9 Ocak 2024

2024 Yeni Sigara Zamları ve Güncel Fiyatları

2024 Yeni Sigara Zamları ve Güncel Fiyatları

Gün geçmiyor ki tütün mamullerine yine bir zam gelsin. Fakat bu sefer gelen zam miktarı direkt 5 TL değilde 2 TL olup yüksek ihtimal bir ay geçmeden bir ikinci zam daha gelir. Bildiğiniz gibi Tobacco ve Tütün ürünleri ile ilgili bir sürü yazım var. Bu sefer fiyatlar güncellense bile sadece güncel sigara markalarının fiyat listesini paylaşacağım ve tükettiğim sigara markalarını fiyat ve kalite sıralamasına göre bir liste yapıp makaleye ekleyeceğim. Artık şunu içmiyorum veya önermiyorum diye ek bir bilgi vermeyeceğim bileceğinizi gibi listeye almadığımı eledim demektir. Örneğin JTI (Japan Tobacco International) firmasının en prestijli sigara markası Winston olup genelde bu markayı pek tercih etmiyorum. Winston severler olabilir fakat ben listeye almadığım için veya o fiyata daha kaliteli sigara bulduğum için onu tercih ediyor ve paylaşıyorum. Türkiye’de satılan Tekel bandrollü sigaralarda ise başı Philip Morris Türkiye, BAT Türkiye ve JTI (Japan Tobacco International) çekmektedir. Bunlar dışında olan üreticilerin sigaraları cidden berbat diyebilirim. Ucuz olsun diye asla bir iki lira düşüğüne sigara almayın çünkü piyasada pek tüketilmeyen tütün mamulleri olduğu için çoğu rafta beklemiş oluyor ve tatları kötü oluyor. Birde sigara tipi olarak Slender ve Slim sigaraları artık tercih etmiyorum. Klasik Makaron her zaman daha iyi ve doyurucudur. Son zamanlarda tütün ve içicilik bakımında o kadar çok ürün çıktı ki elektronik sigara, puro ve varyasyonları, sarma sigaralar, Puff ürünleri gibi piyasada çokça seçenek olsa da emin olun kaliteli Tekel Tütünü her zaman vazgeçilmez olmuştur.

2024 yeni sigara zamları ve fiyatları hakkında genel bilgilendirme yaptıktan sonra aşağıda güncel favori listemi sizlerle paylaştım. Her fiyat ve alım gücü düzeyinde seçenekler vardır. Güncel görselleri ise Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği ve TBYD Başkanı (@DundarErol_) Twitter X sayfasından edindim, güncel tüm ürünlerin fiyat bilgilerini sayfasını takip ederek ayrıca öğrenebilirsiniz. Puro demişken İtalyan yapımı ve başlangıç puroların en iyisi olan Toscanello purolar ise 250 TL olmuştur.

* Marlboro Red Long SP (Marlboro Kırmızı Uzun), Fiyat: 58 TL
* Marlboro Edge Standart Sigara Paketi (KS RC BOX), Fiyat: 56 TL
* Camel Brown Standart Sigara Paketi (KS RC BOX), Fiyat: 55 TL
* Camel Yellow Long (Uzun Paket), Fiyat: 55 TL
* Kent Switch Standart Sigara Paketi (KS RC BOX), Fiyat: 55 TL
* Camel White Standart Sigara Paketi (KS RC BOX), Fiyat: 52 TL
* Tekel 2000 Kırmızı veya Mavi Uzun, Fiyat: 50 TL

2024 Yeni Sigara Zamları ve Güncel Fiyatları

2024 Yeni Sigara Zamları ve Güncel Fiyatları

2024 Yeni Sigara Zamları ve Güncel Fiyatları

2024 yılına girerken yeni ve zamlı sigara fiyatlarından bahsettik. Bu sene içerisinde başka Tütün mamulleri ve Tobacco ürünler test ettikçe deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Belki bu yıl içerisinde Nargile ve Pipo yazıları gelebilir. Elektronik Sigara ise pek önermiyorum sağlık açısından kullanmayın derim. Tüm Tütün mamulleri yazılarıma Tobacco etiketinden ayrıca ulaşabilirsiniz.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.