29 Haziran 2013

Aygıt yöneticisi Sarı Ünlem veya Bilinmeyen Driver Hatası ve Çözümü: DriverPack Solution

Aygıt yöneticisi Sarı Ünlem Hatası

Bilgisayarımıza format attıktan sonra ilk yapılacak iş olan Driver yüklemeleri bazen sıkıcı veya sorun alır hale geliyor. Bilgisayarın markası ve ürün bilgisine göre sitesinden driver paketlerini indiriyoruz fakat bazen bir paket eksik oluyor ve Aygıt yöneticisinde Bilinmeyen Aygıt ibaresi ve Sarı soru işareti çıkıyor. Kimisinde de Driver yüklenmiş gözüküyor, Chipset veya artık neyse onun ismi de yazıyor fakat üzerinde sarı ünlem işareti oluyor. Buda Driver çakışması dediğimiz olaydan kaynaklanıyor.

Bilinmeyen Aygıt

Aygıt yöneticisin deki bu sorunları halletmek için DriverPack Solution öneriyorum. Tam ve en son sürümünü kullanmanızı öneriyorum. Kendini güncellenebilen bir program. Driver konusunda en iyisi diyebilirim.

Bunun dışında Bilinmeyen Aygıtın üzerine gelerek Özellikler diyin ve çift tıklayın. Açılan pencerede Ayrıntılar sekmesine gelin ve Donanım Kimlikleri kutucuğunu seçin. Burada çıkan donanım kimliğini Ctrl+C ile kopyalayarak devid.info adresindeki arama kısmına yapıştırın ve aratın. Bu sayede de Aygıtın Driver dosyasını bulabilirsiniz.

Bilgisayarınıza uygun 32 veya 64 bit Windows XP/Vista/7/8/10 hangisini kullanıyorsanız onu indirin ve yükleyin. Bilinmeyen aygıt ve sarı ünlem hatası gidecektir.