14 Ocak 2024

Wrangler Kot Pantolon Jean ve Decathlon Erkek Su Geçirmez Outdoor Kar Botu İncelemesi

Wrangler Kot Pantolon Jean

Kot Pantolon denildiğinde akla ilk gelen markam genelde Mavi olup uzun süre Mavi Jean kotlarını kullandım. Fakat fiyat performans ve sürdürülebilirlik açısından Amerikan markası olan ve Türkiye pazarına giren Wrangler marka kot pantolonları bana daha cazip gelmeye başladı. Premium Quality kumaş kalitesinde üretilen Wrangler marka kot pantolonlar Lee markasının da sahibi olan Kontoor Brands Inc. firmasına aittir. 120 yıldır piyasada bulunan marka artık Türkiye pazarında da varlığını göstermektedir. Trendyol üzerinden Wrangler marka erkek kot pantolonları bedeninizi biliyorsanız Lee & Wrangler resmi satıcısından alabilirsiniz. Bildiğiniz gibi Lee ve Wrangler kot pantolon markaları genelde yakın zamana kadar İnternet üzerinde satılmıyordu ve Türkiye’de Wrangler marka Jean bulmak biraz zordu. Şimdilerde ise bedeninizi biliyorsanız bu kaliteli kot pantolon markasına kolayca sahip olabilirsiniz. Genelde bel seçiminde Normal Bel seçiyorum ve paça olarak Düz Paça ile Fit kalıp bana tam oluyor. Diz altını biraz daha daraltarak gelmesini istiyorsanız Terziye giderek kotu ayrıca tadilat yaptırabilirsiniz. Wrangler marka kotlar kumaş kalitesi bakımından dokunduğunuzda gerçekten o kaliteli hissiyatı alabiliyorsunuz. Hem ince hem de dayanıklı bir kot kumaşı kalitesi vardır. Diğer kot markaları genelde birkaç yıkama sonrası yıpranabiliyor fakat Wrangler yıkama sonrası hala dayanıklılığını koruyabiliyor. Bu yazımda Kış alışverişi olarak sadece Wrangler  kot pantolon değil yazının ikinci kısmında satın aldığım Decathlon Outdoor Kar Botu ayakkabısından da bahsedeceğim. Kar botu genelde sezonluk değil ömürlük olup bir defa kaliteli bir kar botu alarak kayak yapılacak kar bölgesinde kullanacağınız dayanıklı bir bot olmalıdır. Bende satın aldığım kar botu inceleyerek sizlere deneyimlerimi aktaracağım. İlk olarak satın aldım Wrangler marka kot pantolon bilgilerinden başlamak istiyorum.

Wrangler marka kot pantolon alırken genelde 33/30 beden tercih ediyorum. Normal Bel bedeninde alıyorum ve belli bir kullanımdan sonra bel kısmı biraz daha bollaşarak kot pantolon tam açılıyor diyebilirim. Koyu veya açık mavi renk seçenekleri ile Jean serimi artık Wrangler markası yanından kullanacağım. Aldığım Wrangler marka Jean pantolonlar ise aşağıdaki gibidir.

Wrangler Kot Pantolon Jean

Wrangler Kot Pantolon Jean

Wrangler Jean: Texas Slim Erkek Jean (Açık Mavi)
Model Kodu: W12S057XT Medium Blue Renk
Beden: 33/30 (Bel-Beden (W): 33 ve Boy (L): 30)
Fiyat: 521 TL (Aralık 2023)

Wrangler Jean: Arizona Straight (Koyu Mavi)
Model Kodu: W12O Fit Düz Kesim Normal Bel Düz Paça
Beden: 33/30 (Bel-Beden (W): 33 ve Boy (L): 30)
Fiyat: 599 TL (Ocak 2024)

Kar Botu, özellikle kayak yapanlar olsun yoğun kar olan bölgelerde giyilen Outdoor bir ayakkabıdır. İstanbul gibi kış aylarında günlük kullanıma uygun değildir. Genelde Bursa Uludağ, Kocaeli Kartepe gibi kayak bölgesine gidenler için Kar Botu daha çok uygundur. Yoğun kar olan ve kar seviyesinin diz boyunu geçen bölgelerde klasik günlük botlar pek kullanılmaz. Çünkü yoğun kar altında klasik günlük botlar direkt su alır ve bot eskir. Kar botu ise ayağı tamamen sıcak tutar ve bileğin yukarısına kadar ayağınızı kavradığı için diz altı kar seviyesinden etkilenmez. Kar botu içerisine bir adet kalın veya termal çorap giymeniz yeterli olacaktır. Hatta Decathlon mağazasından aldığım Quechua marka kar botu için termal çoraba bile gerek yok. Kışın klasik pamuklu veya biraz kalın çorap giyseniz yeterli oluyor ve aşırı sıcak tutuyor. Kar botunun bir diğer özelliği dışarıdaki sıcaklığı asla içe yansıtmaz ve soğuktan ayaklarınız etkilenmez. Size tam bir koruma sağlar ve kar içerisinde rahatça hakaret edebilirsiniz. Benim satın aldığım model Quechua Siyah SH100 olup aynı botun Cırt Cırt ve kısa olanı modelde mevcuttur. Ben bilek seviyesinden daha yukarıda ve ayağı korusun diye biraz daha yüksek olanını aldım. Tamamen fermuarlı olup kar botu alırken asla bağcıklı almanızı önermem. Fermuarlı veya Cırt Cırt modeller çok kullanışlı olup ihtiyaca göre birini seçmeniz yeterlidir.

Decathlon Kar Botu

Decathlon Kar Botu

Decathlon Kar Botu

Kar Botu: Decathlon Erkek Su Geçirmez Outdoor Kar Botu
Marka Model: Quechua Siyah SH100
Fiyat: 1200 TL (Aralık 2023)
Beden: 40-45 Arası Mevcuttur.

Kar Botu çok sık giyilen bir ayakkabı türü olmadığı için uygun fiyatlı fakat performans ve marka açısından kendini kanıtlamış ömürlük bir bot almanızı tavsiye ederim. Bu sayede kayak ve kış sporu zamanları hangi botu giyeceğinizi artık düşünmenize gerek kalmaz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.