23 Temmuz 2013

Foursquare'de Satın Alınan veya Sahiplenmiş Mekanlar Nasıl Anlaşılır

Foursquare'de mekan sahiplenmeden önce o mekan birisi tarafından sahiplenmiş mi nasıl kesin anlarız onu anlatacağım. Mekan satın almanın iki yolu var. Biri posta ile diğeri kredi kartı ile 20 dolara alınıyor. Alınmış mekanların ise kesin anlamanın birkaç yolu var. Maddeler halinde size yazacağım.

1) Mekan Logosu: Eğer almak istediğiniz yerde logo yüklenmiş ve değiştirilmişse orası kesinlikle alınmıştır.

Foursquare'de Satın Alınan veya Sahiplenmiş Mekanlar Nasıl Anlaşılır

2) Edit Kısmı Aktif Olmaması: Aşağıdaki resimlere bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Pendik Sahili 12K check-in olduğu halde alınmamış. Hem (edit) aktif hemde logo değişmemiş. En aşağıdaki resim Reina'ya bakarsanız logo standart logo gibi gözükse bile (edit) kısmı yok. Bu sizi yanıltmasın çünkü Reina'da alınmış :)

3) Twitter Adresi ve Link Uzantısı: Bir mekanı sahip almasanız bile Mayor kişi oraya sorun bildir diyerek Twitter adresini ekleyebilir. Bu satın alınmış anlamına gelmez. Fakat verilmiş Twitter adresini Foursquare link sonuna yazınca, mekan adresi açılıyorsa o zaman orası alınmıştır.

Örnek verecek olursak: https://tr.foursquare.com/pendikdondurma bu linkte Twitter adresi olarak @pendikdondurma verilmiş. https://tr.foursquare.com adresinin sonuna twitter adresini yazıp açın. Eğer mekan açılıyorsa orası satın alınmış ve Twitter ile bağlanmış demektir.

Not: Alacağınız mekanlar Halka veya belli bir kitleye mâl olmuş ise oraları almamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü yasal prosedür çıkabiliyor veya size sormadan Foursquare direk elinizden alıp yöneticilik hakkınızı atabiliyor. Örnek olarak biz Maltepe ilçe merkezini satın almıştık. Fakat yeni gelen arayüz güncellemesi ile yöneticilik hakkımız alınmış. Orayı tekrar alabilmek için Maltepe belediyesinden belge gönderip Foursquare ile yazışarak almanız gerekir. Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, İlçe merkezleri gibi yerlerde yani kısacası kamusal alanlarda sıkıntı çıkabiliyor.

Burak Avcıoğlu - Update: 21.12.2020