10 Eylül 2021

Erkek Plaj Terliği, Decathlon Kamp Sandalyesi, Soğuk Tutucu Termos Çanta, Loafer Ayakkabı ve Yaz Alışverişi Serisi 1

Erkek Plaj Terliği, Decathlon Kamp Sandalyesi ve Yaz Alışverişi Serisi 1

Uzaktan çalışmanın verdiği imkan ile birlikte bu yazı uzun bir süre Balıkesir tarafından geçirme fırsatı buldum. Yazlık bir bölgede sezonu geçirdiğim için de erkek plaj terliği, kamp sandalyesi ve masası, buzluk çantası, yaz için Loafer ayakkabı gibi birtakım alışverişler yapmıştım. Aldığım bu ürünleri ve iade ettiğim bazı ürünleri sizlerle paylaşarak bilgi vermeye çalışacağım. İlk olarak erkek plaj terliği ürününden başlayacak olursak; bu kategori için birçok markanın ürününü denedim ve bir kısmını iade ettim. Özellikle bu sene moda olan ve hastane terliği olarak da bilinen Crocs Crocband Terlikleri bu yaz herkesin ayağında görebilirsiniz. Ben kalıbını biraz itici buluyorum ve ayakta çok kaba durduğu için tercih etmiyorum fakat sağlamlık ve dayanıklılık açısından eğer ayağınız ile bütünleşiyor ise almanızı tavsiye edebilirim çünkü sert plastikten yapılmıştır. Tek dezavantajı güneşte fazla bırakırsanız terlik çabuk yıpranıyor ve ömrü azalıyor. Bu özet bilgiyi verdikten sonra erkek plaj terliği marka ve modellerine geçebiliriz.

1) Erkek Plaj Terliği Marka ve Modelleri

Crocs Crocband Terlik

* Crocs Crocband Terlik: Crocs markası hastane terliği olarak da bilinen ve timsah amblemli Amerikan markası bir üründür. Merkezi Colorado'da olan marka dünyada birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Terlik ilk olarak ilk ve ortaokul çocukları için üretilmiştir sonrasında marka bilinirliği artarak bu günlere gelmiş ve günümüzde sezon modası olan bir plaj veya havuz terliği olmuştur. Crocs modelinin benzerini yaparak başka yerel marka adı altında satılan ve fiyatı ucuz olan birçok terlik modeli vardır fakat almışken orijinal Crocs markasını almanızı öneririm. Ayak numaraları farklı ve çift olarak numaralandırıldığı için deneyerek almanızı tavsiye ederim. Yukarıda belirttiğim gibi ben modelini kaba bulduğum için almadım.

Birkenstock Terlik

Birkenstock Terlik

Birkenstock Terlik

Birkenstock Terlik

* Birkenstock Gizeh Eva Unisex Siyah Terlik 128201: Birkenstock markası Alman bir marka olup Crocs marka terliklerden daha pahalı ve Orta-Üst Segment bir markadır. Bu yaz sezonu için Birkenstock Gizeh Eva model siyah renkte bir terlik aldım ve iade ettim çünkü malzeme hissiyatı aşırı kalitesiz hissettirip taban ve topuk kısımları bana çok basit malzemeden yapılmış gibi geldi. Genelde parmak arası modellerine baktım ve tokalı olan modelleri pek tercih etmedim çünkü tokalı modelleri genelde daha çok bayanlar kullanıyor.

Eğer Birkenstock almayı düşünürseniz kesinlikle plastik Eva taban modellerinden almayınız onun yerine mantar tabanlı Ramses modellerinden almanızı tavsiye ederim. Bunlar hem fiyat olarak Eva'lar dan daha pahalı hem de malzemesi daha kalitelidir. Ayrıca ayak numaranızın bir beden ufağını alınız çünkü kalıpları bir numara büyüktür. Eva serisinin parmak arası ve tokalı terlik modelleri aynı malzemeden yapılmıştır ve ilk giydiğinizde kalitesiz malzeme hissiyatını kesinlikle alırsınız, aşırı hafif ve basit duran bir terlik olup banyo terliğinden hallice diyebilirim.

Ürün: Birkenstock Gizeh Eva Unisex Siyah Terlik 128201
Özellik: Eva Plastik Taban ve Siyah Renk
Fiyat: Superstep'de 2021 için fiyatı 359 TL olup iade ettim.

Pierre Cardin PC-5064 Plaj Terliği

* Pierre Cardin PC-5064 Plaj Terliği: Pierre Cardin markasının PC-5064 model plaj terliğini aldım ve plajda bir gün boyunca giyerek test etme fırsatım oldu. Siyah ve Kahverengi renk modelleri olan terliğin Kahverengi modelini almıştım ve ayak numarası da tam olmuştu. Açıkçası üründen memnundum ta ki terliğin taban kısmına deniz suyu bulaşıncaya kadar. Deniz suyu bulaştıktan bir saat sonra ayağınızın tabanı kına yakmış gibi kırmızı oluyor ve mantar tabandaki renk ayağınıza geçiyor. Gün içerisinde sağ ayağıma bulaşan kırmızı renkten kurtuldum ve ürünü de iade ettim. Pierre Cardin bu üründe resmen üretim hatası yapmıştır.

Acaba plaj terliği olarak mı satılmayan bir ürün diye düşündüm ama parmak arası bir terlik olduğu için illaki su ile teması olacaktır ve bu kötü deneyimden sonra Pierre Cardin markasını terlik kategorisinde iptallerim arasına aldım.

Lumberjack BITE Parmak Arası Erkek Plaj Terliği

* Lumberjack BITE Parmak Arası Erkek Plaj Terliği (Mavi): Lumberjack markası kaliteli plaj terliği modellerine sahip bir marka olup fiyattan ötürü Birkenstock marka terlik alamayanlara bu markanın yeni sezon parmak arası modellerini kesinlikle öneririm. Aşırı şık ve kaliteli durmaktadır. Satın alırken dikkat etmeniz gereken tek husus ayak numaranızdan bir beden küçük almanızdır. Örneğin 41 numara giyiyorsanız 40, 40 giyiyorsanız 39 numara plaj terliklerinden alınız. Taban kısmı mantar tabanlı olup malzemesi kalitedir ve giydiğiniz zaman kalite hissiyatını rahatlıkla alırsınız. Fiyat olarak da 100-140 TL civarlarında bir terlik olup Mavi rengini satın almıştım.

Gezer Erkek Plaj Terliği 07574 ve 7574 Modeller

* Gezer Erkek Plaj Terliği 07574 ve 7574 Modeller: Gezer markası yerel bir marka olup malzeme kalitesi bakımından tam bir fiyat performans markasıdır diyebilirim. Aldığınız plaj terliklerini emin olun minimum iki maksimum 3-4 sene rahatlıkla giyebilirsiniz. Fiyatları ise 30-60 TL arasında olup ayak numaranız neyse onu almanızı tavsiye ederim çünkü ayakkabı kalıbı ile terlik kalıpları hemen hemen aynıdır. Gezer markasının parmak arası erkek plaj terliği modellerinden 07574 modeli kahverengi modeli olup 7574 modeli ise askeri desenli yeşil ve mavi renkteki terlik modelidir.

Gezer Erkek Terlik

* Gezer 07574 Kahverengi Parmak Arası Plaj Erkek Terliği (Eylül 2021 & Fiyat 60 TL)

* Gezer CALG10 Siyah Parmak Arası Plaj Erkek Terliği (Nisan 2022 & Fiyat 60 TL)

* Gezer 7574 Mavi Askeri Desenli Parmak Arası Plaj Erkek Terliği (Eski Modeldir.)

* Gezer 7574 Yeşil Askeri Desenli Parmak Arası Plaj Erkek Terliği (Eski Modeldir.)

Ayakkabı veya Terlik Torbası

Plaj terliklerinizi yanınızda veya arabanız da taşırken mutlaka resimdeki gibi Ayakkabı veya Terlik Torbası satın almanızı öneririm. Su geçirmez bu torbalar sayesinde deniz, havuz veya ıslak alanlara giderken rahatlıkla kullanabilir ve terliklerinizi ıslak bile olsa kurumasını beklemeden taşıyabilirsiniz. Bu torbalar arasında Etto markası en kalitelisi olup markasız olarak Türkiye'de de satılan birçok buna benzer uygun fiyatlı su geçirmez torbalar mevcuttur.

* Diğer Erkek Plaj Terliği Markası ve Modelleri
* Lumberjack BITE 1FX Siyah Erkek Plaj Terliği
* Benetton BN-1022 Mens Siyah Terlik (Boyner)
* Birkenstock Erkek Taş Terlik (Boyner)
* Versace Jeans Siyah Erkek Terlik (Boyner, Parmak Arası Model Değildir)
* Boyner'de satılan National Geographic ve T-Box markalarının kaliteleri yukarıda örnek verdiğim Gezer markası ile hemen hemen aynıdır hatta Gezer 07574 Kahverengi modeli daha iyidir.

2) Decathlon Kamp Sandalyesi ve Masası
Yaz sezonu gelince fiyatları artan ve en çok talep edilen ürünlerden biri olan kamp sandalyelerinden bu yıl içerisinde birkaç adet satın aldım. Hatta bu konu ile ilgili Outdoor Sandalyesi Çeşitleri isimli bir yazıda paylaşmıştım. Özellikle AVM ve marketlerde satılan kamp sandalyelerinde markasız olarak satılan bez modeller çabuk bozuluyor ve bez kısmı hemen yırtılıyor, bu sene bu durumu herkes fark etmiş olacak ki bu sandalyeleri envanterinden Migros'da kaldırdı ve biraz daha dayanıklı sandalyeler olan Best Choice marka ve model sandalyelerin satışına başladılar. Daha düşük kalite olan ve bir önceki yazıda da belirttiğim bez sandalyelerin fiyatı 60-70 TL arasında değişirken Migros ve benzeri yerlerde satılan ve biraz daha dayanıklı olan Best Choice ve benzeri model sandalyeler ise 90-100 TL civarlarında satılıyor.

Quechua Kamp Sandalyesi

Ben de birkaç sezondan fazla kullanılsın, daha dayanıklı ve marka kalitesi yüksek lan bir kamp sandalyesi aradığımda Decathlon'da satılan Quechua marka kamp sandalyelerini buldum. Quechua markası Fransız bir marka olup Outdoor kategorisi için ürünler üretmektedir. Quechua marka katlanabilir ve dayanıklı kamp sandalyelerinden tanesi 135 TL'ye iki adet satın aldım. Sandalyelerin en güzel yanı katlama sırasında başlık kısmındaki dayanıklı lastik ile kolayca sandalyeyi toplayıp sırtınıza alarak taşıyabiliyorsunuz. Eski tip sandalyelerde bez bir kılıf vardır sandalyeyi bunun içine yerleştirmeye çalışıyorsunuz ve aşırı size zaman kaybı yaratıyor. Quechua kamp sandalyelerinde en sevdiğim özellik taşınabilir ve kolay katlanabilir olması ile birlikte kullandıkça malzeme kalitesinin gerçekten dayanıklı olduğunu hissediyorsunuz. Piyasada satılan sandalyelere göre biraz fiyatı yukarıda olabilir fakat sürdürülebilirlik açısından kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Şu an iki tane aldım ve aracımda hep bulunduruyorum.

* Quechua Kamp Sandalyesi (Koyu Petrol Mavisi) Ağustos 2021 Tarihinde 135 TL'ye Alındı.
* Quechua Kamp Sandalyesi (Kum Rengi) Ağustos 2021 Tarihinde 135 TL'ye Alındı.

Quechua Katlanır Kamp Masa (Mavi MH100)

Kamp sandalyesinden sonra plajda ve çim alanlarda yeme ve içme faaliyetleri için kolay katlanabilir ve taşınabilir olan Quechua'nin kamp masasından satın aldım. Bu masaların en güzel özelliği bilgisayar çantası gibi katlanabilir olması ve araçta hiç yer kaplamamasıdır. Rahatlıkla iki kişinin kullanabileceği portatif masalardır. Plajda özellikle içeceklerinizi ve yiyeceklerini koyabileceğiniz ve taşırken de hiç ağır olmayan çanta gibi katlanabilen bir masadır. Ayak kısımları içe doğru katlanarak toplanabilen bir masa modeli olup alçak bir masadır ve ölçüleri 42-32-4 CM'dir. Plajda midye ve bira tüketirken aşırı işime yarayan bir masadır.

* Quechua Katlanır Kamp Masa (Mavi MH100) Ağustos 2021 Tarihinde 150 TL'ye Alındı.

3) VIP Kırmızı Soğuk Tutucu Termos Çanta 11 Litre + 5 Buz Aküsü
İçeceklerinizi uzun süreli soğuk tutmanız için tasarlanan ve 5-6 adet şişe içeceği rahatlıkla alabilen portatif bir üründür. Hem içecek hem de sandviç tarzı yiyecekleri rahatlıkla gün içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Ürünü Ağustos 2021 tarihinde 50 TL'ye internet üzerinden satın aldım. Alırken yanında 200 ML'lik beş adet buz aküsü ile birlikte satın aldım. Alüminyum iç kaplamaya sahip olan soğutucu çantanın ölçüleri 20-20-25 CM olup toplamda iç hacmi 11 litredir. Plaja ve pikniğe giderken rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz ve iki kişi için yeterli olacak şekilde içecek alabilen bir çantadır.

VIP Kırmızı Soğuk Tutucu Termos Çanta

VIP Kırmızı Soğuk Tutucu Termos Çanta

Buz akülerini direkt buzluğa koyunuz ve bir gün sonra aküler kullanıma hazır olunca kullanınız. Plaja gideceğiniz zaman aküleri çıkarıp çantanın içerisine içecekler ile birlikte koyabilirsiniz. Plajdan gelince aküleri tekrardan buzdolabının buzluk bölümüne koyarak sirküle bir şekilde kullanabilirsiniz. Boyut olarak günlük kullanımda oldukça yeterli bir çantadır. Maksimum iki kişi için tasarlanmış olup uzun süreli piknik veya kampa gidecekler için pek yeterli bir soğutucu değildir. Daha çok günlük denize gidenlerin kullanabileceği ve gün içerisinde 3-4 adet içecek tüketebileceğiniz durum için tasarlanmış bir çantadır.

Reliable Taşıma Termos Soğutucu Çanta

Reliable Taşıma Termos Soğutucu Çanta

Daha çok yiyecek ve içecek koymak içinde 22 Litre alt ve üst ayrı hazneye sahip Reliable Taşıma Termos Soğutucu Çanta ürününü satın alabilirsiniz. Krem renkte bir çanta olup ürünün model kodu TER2600 olarak internet üzerinden aratabilirsiniz. 2022 yaz sezonu için bu ürünü 111 TL’ye satın almıştım. Hem alt hem de üst ayrı saklama kısımları olup oldukça kullanışlı bir çantadır. Ürünün ölçüleri 36 CM x 28 CM x 21 CM şeklindedir ve üç kişilik günlük içecek stoğunu taşımak için bence yeterli bir çantadır. İçeriğinde bulunan alüminyum izolasyon sayesinde 8 ile 10 saat arası koruma sağlar. Evde buz aküsü olduğu için fazladan almadım eğer sizin buz akünüz yoksa ek olarak onu da almanızı tavsiye ederim.

4) Cotton Bar Vizon Süet Loafer Ayakkabı
Son aldığım ürün ise yaz sezonu için erkekler tarafından çokça tercih edilen Loafer model Cotton Bar'ın Süet ayakkabısını aldım. Genelde araç kullanırken parmak arası terlik ile pek kullanmamaya çalışıyorum çünkü terlikle araç kullanmak zor olabiliyor. Plaja giderken ayakkabı tercihi olarak Loafer modelleri sizlere tavsiye edebilirim. Loafer model seçerken genelde Süet materyal seçmeye çalışınız çünkü plaja giderken deri Loafer pek hoş olmuyor. Deri Loafer modeliniz varsa daha çok bermuda şort ve polo yaka tişört kombini ile giyebilirsiniz.

Cotton Bar Vizon Süet Loafer Ayakkabı

Cotton Bar Vizon Süet Loafer Ayakkabı

Cotton Bar Vizon Süet Loafer Ayakkabı

Ürün: Cotton Bar Vizon Süet Loafer
Fiyat ve Tedarik: 01 Eylül 2021 Tarihinde Boyner'den 132 TL'ye Alındı.
Beden ve Taban: Kauçuk ve Numara Seçenekleri 40-45
Dış Materyal: Süet

Cotton Bar Vizon Süet Loafer

Cotton Bar Vizon Süet Loafer

Loafer ayakkabı alırken de renk olarak Vizon seçebilirsiniz çünkü her giyimin altına gitmektedir. Yine aynı şekilde Taba, Kahverengi modellere bakabilirsiniz. Kesinlikle koyu renk modelleri olan Siyah, Lacivert, Koyu Kahve gibi renkler almayınız çünkü her kıyafetin altına gitmediği için çok da kullanışlı olmuyorlar. Boyner'de Loafer model ayakkabı olarak Cotton Bar ve Hammer Jack markalarını inceleyebilirsiniz. Özellikle Hammer Jack markası bu konuda daha iyidir. Fakat ilerleyen dönemlerde Loafer model ayakkabı almayı pek düşünmüyorum bu yüzden bu model ayakkabı paylaşımı artık pek yapamayabilirim.

Burak AVCI - Update: 10.10.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.