google'da daha iyi çıkmasını sağlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz XML dosyasını FTP'den sitenize atın ve adresini (örn: www.domain.com/site-map.xml) Google Webmaster http://www.google.com/webmasters kısmına ekleyin.

3) Aynı içeriğe sahip sayfalar da ana içerik Canonical ile belirtilmeli. Örnek: www.domain.com mobil.domain.com

4) Her makalenizin ilk 100 kelimesi içinde mutlaka anahtar kelimenizi bulundurun. Başlık kısımlarında 1 adet H1, alt başlıklarda H2,H3 html taglarını kullanın. Bu tagları makalede sırayla kullanmanızda yarar vardır.

5) Yeni makalelerden önceki yazılara link vermek site içi link yapısını güçlendirecektir.

6) Meta Keywords 260 karakteri ve 11 adeti geçmemeli.

7) Tüm sayfalarda Meta Description 160 karakteri geçmemeli. Yine her sayfanın Title, Meta Taglar ve H1 etiketleri içindeki içerikleri farklı olmalıdır.

8) Sayfa Title'ları 70 karakteri geçmemeli.

9) Siteden link verilen tüm bağlantıların düzenli kontrolü sağlanarak kırık olmadıkları kontrol edilmeli ve kırık linkler varsa bunlar temizlenmelidir.

10) Sitenizde Özgün konular yazın ve bu konular için siteniz için en önemli 3 anahtar kelimeyi yazmaya çalışın. Bu anahtar kelimeleri, O kelimeleri anlatan konu adreslerine link verin. Direk Ana sayfa linki vermeyin.

11) Sitede kullanacağınız resimlerin özgün olmasına dikkat edin. Gerçek ölçü ve Minimum dosya boyutu ile kullanmaya çalışın. Resimlere alt="" etiketi gir etiket olmasa bile alt="" şeklinde boş kalsın Mutlaka gir. Bu etiketin için resim ile alakalı yazı veya sitenizin anahtar kelimenizi girebilirsiniz.

12) Sitende Referans veya Dost site linki (Harici link) koymak istiyorsan target="_blank" Kodu yerine rel="external" Kodunu kullanın.

13) Google Cache kontrolü yapılarak, Google taramasında sorun olup olmadığı kontrol edilmeli.

14) Sayfalara ait Title yapısında önce sayfa adı sonra site adını bulundurun.

15) Kurumsal veya E-Ticaret sitelerinde mutlaka özgün makale gireceğiniz bir blog bulundurun. Örnek: domain.com/blog asla blog adresini sub-domain olarak yapmayın. Ana domain adresini beslemesi için site içerisinde dizin yaratarak blog açın.

16) Özellikle HTML ile yapılan siteler için her sayfanın birbirinden farklı title, meta, description, keywords, H1 tagları farklı içeriği olmalı.

17) Anahtar kelimeler ilgili sayfanın başlığında, Meta Description ve Meta Keywords'ler de bulunmalı.

18) Her anahtar kelimeye özel sayfa ve Link yapısı oluşturun. Örnek: www.domain.com/anahtar-kelime

19)
Sitenin hızı ve Ping süresi hızlı olmalıdır. PageSpeed'ten analiz edebilirsiniz. Kaliteli Türk Hosting firmaları ile çalışın.

20) Google Plus kullanın. Yazılarınızı +1'leyin, paylaşın ve özgün yorumlar alın. Web sitenize Google Plus'ın Web Site Badge eklentilerini ekleyin.

21) Web siteniz, Google Plus ve Youtube Kanalınızı ilişkilendiren ve düzenleyin. Web siteniz için verdiğiniz Google Plus hesabını Google Web Yönetici Aracına bağlayın. Aşağıdaki Meta tagı sitenize ekleyin.

22) Her sayfa için aşağıdaki meta etiketlerini ekleyebilirsiniz.

<meta name="author" content="https://plus.google.com/hesabiniz" />