25 Ocak 2023

Günübirlik Turlar: Maşukiye, Sapanca, Ormanya Turu (Bölüm 2)

Günübirlik Turlar: Maşukiye, Sapanca, Ormanya Turu

Maşukiye, Sapanca, Ormanya günübirlik turumuzda öğleden sonrasına kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk Bölümde tur hakkında genel bilgilerden, ulaşımdan, sabah kahvaltısı, Ormanya Parkı ve Cam Terastan bahsetmiştim. Öğleden sonraki rotamız ise etkinliklerimizi yapacağımız Maşukiye bölgesi olacaktır. Maşukiye bölgesi Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin bir mahallesidir. Kışın özellikle Kartepe, Sapanca ve Maşukiye bölgesi turizm açısından birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Kartepe, ise eskiden adı Köseköy olup Kocaeli'nin bir ilçesidir. Turumuzda Ayrı Gezegen Cam Teras ziyareti sonrası Yazıcı Köyevi ve Maşukiye Waterfall & Park bölgesi olan etkinlik alanına geldik. Bir önceki yazımda Ayrı Gezegen Cam Terastan bahsetmiştim ve girmemiştim. Sonradan videolarını izleyince doğru bir karar verdiğime emin oldum. Maşukiye turları daha çok etkinlik turu olup cam teras deneyimini daha iyi bir kanyonda yapmanızı tavsiye ederim. Etkinlikler için geldiğimiz lokasyonda Maşukiye Şelalesinin bir kısmı Yazıcı Köyevi içerisinde geçmektedir. Bu konum etkinliklerin merkezi yeri olup buradan Maşukiye Şelalesine, Alabalık Sokağı takip ederek ulaşabilirsiniz. Etkinlikler ise genelde ATV, UTV, Zipline, Dev Salıncak gibi etkinlikler olup ekstradan Çim Kızağı, Atlı Tur ve Zip Coaster gibi etkinliklerde vardır. Genelde en çok tercih edilen etkinlik ATV ve UTV safari etkinliği olup Maşukiye Alabalık Vadisi girişinden başlayarak ATV parkuruna katılabilirsiniz. ATV araçları aslında iki kişilik olup daha önce Kapadokya turunda binmiştim. Genelde parkur süreside bir saat civarındadır. Fakat Maşukiye’de ATV araçlarına iki kişi binmek yasaklanmış sadece tek kişi binebiliyor.

ATV fiyatları 250-300 TL arasında iken iki veya dört kişi binebileceğiniz UTV fiyatları ise 600 ile 1250 TL arasında değişmektedir. UTV araçları ise iki koltuklu veya dört koltuklu olup dörtlü olanları daha pahalıdır. Zipline fiyatları ise 100-200 TL civarında değişmektedir. Genelde turlar ile birlikte geldiyseniz indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Fakat ATV araçlarına iki kişi binememesi biraz kötü olmuştur. Araçların fren kısımları kısılarak tek kişi binecek şekilde ayarlanmış ve motor iki kişiyi kaldırmamaktadır. Çift olarak giderseniz iki kişilik 600 TL verip UTV aracına binebilirsiniz. Etkinlik sonrası öğle yemeği seçeneği olarak Kiremitte Alabalık yiyebilirsiniz. Biz akşam yemeği yiyeceğimiz için öğlen yemek yemedik ve etkinlik alanlarının çoğunu gezdik diyebilirim. Tüm manzarayı seyretmek ve kahvaltı, çay, kahve için dinlenme noktası olarak Yazıcı Köyevi tesisini ziyaret edebilirsiniz. Hem dinlenme hem de fotoğraf çekmek için oldukça ideal bir tesis olup tüm Maşukiye manzarasını buradan rahatça görebilirsiniz. Maşukiye ve Kocaeli bölgesini biraz daha araştırınca gezilecek çok yerin olduğunu da keşfettim. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Maşukiye'de gezilecek yerler olarak; Kartepe Kayak Merkezi, Akyazı, Seka Park, Ballıkayalar Kanyonu ve Kamp Bölgesi, Serindere Kanyonu, Maşukiye Şelalesi yerlerini gezebilirsiniz. Hatta bir hafta sonu Pendik veya Gebze’den kalkıp önce Hızır Reis Denizaltı Müzesini gezin sonrada Seka Parkta vakit geçirip yemeğinizi yiyebilir ve bolca dinlenebilirsiniz.

Günübirlik Turlar: Maşukiye, Sapanca, Ormanya Turu

Günübirlik Turlar: Maşukiye, Sapanca, Ormanya Turu

Günübirlik Turlar: Maşukiye, Sapanca, Ormanya Turu

Günübirlik Turlar: Maşukiye, Sapanca, Ormanya Turu

Günübirlik Turlar: Maşukiye, Sapanca, Ormanya Turu

Gün boyu etkinliklerden sonra güzel bir akşam yemeği yiyerek Maşukiye bölgesine elveda diyebilirsiniz. Tur olarak akşam yemeği için sabah kahvaltı yaptığımız mekan olan Kartepe Sukay Wakepark geri döndük. Bu arada bölgede aşırı yabancı turist olup Arap yoğunluklu turist fazladır. Bu yüzden birçok tabela Arapçadır. Sapanca Gölünün kıyısında bulunan bu yerde yemek sonrası Deniz Bisikletine binerek Sapanca Gölünü turlayabilir ve güzel bir akşamüstü aktivitesi yaparak günü sonlandırabilirsiniz. Yarım saatlik deniz bisikleti 150 TL olup iki kişinin binebildiği ve pedallar ile çevirerek sürdüğünüz bir araçtır. Aynı şekilde dört kişilik olanları da vardır. Eğer Sapanca Gölüne geldiyseniz deniz bisikletini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. ATV veya UTV safari yapamadıysanız en azından bir etkinlik yapıp ayrılmanız güzel olacaktır. Günübirlik Maşukiye turları genelde akşam 17:00 veya 18:00 gibi sonlanıp dönüş yoluna geçilmektedir. Dönüşte İzmit yolu üzerindeki İpek Pişmaniye Fabrika Satış Yerine uğrayarak bir dönüş hediyesi alabilirsiniz. Fıstıklı ve Çikolatalı Pişmaniye almanı önerebilirim. Açıkçası günübirlik turlar güzel ve dolu dolu bir hafta sonu geçirmenizi sağlayan aktiviteler olup katılmanızı öneririm. İstanbul’dan kalkan günübirlik turları vakit buldukça katılacağım ve sizlere deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım. Yazılarımı takip etmeye devam ediniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.