23 Ağustos 2022

Erkek Giyim Alışverişi: Yazlık Fabrika Bermuda Şort ve Ayakkabı, Ter Tutmayan T-Shirt ve Gömlek ve Pierre Cardin Deri Cüzdan

Erkek Giyim Alışverişi

Ağustos ayının gelmesi ve sıcakların artması ile birlikte erkek giyimi yaz alışveriş yazıları serime kaldığım yerden devam ediyorum. Yaz mevsimini en etkili hissedeceğiniz aylardan biri olan Ağustos ayı içerisinde yaptığım alışverişi ve aldığım bazı giyim ürünlerini sizlerle paylaşacağım. Havalar çok sıcak olduğu için genelde kısa Bermuda Şort ve ter tutmayan tişörtler en çok ilgi gören ve aratılan giyim ürünleri arasında olup bende birkaç hafta önce aldığım ve memnun kaldığım bu ürünler hakkında sizlere bilgiler vereceğim. Ayakkabı konusuna gelecek olursak genelde yazın terlik dışında tercih edilen ayakkabı modelleri günlük ayakkabı olarak tarif edebileceğimiz Sneakers, Spor Ayakkabısı ve Loafer çeşitleri oldukça ilgi gören modellerdir. Terlik veya sandalet konusuna çok girmeyeceğim zaten sandalet erkekler için pek moda olmayan bir terlik çeşidi olup genelde plaj terliği veya günlük terlik olarak bildiğimiz Crocs, Birkenstock veya buna benzer modeller tercih edilmektedir. Terlik konusunda bilgi edinmek isteyenler daha önceki yazım olan Erkek Plaj Terlikleri konumu okuyabilirler. Aşırı sıcak havalarda tişört seçimi çok önemli olup pamuklu ve benzeri tişörtler yerine ter tutmayan tişört çeşitlerini giymenizi daha çok tavsiye edeceğim. Çünkü ter tutmayan tişörtler hem sizi daha ferah tutuyor hem de pamuklu elbiselerde olduğu gibi teri kumaş üzerinde yoğun bir şekilde tutup hem koltuk altı başta olmak üzere bu kısmı yıpratıyor hem de her yıkama sonrası sürdürülebilirlik oranını yani tekrar tekrar giyinme olasılığını ve kalitesini düşürüyor. İsterseniz vakit kaybetmeden ilk olarak bu ay içerisinde satın aldığım ayakkabılardan başlayalım.

1) Fabrika Erkek Günlük Ayakkabı
Boyner'den satın aldığım ve son zamanlar ayakkabı kategorisinde fiyat performans ürünler satan Fabrika markasının günlük ayakkabı modelleri arasında giyebileceğiniz Abramio modelinden bahsedeceğim. Yaz ayları için ideal bir günlük ayakkabı olup özellikle Bermuda Şort altına giyilebilecek en iyi modellerden biridir. Eğer denize giderken araç kullanım sırasında sizde benim gibi terlik ile araba kullanamıyorsanız deniz şortu altına bu Abramio model günlük ayakkabıyı önerebilirim. İster parmak arası olsun ister Crocs model terlik olsun bunlarla araç kullanmak biraz zor. Gerçi kullanan yok mu deseniz illaki var fakat kendinizi riske atmaya değmez. Fabrika Abramio modelden bira bahsedecek olursak üst kısmı deri yan kısmı süet maddeden yapılmış olup tek dezavantajı bağcıklarının biraz dayanıksız olmasıdır.

Hatta bağlamak için çok çekmeyiniz bağcık kopabilir. Ayakkabının modeli güzel olduğu için bağcık kısmını bir sefer bağlayarak bundan sonra bağcık bağlamadan giyerek kullanırsanız ayakkabıyı seveceğinizden eminim. Öbür türlü bağcık ile çok oynar ve çekiştirir seniz yüksek ihtimal bağcık kopacak ve iade etmek isteyeceksiniz. Bu yüzden tek sefer bir düğüm atın ve sonrasında bağcıksız ayakkabı gibi davranıp bu şekilde kullanınız. Kalıbı oldukça iyi ve ayağa tam oturan olup ayak numaranız tam neyse o bedende alın derim ne bir kalıp küçük ne de büyük alınız. Renk seçenekleri olarak siyah, kahve, bej ve lacivert seçenekleri olup ben siyah renginden aldım. Siyah renk zaten topuk ve alt taban kısmı komple beyaz, üst deri kısmı kahve olup sadece süet kısmı siyahtır bu yüzden ayakkabıda renk uyumda oldukça başarılıdır. Fabrika Abramio model ayakkabı hakkında fiyat ve diğer bilgileri paylaşacak olursam;

Fabrika Erkek Günlük Ayakkabı Abramio Model

Ayakkabı: Fabrika Erkek Günlük Ayakkabı Abramio Model
Renk: Siyah ve Diğer: Kahve, Bej ve Lacivert.
Beden: 40-45 Arası Mevcuttur.
Fiyat: 01 Ağustos 2022 Tarihinde 320 TL'ye Boyner'den Alınmıştır.
Materyal: Yan tarafı tekstil yani süet, üst dış kısmı gerçek deri olup fermuarsız ve bağcıklıdır.
Taban: Taban Materyali Termoplastik ve 3 CM Boyundadır.
Boyner Ürün Kodu: 5002784823_001

2) George Hogg Siyah Garni Erkek Sneaker
Yaz sezonu için satın aldığım ve beğendiğim bir marka olan George Hogg'un süet malzemeden yapılmış Garni model Sneaker ayakkabısından satın aldım. Açıkçası bu sezon George Hogg markasının deri model Sneaker ayakkabılarının fiyatları biraz pahalı olup çok beğendiğiniz bir modeli varsa sezon sonu almanızı tavsiye ederim. Eğer aynı muadilde bir ayakkabı bakmak istiyorsanız Tommy Hilfiger ve Calvin Klein markalarını inceleyebilirsiniz. Onun dışında daha uygun fiyatlı ayakkabılar için Fabrika markasını öneririm. George Hogg markasını satan Divarese (Ay Marka Mağazacılık A.Ş.) hakkında da bir şeyler söylemek istiyorum; aldığım iki ayakkabı içinde iade kabul etmeyen bir firma olup ilk iade 30 gün geçtiği için ve ufak bir deforme olduğu için iade almamalarını kabul ettim fakat bir hafta içinde hiçbir deformeye uğramamış ayakkabıyı iade almamaları biraz saçma ve bundan sonra Divarese internet sitesinde bir süre alışveriş yapmayı düşünmüyorum. İade süreci politikaları cidden berbat ve yönetemiyorlar. Sizlere bu kısa bilgiyi de paylaştığıma göre ayakkabının özelliklerini aşağıdaki gibi incelemeniz için paylaşıyorum.

George Hogg Siyah Garni Erkek Sneaker

George Hogg Siyah Garni Erkek Sneaker

Ayakkabı: George Hogg Siyah Garni Erkek Sneaker
Renk: Siyah ve Diğer: Beyaz ve Lacivert.
Beden: 40-45 Arası Mevcuttur.
Fiyat: 01 Ağustos 2022 Tarihinde 799 TL'ye Divarese'den Alınmıştır.
Materyal: Tamamen Süet ve Bağcıklıdır.

3) Lescon Ter Tutmayan (Nefes Alan) T-Shirt ve Gömlek Modelleri
Lescon markasının geçen sene aslında çıkardığı ve bu sene biraz modellerini ve yapısını değiştirdiği ter tutmayan tişört ve gömlek modellerini incelemenizi tavsiye ederim. Özellikle Ağustos ayı gibi aşırı sıcak havalarda ister evde olsun ister dışarda pamuklu tişört yerine nefes alan kumaş olarak bilinen tişörtlerden giymenizi tavsiye ederim. Lescon markası bu malzeme ile üç farklı model üretmiş. Birisi klasik bisiklet yaka tişört olup diğer ürünleri ise polo yaka tişört ve gömlektir. Hepsi nefes alan ve ter tutmayan malzemeden yapılmıştır. Ben üç modelden de ürünler aldım ve almanızı tavsiye ederim. Fakat fiyatları geçen seneye göre biraz artmış diyebilirim. Örneğin geçen sene 60-70 TL fiyatlarında iken Lescon Tişörtler bu sene 150-200 TL arası fiyatları değişmektedir. Fiyatı pahalı olmasına rağmen yine de ben Lescon tişörtlerden siyah ve mavi renk modellerinden aldım. Tüm ürünlerinde ben siyah renk öneriyorum açıkçası sadece gömlekte beyaz renk seçeneğini ayrıca değerlendirebilirsiniz.

Lescon T-Shirt

* Lescon Bisiklet Yaka T-Shirt (Siyah, Beyaz, Yeşil, Mavi, Kırmızı) Fiyat: 150-200 TL
* Lescon Polo Yaka T-Shirt (Siyah, Yeşil, Mavi, Kırmızı) Fiyat: 190-200 TL
* Lescon Erkek Outdoor Kısa Kollu Gömlek (Siyah, Beyaz) Fiyat: 350 TL

Yukarıda Lescon markasına ait 2022 sezonu ürünlerini paylaştım. Bu ürünleri Trendyol üzerinden aldım ve kalıp olarak hepsi Basic yani standart kalıp olduğu için M (Medium) kalıp aldım ve üzerime tam oldu. Bu yüzden bir küçük veya büyük kalıp almayınız tam giydiğiniz Regular kalıbı almanızı tavsiye ederim.

Yazlık Çorap ve Atlet

Lescon başlığında tişörtler dışında yazın önerebileceğim diğer ufak giyim ürünleri ise; yazlık kısa çorap olarak Boyner'den 5 adet set olarak satılan lacivert U.S. Polo Assn. Çorap almıştım indirimden eğer Boyner'den alışveriş yapacaksanız bu standart boyutta olan çoraplardan yaz için alabilirsiniz. Birde yazın atlet giyeceklere önerim siyah renk atlet almalarıdır. Siyah ve pamuklu kaliteli malzemeden yapılmış atletler için Trendyol'da 6 adet set olarak satılan Seher Yıldızı Pamuklu Ribana Siyah Atlet alabilirsiniz. Beden olarak ben L (Large) tercih ediyorum. Kıyafetlerde giydiğiniz standart bedenin bir büyüğünü atlet için tercih edebilirsiniz. Yazın genelde atlet pek giyilmez fakat aşırı terliyor ve terin emilmesini tişört yerine atletin yapmasını istiyorsanız özellikle beyaz ve açık renkli tişörtlerde beyaz atlet yazın çok sırıttığı için koyu renkli elbiseleriniz için siyah atlet kesinlikle öneririm. Bazı durumlarda yaka kısmında ufak ta olsa beyaz atletin askısı gözükmektedir giydiğiniz tişört özellikle siyah renk ise aşırı sırıtmaktadır. Bu yüzden siyah renkli atlet tercihi daha doğru olacaktır.

Kardeşler Çorap Bambu Erkek Babet Siyah Çorap

Yazlık çoraplar arasında özellikle erkek babet çorap arayanlara silikonlu ve kenar tarafı ayakkabı içinde kalan ve dışarıya taşmayan çorap markası ve modeli olan Kardeşler Çorap Bambu Erkek Babet Siyah Çorap olanından almanızı tavsiye ederim. Trendyol'dan satın almıştım ve bedenleri 40-46 şeklinde standart olup topuk kısmı silikonludur bu sayede ayakkabı içinde kaydırma yapmaz ve topuk kısmınızda yaralar oluşmaz. Bambu malzemeden yapıldığı için hava daha iyi alır ve ayağı serin tutar. Ayrıca dikişsiz olup kalıbı ve görünüşü oldukça kaliteli durmaktadır. Birçok markalı çoraba baktım fakat özellikle babet erkek çorap arıyorsanız kesinlikle bu markayı öneririm. Siyah rengi 6 adet set şeklinde satılmaktadır.

4) Fabrika Bermuda Şort ve Polo Yaka T-Shirt
Fabrika markasının NARS model Bermuda şort en çok beğendiğim şort modellerinden biri olup 2022 yaz sezonu için Boyner’de artık bu modellerden bulunmuyor. Onun yerine Fabrika ve Fabrika Comfort markasının daha kalitesiz malzemeden yapılmış şortları vardır ve almanızı tavsiye etmem. Daha önce yazdığım ve öneride bulunduğum Erkek Bermuda Şort Tavsiyeleri yazımdaki üç adet Saks ve Lacivert Fabrika NARS model şortum halen durduğu için siyah renk dışında yeni bir şort alma gereği bu sene duymadım. Ayrıca Bej renkteki Altınyıldız Classics (AC) şortumun paça kısmını aynı NARS modelde olduğu gibi ters çevirip terzide yaptırdım ve bu sezon onu kullanıyorum. Eğer yeni bir Bermuda Şort alacaksanız marka olarak Pierre Cardin modellerini incelemenizi tavsiye ederim.

Bermuda Şort: Fabrika Comfort Erkek Bermuda Şort
Model: Fabrika Comfort CM P 601
Kalıp: Normal Bel, Regular Fit ve M (Medium) 50 Beden.
Fiyat ve Tedarik: 10 Ağustos 2022 Tarihinde 300 TL'ye Boyner'den Alınmıştır.

Fabrika Comfort Erkek Bermuda Şort

Fabrika marka modeller arasında ise bu sene Fabrika Basic Saks NARSY modelini ve Fabrika Comfort CM P 601 Regular Fit Siyah Bermuda Şort modellerini inceleyebilirsiniz. Ben siyah olan modelinden satın aldım ve gayet kaliteli durmaktadır. Arka ve yan ceplerde ikişer tane cep olup toplamda dört adet cep vardır ve tamamen pamuklu malzemeden yapılmıştır. Açıkçası siyah renk hiç bermuda şortum yoktu ve bu yüzden satın aldım onun dışında koyu mavi yani Saks renk düşünenlere Fabrika NARSY modelini kesinlikle öneririm.

Fabirka markası hakkında son olarak satın aldığım ürün ise Fabrika Basic Erkek Polo T-Shirt olup siyah renginden satın aldım. Beymen Club'daki kuş arması bu tişörtlerde olup M (Medium) bedeni tam geldiği için tercih ettim. Tamamen pamuklu üründür ve fiyat performans ürün olduğu için satın aldım. Siyah renk dışında beyaz, sarı, kırmızı, lacivert, bej gibi birçok renk seçeneği bulunan tişört bu senenin fiyat ve performans polo yaka tişörtüdür diyebilirim. Bildiğiniz gibi markalı ve kaliteli malzemeden yapılmış pamuklu polo yaka tişörtler yaz sezonunda genel pahalıdır. Boyner'den Bermuda Şort ile aynı gün aldığım Fabrika Polo Yaka Tişört içinde 105 TL ödedim.

5) Pierre Cardin Erkek Siyah Logolu Deri Cüzdan
Son satın aldığım ürün Pierre Cardin marka ve yaz için daha çok tercih edeceğiniz deri cüzdan satın aldım. İçerisinde altı adet kart koyma bölmesi ve iki adet para koyma haznesi vardır. Onun dışında iç tarata katlamalı veya ayrıca bir kart veya kimlik haznesi yoktur bu yüzden incelik olarak daha önce satın aldığım Pierre Cardin marka deri cüzdan dan daha ince olduğu için yaz için tercih edilir ibaresini kullandım. Daha önce satın aldığım ve incelemesini yaptığım cüzdan modellerini ise Wallet etiketi altındaki yazılarımdan inceleyebilirsiniz.

Pierre Cardin Erkek Siyah Logolu Deri Cüzdan

Pierre Cardin Erkek Siyah Logolu Deri Cüzdan

Cüzdan: Pierre Cardin Erkek Deri Cüzdan 2368S
Özellik: Gerçek Deri ve Siyah Renklidir.
Model: Pierre Cardin Cüzdan 2368S
Açıklama: 6 Adet Kart Bölmesi ve 2 Adet Para Haznesi Vardır.
Fiyat: 400 TL (Ağustos 2022)

Ağustos ayı itibariyle yaz sezonu için satın aldığım bazı giyim ve aksesuar ürünlerini sizlerle paylaştım. Fiyatlar geçen seneye göre neredeyse iki kat hatta daha fazla artmış diyebilirim. Bu yüzden alacağınız ürünü iyi seçip kaliteli ve fiyat performans bazında değerIendirip almanızı tavsiye ederim. Bu ürünleri bu fiyatlara büyük ihtimal bir sonraki yaz sezonunda bulamayabilirsiniz. Seneye bu ürünler en iyi ihtimal yine bu fiyatlara belki satılır fakat daha da düşeceğini tahmin etmiyorum. Eğer enflasyona rağmen fiyatlar düşerse o zaman bilin ki malzeme kalitesi ve hammadde kötüdür bunu da ürün alırken göz ardı etmeyiniz.

Burak AVCI - Update: 01.09.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.