21 Temmuz 2013

Twitter ve Instagram için Takip, Beğeni, Uygulamalar ve Analiz Siteleri

Twitter ve Intagram Analiz Siteleri

Twitter bildiğiniz gibi sosyal medyada ki en önemli uygulamalardan biri. Twitter'da yapılan Hashtag olsun veya herhangi bir konu, bunları kim başlattı veya kimler bu konular hakkında konuşmuş. Daha farklı bir uygulama olan kim nerelerden twet atıyor. Buna benzer Twitter hesaplarınızı geliştirmek ve analiz yapabilmek için birçok Web sitesi var. Bu başlıkta size onları tanıtacağım.

1) Tagboard.com (tagboard.com)
Bu site merak ettiğiniz bir hashtag'ı analiz edip, kimler o başlık üzerinden konuşuyor ve paylaşımda bulunuyor bunu görmenizi sağlayan bir sitedir. Twitter, Instagram, Facebook, App.net, Vine ve Google+’taki hashtag’leri takip edebiliyor, ekranınızı kişiselleştirebiliyorsunuz.

2) Keyhole (www.keyhole.co)
Sık iletilen Twitter mesajlarını takip edebilmek ve tweetlere zamanında cevap verebilmek için kişisel bir çözüm olarak geliştirilen Keyhole, bugün birçok markanın Hashtag takibinde tercih ettiği servisler arasında adını yazdırmış durumda. Keyhole’da, Tagboard’dan farklı olarak etiketlerle ilgili erişim ve yarattığı etki gibi analiz bilgilerine yer veriliyor.

3) oneQube (www.oneqube.com)
Konu ve hashtag’ler hakkında detaylı arama yapabildiğiniz oneQube, henüz beta aşamasında bir servis olmasına karşın sunduğu derinlemesine analizlerle tercih edebileceğiniz alternatifler arasında yer alıyor. Twitter’daki bir hashtagi aradığınızda etiketin kullanıldığı en popüler tweet, retweet ve linkleri görebiliyorsunuz. Bu nedenle oneQube’un hashtag’ler ile ilgili ekstra bilgi isteyen kullanıcılara hitap ettiğini söyleyebiliriz.

4) TT Analiz Sitesi (www.ecktr.com) @ecktr
Hashtag veya konuyu kim başlatmış, detaylı tabela analizi, Anlık TT Listesi, TT uzmanları ve başlatanlar, RT sayıları gibi detaylı analizleri görebileceğiniz bir sitedir.

5) The One Million Tweet Map (www.onemilliontweetmap.com)
Lokasyon bazlı kim nereden twet atmış veya Dünya üzerinden seçtiğiniz noktalarda twet araştırması yapabileceğiniz bir site. Genelde check-in yapanları gösteriyor. Aynı zamanda anahtar kelime ve hashtag arayarak yer bazlı kim nereden twet atmış onu da görebilirsiniz.

6) Twitter ve Instagram Sembolleri
Twitter ve Instagram profilinize semboller koyabilirsiniz.
tr.piliapp.com/twitter-symbols (Twitter ve Instagram Sembolleri)

7) Takipçi ve Beğeni(Like) Attıran Siteleri
Instagress(instagress.com) ve RoboLike(robolike.com) siteleri 3 gün ücretsiz deneme sürümü ile hedeflediğiniz etiketlerdeki (#Hashtag) paylaşımları otomatik beğenir ve hesapları takip eder.

8) Instagram Retweet ve Unfollowers Uygulamaları
Android için Instagram Retweet yani başka kişinin paylaştığını kendi profilinde paylaşmak için; Repost for Instagram, Rensta: Instagram uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Instagram'da sizi takip etmeyenleri görmek ve Unfollow yapmak için; Unfollowers for Instagram, InstaFollow for Instagram uygulamalarını kullanabilirsiniz.