4 Mayıs 2012

Wp Optimize: WordPress Veritabanı Optimizasyonu

WordPress Veritabanı Optimizasyonu

WordPress veritabanı optimizasyonunu wp-optimize eklentisi sayesinde WP tabanlı sitemizde gereksiz çerezler, işlem kayıtları ve benzeri kalıntıları otomatik silebiliyoruz. Yazı , yorum , eklentilerden kalan veritabanı fazlalıklarını alan ve veritabanının şişmesini engelleyen bu eklenti ile wordpress’inizde sadece kullandığınız satırları barındırırsınız.

Eklenti ile resimde gördüğünüz gibi yazı sürümlerini, istenmeyen yorumları , onaylanmamış yorumları ve veritabanı tablolarını işaretleyerek oldukça basit bir yöntemle optimizasyonu gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

Eklenti Kurulumu:
 wp-contens/plugins klasörü içine kopyaladıktan sonra wp-admin‘e girerek panelden eklentiyi aktifleştiriyoruz ve kullanmaya başlıyoruz.

Kullandığınız temaya özellikle dikkat edin. Temadaki sorgu sayısını azalta bildiğiniz kadar azaltın. Son yorumlar, x kategorisindeki son 5 yazı, en beğenilen yazılar vs. bunlar hep sorgu oluşturur. Bu tarz şeyleri azalta bildiğiniz kadar azaltmayı deneyin.

Anasayfa da paylaştığınız resim ister sizin alanınızda (hosting) ister başka yerden link alın bunun CPU aşma işlemi ile alakası yoktur.

Gereksiz eklenti kullanmayın. Eklentiyi, ona gerçekten ihtiyacınız varsa kullanın. Veritabanı ile ilişkili eklentilerden de özellikle uzak durun. (Sayaç vb. türevleri eklentilerden)