17 Ocak 2024

İstanbul Pendik Özel Hastaneler ve Hastane Önerileri & Sağlık Sigortası İlaç Geri Ödemeleri Nasıl Yapılır?

İstanbul Pendik Hastaneler

İstanbul Pendik ilçesinde birden fazla özel hastane olup genelde grip, soğuk algınlığı, serum almak, cildiye, kulak burun boğaz, dahiliye gibi alt ve orta düzey hastalıklar için genelde ilçemdeki Pendik Bölge Hastanesine gitmeyi tercih ediyorum. Devlet hastanesi veya Aile Hekimine eğer sigortanız vara gidebilirsiniz fakat MHRS üzerinden randevu almanız gerekmektedir. Aile Hekimine genelde ilaç yazdırmak için gidebilirsiniz fakat Devlet Hastanelerinin kalitesi düştüğü için özellikle Özel Sağlık Sigortanız varsa kesinlikle özele gitmenizi öneririm boşuna Devlet Hastanesi angaryası ile hiç uğraşmayınız. Bildiğiniz gibi Grup Sağlık olarak geçen Özel Sağlık Sigortaları özel hastanelerde muayene ücreti olarak sadece 15 TL Katılım Payı ödemektedir onun dışında muayene ücretini tamamen sigorta karşılamaktadır. Eğer akşam beşten sonra Özel Acil Servise giderseniz serum, grip veya benzeri bir hastalık için o zaman hem katkı payı hem de muayene ücreti ödemiyorsunuz hepsini Özel Sağlık Sigortası karşılıyor. Pendik İstanbul’da özellikle merkeze yakın üç büyük özel hastaneyi aşağıda paylaştım. Hem sirkülasyon, hem doktor kalitesi hem de fiyat anlamında alt ve orta düzey hastalıklar için benim tercihim Pendik Bölge Hastanesi olmuştur. Bu arada Pendik komşu ilçeleri olan Kartal ve Tuzla’daki özel hastanelere baktığımda pek elle tutulur seçenek olmadığını gördüm. Bu koşullarda Pendik ilçesi daha gelişmiş gözüküyor. Son dönemlerde İnfluenza virüsündeki artıştan dolayı acil servisler aşırı dolmuş durumda. Sarı Serum olarak bilinen (Atom Serum) hizmetini ben Bölge Hastanesinde hızlıca aldım ve tüm serum giderlerini Özel Sağlık Sigortası karşıladı. Serum gibi hizmetlerde mutlaka doktorun size verdiği serum tedavi belgesini ve sonrasında ödeme yaptığınız detaylı faturayı alarak resimlerini çekiniz. Bu belgeler ile tüm serum hizmetinin geri ödemesini sigortanızdan alabilirsiniz. Yeni grip vakaları bağışıklığı düşürdüğü için direkt toparlanma yöntemi antibiyotik ile değilde genelde Atom Serum ile mümkün olabiliyor.

Pendik ilçesinde en çok tercih edilen hastanelerin listesini aşağıda paylaştım. İlçe merkezinde de genelde Tıp Merkezi, Poliklinik ve Hastaneler mevcut fakat aşağıdaki kurumlar doktor kalitesi ve imkanları bakımından daha çok tercih ediliyor.

1) Pendik Bölge Hastanesi (Özel Hastane)

2) Özel Yüzyıl Hastanesi Pendik (Özel Hastane)

3) VM Medical Park Pendik Hastanesi (Özel Hastane)

4) Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Devlet)

5) Pendik Şifa Hastanesi (Özel Hastane)

Özel Sağlık Sigortasında muayene sonrası reçetede yazılan kutu ilaçların tüm ücreti sigorta tarafından karşılanmasa da bir miktarı Grup Sağlık Sigortası kapsamı tarafından karşılanmaktadır. Bunun için anlaşmalı eczaneleri gitmeniz gerekmektedir. Örneğin size reçete edilen ilaçların barkodunu okutunca çıkan fiyat ile eczaneye gittiğinizde çıkan fiyat aynı olmayıp daha düşüktür. Sigorta ilaçların bir kısmını karşılamaktadır katkı payı olarak fakat diğer kalan ücreti yine siz ödemek zorundasınız. Ödediğiniz ilaç faturasını sigortaya gider olarak gösterirseniz genelde Reddedildi cevabı alırsınız. Eczaneden ilaç almadan önce Pendik İlçesinde bazı Anlaşmalı Eczaneleri listelemek gerekirse.

* Zehra Eczanesi (Pendik Batı Mahallesi)
* Somtaş Eczanesi (Pendik Batı Mahallesi)
* Seyitoğlu Eczanesi (Pendik Batı Mahallesi)
* Sapanbağları Eczanesi (Pendik Yeni Mahalle)
* Pendik Halk Eczanesi (Pendik Batı Mahallesi)
* Merve Eczanesi (Pendik Doğu Mahallesi)
* Çağla Eczanesi (Pendik Batı Mahallesi)
* Bulvar Eczanesi (Pendik Bahçelievler Mahallesi)
* Batı Eczanesi (Pendik Batı Mahallesi)

Acilde aldığınız Serum tedavisini ise Sigorta Firmasına faturası ve tedavi kartının fotoğrafını çekerek gönderebilirsiniz. Ödediğiniz tutarın tamamını sigorta karşılamaktadır. Bu yüzden Serum alırken mutlaka Hastaneden Serumun faturasını ve diğer tedavi belgelerinin bir fotokopisini ve çıktısını isteyiniz. Sağlık Harcama Talepleri kısmından İlaç giderleri adı altında başvuru açarak serum tedavi masrafının tamamını geri alabilirsiniz. Dediğim gibi reçete edilen kutu ilaçlar için eczaneye yaptığınız indirimli faturayı ise gider gösteremezsiniz. 2024 Yeni İnfluenza (Mevsimsel Grip) yazımda bazı ilaçlardan ve içeriklerinden bahsettim. İlaçların içeriği hakkında buradan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İstanbul’daki Önemli ve Kaliteli Özel Hastaneler

1) Amerikan Hastanesi
Asıl adı Konstantinopolis Amerikan Hastanesi olan Türkiye’nin ilk özel hastanesi Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşlarına bağlıdır be KOÇ bünyesinin hastanesi olup Şişli ilçesindedir.

2) Medicana Ataşehir Hastanesi (Medicana Sağlık Grubu)

3) Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi (Grup Florence Nightingale Hastaneleri)

4) Acıbadem Ataşehir Hastanesi (Acıbadem Sağlık Grubu)

5) Liv Hospital Ulus (Liv Hastaneleri)

6) Memorial Ataşehir Hastanesi (Memorial Sağlık Grubu)

Burak AVCI - Update: 07.04.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.