5 Kasım 2023

Samsung 55CU8100 4K Ultra HD 55 İnç Smart Özellikli Televizyon İncelemesi

Samsung 55CU8100 4K Ultra HD

Televizyon alırken marka, ekran teknolojisi, kaliteli malzeme, Smart ve diğer özellikler gibi birçok detay cihaz alırken dikkat ettiğimiz noktalardandır. Televizyon alırken öncelikle boyut yani İnç boyutunu belirlemeniz gerekmektedir. Bunu belirlerken odadan izleyeceğiniz konum ile televizyon arasındaki konumun arasındaki uzaklık ölçüler ve ideal televizyon izleme mesafesi hesaplanır. Genelde izleme mesafesi 1,5-2 metre arasında ise 40-32 İnç televizyon idealdir. Aynı şekilde 2-3 metre aralık için 43-49 İnç ve 4-5 metre için ise 55-65 İnç boyutlar ideal izleme mesafesi olarak belirlenmiştir. Bende salonumu ölçtüm ve 55 İnç televizyon boyutunun mükemmel izleme mesafesi olacağına karar verdim. Bazen salon büyük gibi gözüksede 65 İnç gerçekten çok büyük olabiliyor bu yüzden 55 İnç her daim ideal televizyon boyutudur derim. Daha önce Samsung 55TU8300 model televizyon almıştım ve kurulum deneyimini orada yazmıştım. Klasik ve ücretsiz kurulum süreci bildiğiniz gibi Samsung Türkiye Müşteri Hizmetlerini arayıp kurulum talebi oluşturuyorsunuz ve onlar sizi arayıp gelecek gün ile saati söylüyorlar sonrada ücretsiz ayaklı veya duvara montaj şeklinde kurulumu tamamlayıp gidiyorlar. Ben genelde televizyonu ayaklı orijinali şeklinde kullanmayı seviyorum, duvara montajı çok tercih etmiyorum. Konsol üzerinde orijinal ayakları ile televizyon daha şık durmaktadır. Ultra HD (UHD) ekran teknolojili televizyonlar günümüzde en çok tercih edilen ve fiyat olarak da uygun olan cihazlardır. Çünkü 4K ve UHD dışında olanlar ve daha ucuz televizyonlar artık pek tercih edilmiyor. Bunun üzerinde Samsung ekran teknolojisi olarak Neo QLED ve  QLED ekran teknolojili televizyonlar çıkardı fakat bunlar birer OLED olmadığı için ara ekran teknolojili cihazlardır diyebiliriz. Bildiğiniz gibi OLED televizyonların ise fiyatları daha da pahalıdır. FHD ve HD teknolojileri ise eskide kalmış ekran teknolojileridir. Birde şunu söylemem gerekir; televizyon markası olarak en iyi markalar Samsung ve LG olup diğerlerine pek yönelmeyin derim. QLED teknoloji aslında LED teknolojidir ve UHD 4K ile arasında çok fark yoktur bu bilgiyi de sizlerle paylaşmak isterim.

Samsung televizyonları hakkında bu detaylı bilgileri verdikten sonra Samsung 55CU8100 4K Ultra HD televizyonumun özelliklerine geçebiliriz. Bilgileri madde madde vermeye çalışacağım. Genel olarak 55 İnç 140 Ekran, Dahili Uydu Alıcı özelliği bulunan ve Smart TV özellikli bir televizyondur. En büyük özelliği ise ekran boyutunun Slim yani aşırı ince olmasıdır. Bunun avantajı ise konsol üzerinde çok az yer kaplaması ve şık durmasıdır. Aynı model televizyonun iki versiyonu olup Samsung 55CU8100 modelinin Standı (Ayak Tipi) İkili stant (V Ayaklı) iken Samsung 55CU8000 modelinin ayak tipi İkili Ayak (Düz) ve tek fark budur. Samsung 55CU8100 4K Ultra HD 55 İnç 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED TV Özelliklerine geçecek olursak;

Samsung 55CU8100 4K Ultra HD

Samsung 55CU8100 4K Ultra HD

Ekran: Ekran teknolojisi LED olup QLED ve Crystal UHD aynıdır LED ekran teknolojisi olarak. Düz (Flat) tipte olup 55 İnç 140 Ekrandır. Ekran Boyutu ise 139 CM olup konsolda ölçü alırken bu bilgiyi dikkate alınız. Çözünürlük Standardı Ultra HD (4K) olup Ekran Kalınlığı ise Ultra Slim özelliğindedir ve benim için en önemli standartlardan biri de buydu. HDR özelliği vardır.

Yeni nesil Samsung 55CU8100 model televizyonun en çarpıcı özelliklerinden biri de televizyon kumandasının güneş enerjisi ile çalışması. Kalem veya Televizyon pili takma yeri olmayan yeni kumandalarda arkasında enerji toplaması için mini güneş enerji paneli vardır. Eğer güneş ile şarj yetersiz gelirse Type-C kablo ile telefonunuzun şarj kablosundan televizyon pilini ayrıca şarj edebilirsiniz. Kumanda televizyon gibi Ultra Slim özellikte olup üzerinde Amazon Prime Video, Netflix ve Disney Plus butonları mevcuttur. Kumanda hem küçük ve aşırı hafif olup oldukça yenilikçi dizayn edilmiştir.

Smart TV olarak Netflix, Amazon Prime Video ve YouTube vardır. Ses Çıkış Gücü (RMS): 20 W olup Dahili HD uydu alıcısı mevcuttur. Televizyonun üretim yılı ise 2023 olup yeni teknoloji bir cihazdır. Çerçeve rengi siyahtır ve aşırı şık bir televizyondur. Enerji tüketim sınıfı ise G olup PTT AVM Üzerinden Smart Pazarlamadan 26.09.2023 Tarihinde 20.899 TL'ye satın aldım. Dediğim gibi televizyon alırken marka olarak Samsung ve LG kriterini seçip 55 İnç olarak aratınca en hesaplı ve yeni teknoloji cihaz benim aldığım televizyon listelerde çıkmaktadır. Son olarak şunu söyleyebilirim; 55 İnç ve Ultra HD (4K) özellikte daha ucuz bir televizyon almak istiyorsanız Sunny, Vestel, Toshiba gibi markaları incelemelerini önerebilirim.

Burak AVCI - Update: 05.11.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.