14 Kasım 2020

Honda Civic Araçlarda Koltuk Isıtma, Klimalar, Kauçuk Paspaslar, Cam Buğusu Giderme ve Araç Temizlik Bilgileri

Honda Civic Koltuk Isıtma, Klimalar, Kauçuk Paspaslar, Cam Buğusu Giderme ve Araç Temizlik Bilgileri

Honda Civic Eco Elegance model aracımdaki bazı iç konfor ekipmanlarını ve bu ay yaptığım temizlik ile ilgili işlemleri ve aldığım ürünleri sizlerle paylaşacağım. Kışın gelmesi ile birlikte iç ekipmanlardan olan koltuk ısıtma, klimalar, kauçuk paspas değişimi gibi birçok işleme ihtiyaç duyuyoruz. Tüm bu konuları bu başlık altında tek tek değinmeye çalışacağım.

1) Honda Civic Kauçuk ve Halı Paspaslar
Honda araçlarda bildiğiniz gibi dörder adet hem logo kabartmalı halı paspaslar hem de kauçuk paspaslar bulunmaktadır. Halı paspaslar çabuk kirlenebilen envanterler olup ilkbahar ve yaz aylarında kullanmanızı öneririm. Kışın gelmesi ile birlikte yağmur, çamur, toz ve toprak gibi ayakkabımızın altı daha çok kirlendiği için aracın içine girdiğimizde halı paspasları hemen kirletebiliriz bu yüzden sonbahar ve kış aylarında da kauçuk paspas kullanmanızı öneririm.

Aracın zemin kısmında hem ön hem arka tarafta bu paspaslar için mandallar bulunmaktadır. Bunları gevşeterek halı paspas ile kauçuk paspasları değiştirebilirsiniz. Kışın dediğim gibi kauçuk paspas kullanmaya dikkat ediniz havalar ısınıp yaz ayları geldiğinde tekrar halı paspaslara dönüş yapabilirsiniz.

2) Honda Civic Elbise Askıları
Honda Civic'lerin sol arka kapısını açtığınızda orada iki adet elbise askılığının olduğunu göreceksiniz. Biri direk dediğimiz orta kısımda olup diğeri üst arka kol tutma kolunun oradadır. Kullanmak için aşağı çekebilirsiniz. Araç kullanırken ceket, mont, pardösü gibi elbiselerinizi buraya asabilirsiniz.

Honda Civic Koltuk Isıtma, Klimalar, Kauçuk Paspaslar, Cam Buğusu Giderme ve Araç Temizlik Bilgileri

3) Honda Civic Ön Koltuk Isıtıcıları
Honda Civic'ler deki ön konsol tarafında iki adet ön sağ ve sol koltuklar için ısıtıcı düğmeleri mevcuttur. Resimde de gördüğünüz gibi ikinci derece ısıtma modu açık olan ve koltuk üzerinden geçen üç adet ok ikonlu düğmelerdir. Isıtıcılardaki üç ışık yüksek, iki ışık orta ve bir ışık az ısıtma modunu temsil eder. Kış aylarında ben genelde orta olan iki dereceli ısıtma kullanıyorum ve iç konfor olarak gerçekten rahat ettiriyor. Aynı zamanda sağ ön koltuktaki misafirinizde kendi kademesini ayarlayabilir aynı şekilde.

4) Honda Civic Klima Kullanımı ve Konsolu
Honda Civic'ler için iki adet klima ayarlama düğmesi vardır. İkisi de yuvarlak ve dönebilen butonlar olup Push On/Off düğmesi ile klimayı açabilir ve hava akım şiddetini sağa veya sola doğru ayarlayabilirsiniz. Yine aynı tuşa basarak klimayı kapatabilirsiniz. Klimanın sıcaklığını ise Push Auto tuşu ile ayarlayabilirsiniz. Sola doğru çevirirseniz soğuk hava, sağa doğru çevirirseniz maksimum 27.5 derecelik sıcak hava gelecektir. Ayarı bir defa yapıp sadece Push Auto tuşuna basarsanız kendisi otomatik sıcaklığı ayarlayıp size üfleyecektir.

5) Cam Buğusu Giderme, Mode Tuşu ve İç Hava Düğmeleri
* Araba (İç Hava) Düğmesi: Araç içi dönen ok ikonu ile sembolleştirilmiş butondur. Bu tuşa basarak aracın camları kapalı iken araç için hava akımı sağlayabilirsiniz. Kış aylarında bu seçeneği tek başına aktif etmeniz ön camda buğulanmaya sebep olacaktır. Bunu gidermek için Front tuşuna basınız.

* Front Düğmesi: Ön cam buğu giderici butonudur. Camlarda buğu oluşursa direkt Front tuşuna basınız. Araç N(Boş) durumda iken Front tuşuna basarak araç dururken de ön cam buğusunu giderebilirsiniz.

* Rear Düğmesi: Arka cam ve kelebek camları için buğu giderici butonudur.

* Mode Düğmesi: Mode tuşu hava kanallarını gösteren bir göstergedir. Size gelmesini istediğiniz ve aktif olarak açık olması gereken hava kanallarını buradan ayarlayabilirsiniz. Ben genelde iki ok ile temsil edilen Ön göğüs ve zemin hava kanallarını aktif ediyorum.

* A/C Düğmesi: Klima düğmesidir.

Honda Civic Koltuk Isıtma, Klimalar, Kauçuk Paspaslar, Cam Buğusu Giderme ve Araç Temizlik Bilgileri

6) Araç Temizlik Bilgileri
Metal yüzey, cam ve kaput gibi aracın dış bölgeleri için bagajınızda bir adet sıvı silikonlu temizleyici bulundurmanızı öneririm. Silikonlu temizleyiciler araç üzerindeki kuş pisliği, köpük kalıntısı gibi kirleri iyi temizliyor ve daha parlak ve cilalı bir görünüm sunuyor. Ürün adı fark etmez önemli olan sıvı temizleyici üzerinde silikon temizleyici ibaresi yazmalıdır ve araba sembolünün de olması yeterlidir. Aracınızı her zaman iç ve dış yıkamaya vermeniz mümkün değildir bu yüzden bagajınızda bir adet bulundurun.

* Hyper Active Silikonlu Temizleyici 750 ML (Bim & 4TL)
* HighGenic Yüzey Temizleyici Silikonlu 1 L (A101)

İç ve dış yıkama için ise Pendik'te Sahil tarafında (The Green Park Otelinin Arkası) bulunan CarWax'da aracıma cilalı iç ve dış yıkama yaptırdım. Toplamda bir saat süren bir işlem olup 40 TL verdim. Aracınızı asla benzin istasyonlarındaki köpüklü yıkama servislerine sokmayın. Özellikle siyah renk aracınız varsa kaput kısmında köpük ve sabun kalıntıları kalabiliyor. Aylık iç ve dış yıkama dışında ufak dış temizlikleri mikrofiber bez ve sıvı silikon temizleyici kullanarak ile siz yapınız.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.