17 Kasım 2023

Kartal Köftecisi, Hibrit Çalışma Günü ve İstanbul Trafiği

Göztepe Nida Kule Merdivenköy

Hafta içi yoğun iş temposu ile birlikte akşam yemeği hazırlamak ayrı bir dert olup sizlere bu makalemde Hibrit çalışma modeli için seçtiğim Perşembe gününden biraz bahsetmek istiyorum. Makalenin başlığı aslında Perşembe günü yaptığım rutinin bir özeti gibi düşünebilirsiniz. İstanbul’da yaşıyor ve uzaktan çalışma günleri dışında şirkete gidiyorsanız eminim sizlerde sabah ve akşam yoğunlaşan İstanbul Trafiğinden şikayetçi sinizdir. Eskiden sadece E-5 (D100) kara yolu tıkalı olurdu şimdilerde ise Maltepe ilçesinden sonra Kozyatağı, Merdivenköy, Yenisahra gibi birçok ilçelerin içinden kaçarak iş yerine gitmek isteseniz bile ara yollarda artık tıkalıdır. İstanbul nüfusu nereye kadar gidecek, yirmi milyon bu kenti artık kaldıramıyor ve fazla geliyor gibi gözüküyor. Normalde eskiden yarım saatte gittiğim iş yerime artık bir saatten daha fazla bir sürede anca gidebiliyorum. İstanbul’daki E-5 trafiğini ve trafikteki saçma sapan adı konmamış kural veya akışkanlık ne derseniz diyin artık çekilmez bir hal almıştır. Gerçi her ne kadar trafikten hoşnutsuz olsak da tamamen uzaktan çalışan biri olarak eğer İstanbul’da yaşıyorsanız haftada bir kez en azından fiziksel olarak işe gitmenizi tavsiye ederim. Hibrit çalışma modeli ile çalışan şirketler genelde hafta iki gün gelmeyi zorunlu tutabiliyor. Fakat tamamen Remote Working sistemine geçen şirketler fiziksel olarak şirkete gelmeye zorlamıyor. Sosyalleşmek ve psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissetmeniz içinse ben haftada bir şirkete gitmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü hep evden çalışmak, hep aynı koltuk veya kanepeden işe bağlanmak bir süre sonra sizde uyuşukluk ve isteksizlik doğuracaktır. Bu sebeple seçtiğiniz bir gün için her hafta sabit işe gitmenizi tavsiye ederim.

İlk olarak Hibrit çalışıyor ve hafta bir şirkete gidiyorsanız sabit bir gün belirlemenizi tavsiye ederim. Ben bu günü Perşembe olarak seçtim çünkü Cuma günü genelde iş çıkışı program yapabilirsiniz ve hafta sonu için bir planınız olabilir. Haftanın ilk çalışma günleri de genelde yoğun olacağından özellikle Salı ve Çarşamba günleri çok yoğun olur beyaz yaka işleri. Bu yüzden bende işe fiziksel gitme gününü Perşembe olarak belirledim. Kişisel aracımla gidiyorum ve Pendik ile Göztepe Köprüsü arası yaklaşık İstanbul trafiğini katarsak sabah bir saat sürüyor. Sabah sekizde iş başlangıcı yapacak biri sabah yedide çıkması lazım ki anca işe yetişsin. İster sahil yolundan ister E-5 kara yolunu kullanın her yer kilit diyebilirim. İstanbul Anadolu Yakası Sahil Yolu biraz daha az trafik olur diye düşündüm fakat orada da Bostancı Metro çalışması ve yine Göztepe taraflarındaki metro çalışmalarından dolayı aşırı bir trafik ve yoğunluk mevcuttur. Bağdat Caddesi girişinde başlayan trafik caddenin sonuna kadar devam etmektedir. Birde İstanbul trafiğinde her yerden çıkan motorları anlatmama gerek yok sanırım. Sabit yolda giderken bir bakıyorsanız bir motosiklet çıkıyor ve sonrada kendi hayatlarını gereksiz riske atıyorlar. Özellikle E-5 kara yolunda dikkatsiz aralardan giderek trafiği gereksiz işgal ve meşgul eden motorcu çoktur. Sinyal veya yol vermeyen başta Doblo araçlar yetmezmiş gibi birde başımıza motorcular çıktı son zamanlarda. Umarım İstanbul trafiği bir düzene girer diyeceğim fakat bu isteğim veya hayalim bence imkansız.

İş yerime gidiş uzaklığım toplamda 21 KM olup benzinle gidenler KM başına 0,1 litre LPG ile gidenler ise 0,12 litre yakıt yatmaktadır. Bende sadece gidiş için ortalama 2,5 litre LPG yakıyorum. Bir başka bilgide ise 1 Litre LPG ile 11 KM yol yapacağınızdır. Bu hesaba göre de 2 litre ile sadece gidişi sağlayabiliyorum. Fakat aracınızın fazla yakıt harcaması sizin hızlı gitmenize, aşırı fren gaz yapmanıza, lastiklerinizin eski olmasına göre farklılık gösterir ve ortalamadan biraz daha fazla yakıt harcayabilirsiniz. Özetle gidiş geliş 4 litre LPG kullanmaktayım diyebilirim. Hazır yakıttan bahsetmişken Kasım ayı içerisinden en son LPG yakıtını 16,48 TL’ye satın aldım. İstasyon olarak E-5 üzerinde bulunan ve Pendik yönüne doğru gelirken Maltepe’de bulunan eski Kapet Durağı olarak bilinen Maltepe Total Energies İstasyonundan satın aldım. Burada satılan LPG yakıtı Milangaz olup aşağıda istasyon harita Lokasyon bilgisini ve aldığım yakıt bilgisini ara ara güncelleyerek paylaşmayı düşünüyorum. Eğer İstanbul trafiği çok sıkışık olmasa emin olun çoğu sürücü daha az yakıt tüketecektir fakat dur kalk hareketini aşırı yaptığımız için hemen zamandan hem de yakıttan İstanbul trafiğinde maalesef kaybediyorsunuz.

Maltepe Total Energies (LPG: 16,48 TL & 08/11/2023)
Pendik Türkiye Petrolleri (LPG: 17,59 TL & 07.01.2024)
Pendik Türkiye Petrolleri (Kurşunsuz 95 Oktan Benzin: 33,89 TL) 02.01.2024 Full Depo.

Pendik Türkiye Petrolleri İstasyonunda Perşembe günleri Halk günü olup Benzin ve Motorin yakıtlarına ek indirim vardır. LPG zaten indirimli olduğu için Perşembe Halk günlerinde ekstra bir indirim uygulanmaz fiyatı haftanın her günü sabittir.

İstanbul’da çalıştığınız yerin ulaşım kolaylığına sahip olması çok önemlidir. Bu yüzden işi sevip sevmeme emin olun İstanbul için başta iş yerine ulaşım kolaylığından geçmektedir. Ben İstanbul’da Kadıköy ilçesine bağlı Göztepe mahallesinin üzerinde bulunan ve E-5 güzergahında olan Merdivenköy mahallesindeki Göztepe Nida Kule Plaza binasına gidiyorum. Göztepe köprüsünden araçla geçerken gördüğünüz büyük ve beyaz plaza Nida Kule olup birçok firma burada faaliyet göstermektedir. Merdivenköy mahallesi yapı bakımından sakin gözüken bir mahalle olsa da sabah ve akşam iş vakitleri zamanı ara yollarda aşırı bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Mahallede bazı yerleri sizlerle aşağıda paylaşacağım.

Mihrimah Sultan Camii: Kanuni Sultan Süleyman'nın kızı Mihrimah Sultan tarafından yapılan tarihi bir cami olup mahallenin tam ortasında bulunur. Cami içerisinde çay ocağı da bulunmaktadır ve Çay 5 TL’dir. Cami tarihi bir cami olup içi biraz ufaktır ve Cuma vakitlerinde dış kısmı da dahil olmak üzere dolmaktadır.

Nida Kule Göztepe: Beyaz yapılı bu plaza toplamda 31 kat olup bölgedeki birçok iş yerini barındıran ve beyaz yakalıların genelde olduğu önemli bir binadır.

Durak Büfe Merdivenköy: Öğlen saatlerinden civarda çalışanların uğradığı salaş ama güzel bir restorandır. Özellikle Pilav Üstü Tavuk Kokoreç menüsü olsun birçok günlük çorba ve sıcak ev yemeği mevcut olduğu için burası oldukça civar tarafından tercih edilen bir mekandır.

Göztepe Nida Kule Plaza binasına toplu taşıma ile gitmek isteyenler ise İstanbul M4 Metrosuna binerek Göztepe Durağında inip 2 Numaralı çıkıştan çıkarak ulaşabilirler.

Köfteci Şirin Usta Kartal Yarım Ekmek Köfte

Köfteci Şirin Usta Kartal Yarım Ekmek Köfte

Köfteci Şirin Usta Kartal Yarım Ekmek Köfte

Son olarak İstanbul Trafiği ve Hibrit çalışma günümden bahsettikten sonra dönüşte uğradığım Kartal’daki Köfteci ile yazımı sonlandıracağım. Kartal Meydan bölgesinde Ankara Caddesi Odeabank önünde genelde akşam saat 22:00’den sonra gelen Köfteci Şirin Usta civarın en iyi köfteci sidir. Yarım ekmek köftesini hiç denemeyenlere kesinlikle öneririm. Tattığım en güzel Sokak Lezzetlerinden biri olup ekmek arası köftesi muhteşemdir. Her Perşembe akşamı iş çıkışı buradan köfte alırım fakat gece tezgahı ondan önce alt geçitte açmaktadır bu yüzden saat 22:00’den önce köfte yemek isterseniz size iki Lokasyon sunacağım buralardan yarım ekmek köfte alabilirsiniz. İstanbul Kartal ilçesinde sokak lezzetleri genelde ünlü olup sadece köfte değil Tavuk Pilav, Kokoreç, Tatlıcı gibi birçok seyyar yemek yapan esnaf vardır. Şirin Usta ise 1989 yılından beri aynı bölgede aynı işi yaptığı için sadece Kartal değil civar ilçelerden de çokça müşterisi olan bir esnaftır. Şirin Ustaya ulaşmak isteyenler 0536 772 86 95 numarasından ulaşabilir ve Lokasyon bilgisi alabilir.

Odeabank Kartal Önü (Şirin Usta 22:00'den Sonra) Yarım Ekmek Köfte veya Sucuk.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Önü (Şirin Usta 22:00'’den Önce)

Kartal Küba Bistro Yanı (Ekmek Arası Köfte veya Tavuk)

Perşembe günü olan Hibrit çalışma günümü ve rutinimi sizlere anlatmaya çalıştım. İstanbul trafiğinin yoğunluğu, Merdivenköy semti ve Kartal köftecileri hakkında bu karışık ama gün içinde hepsini birleştirince benim için bütünsel olan bilgiler umarım faydanıza olmuştur.

Burak AVCI - Update: 07.01.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.