13 Kasım 2020

Esse Sigara Markası ve Nikotin Oranları

Esse Sigara Markası ve Nikotin Oranları

Tütün mamullerindeki yeni düzenleme ile birlikte tek tip yeni siyah sigara paketine geçildiği için sigara kutularında ürünün içeriğinden nikotin, zifir ve karbonmonoksit gibi zararlı değerlerin bilgileri artık paket üzerinde yazmıyor. Sigaranın tütünü ağır mı yoksa hafif mi olduğunu ikincil ayırt edici özellik olan renk isimlerinden anlayabiliyoruz. Onun dışında sigarayı tamamen bırakma politikası özendirilse de bırakamayanlar için bu tarzda bilgilendirici yazılar yazarak sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.

Esse sigara markası Güney Kore'ye ait bir marka olup Türkiye'de Tire-İzmir'de KT&G (Korea Tobacco & Ginseng Corporation) Tütün Mamulleri firması tarafından üretimi ve dağıtımı yapılır. Türkiye'deki tüm sigara serileri Slim model olup şu an aktif olarak Black, Blue, Brown ve White modelleri satılmaktadır. Esse Deep Blue ürünü ise şu an satılmamakta olup piyasadan çekilmiştir.

Piyasada 15 TL'ye alınabilecek güzel marka bir sigaradır. İçimi en ağırdan en hafife doğru aşağıda sıralama yaptım, yeni serileri geldikçe ekleyeceğim. Benim favori serim ise Esse Blue'dur.

Esse Brown (Ağır Slim Sigara & Esse Gold)
Fiyat: 15 TL (Kasım 2020)
Filtre: Beyaz
Kutu: İnce Yatay Slim Kutu (Slim Box)
Barkod: 8801116008773
Açıklama: Esse'nin ağır slim sigarasıdır. Eski adı ile Esse Gold olarak bilinen serinin adı Brown olarak güncellenmiştir. 20 adet ince uzun slim sigara vardır. Esse serisi içerisinde içimi en ağır olan slim sigaradır. Sanki slim hafif sigara değil de bildiğiniz Marlboro Red içiyormuş hissiyatı vermektedir. Hem ince uzun slim hem de aşırı doyurucu bir sigara istiyorsanız Brown serisi size göre diyebilirim. Çok ağır bir sigara olduğu için ben tercih etmiyorum.

Esse Sigara Markası ve Nikotin Oranları

Esse Black (Orta-Ağır  Slim Sigara)
Fiyat: 15 TL (Kasım 2020)
Filtre: Beyaz
Kutu: İnce Yatay Slim Kutu (Slim Box)
Barkod: 8801116001392
İçerik: Zifir: 6 MG | Nikotin: 0.6 MG | Karbonmonoksit: 5 MG
Açıklama: Esse'nin orta ağır slim sigarasıdır. 20 adet ince uzun slim sigara vardır. Black serisi biraz orta ağır bir sigara olup slim sigara tercih edenler için biraz daha doyurucu bir içim istiyorsanız Black serisini tercih edebilirsiniz.

Esse Blue (Orta-Hafif Slim Sigara) Tavsiye Ederim
Fiyat: 15 TL (Kasım 2020)
Filtre: Beyaz
Kutu: İnce Yatay Slim Kutu (Slim Box)
Barkod: 86931892
İçerik: Zifir: 4.5 MG | Nikotin: 0.45 MG | Karbonmonoksit: 4 MG
Açıklama: Esse'nin orta hafif slim sigarasıdır. 20 adet ince uzun slim sigara vardır. Esse'nin içimi rahat olan en iyi sigaralarından biridir. Blue serisini tavsiye ederim.

Esse White (Hafif Slim Sigara)
Fiyat: 15 TL (Kasım 2020)
Filtre: Beyaz
Kutu: İnce Yatay Slim Kutu (Slim Box)
Barkod: 8801116007929
İçerik: Zifir: 0.5 MG | Nikotin: 0.05 MG | Karbonmonoksit: 0.5 MG
Açıklama: Esse'nin en hafif slim sigarasıdır. 20 adet ince uzun slim sigara vardır. Piyasadaki en hafif sigaradır diyebilirim. Hem slim hem de en hafif sigara arayanlar White serisini tüketebilirler. Blue serisi bulamayanlar için White öneririm ama birinci tercihim her zaman Blue serisinden yana olacaktır.

Esse Golden Leaf Sigara

Esse Golden Leaf Sigara

Son olarak Türkiye pazarından Esse marka sigarası çekilmiş bulunmaktadır. Piyasada satılan ve birkaç yıl bekletilmiş siyah paketli Süper Slim Esse Golden Leaf paketleri piyasada çokça dolanmaktadır. Fakat bunlarda bekletildiği için içindeki tütün kalitesi çok kötüdür. Bu yüzden piyasada satılan siyah paketli Esse Golden Leaf sigaralarından almanızı asla önermem. Hepsi bir yıldan fazla bekletilmiş ve sigara paketini açınca Makaron üzerinde sarı lekeleri sizlerde göreceksiniz. Zaten tütünde hafif sertleşmiş olduğundan içimi çok kötü bir sigara haline dönüşüyor.

Burak Avcıoğlu - Update: 14.03.2023

3 yorum:

  1. Hocam bu markayı nereden satın alabiliriz

    YanıtlaSil
  2. Merhaba aromalı çeşitleri esse markasının nerden temin edebiliriz

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.