30 Temmuz 2022

Senator Double Apple ve Senator Wine Grape İthal Sigara Markaları İncelemeleri

Senator Sigara

İthal marka yeni sigara çeşitlerini incelemeye devam ederken bu hafta sizlere yeni aldığım ve iki farklı sigara versiyonunu deneme fırsatı bulduğum Senator sigarasından bahsedeceğim. Senator sigarasının Senator Double Apple ve Senator Wine Grape versiyonlarını bu makalede sizlere anlatacağım. Senator marka sigaraların barkodları Türkiye olup burada üretilmektedir fakat asıl marka sahipliği Büyük Britanya yani Birleşik Krallık'a aittir. Paket üzerinde Made Under Authority of Trademark Owner Great Britain yazmaktadır. Markanın asıl ticari sahipliği Büyük Britanya olarak geçmektedir. İki sigarada aromalı sigara olup Slim versiyondadır ve şık Slim pakette satılmaktadır. Senator Double Apple versiyonu elma aromalı olup metalik koyu yeşil şık bir pakette satılırken Senator Wine Grape sigarası ise siya pakette satılır ve şarap üzüm aromalıdır. Özellikle kahve ile çok iyi uyum yakalayan bir sigara olup Duty Free veya yurtdışında bulursanız almanızı tavsiye ederim. Genelde Slim boyutta sigara pek kullanmam fakat Senator marka sigara hem aroması hem de kaliteli tütün ve paket tasarımından dolayı tekrar alabileceğim Slim versiyon markaları arasındadır.

Senator marka sigaranın biraz paket tasarımından bahsedecek olursak; Double Apple versiyonunun paket rengi metalik koyu yeşil olup paket üzerinde Büyük Britanya'yı temsil eden kanatlı ve aslanlı arma altında Nano ibaresi vardır. Nano zaten adından da anlaşılabileceği gibi Slim yani küçük sigara demektir. Logonun hemen altında Special Quality Filter ibaresi yer almaktadır. Özel kaliteli filtre yapısına sahip olup filtre üzerinde gümüş renkte Senator yazısı vardır ve siyah renkli Slim bir filtreye sahiptir. Filtrede iki adet delikli şerit bulunup Kent Slim sigaralarda olduğu gibi fazla duman burada süzgeçten geçirerek deliklerden dışarı atılmaktadır. Filtre yapısı ve hammaddesi sağlam olup hemen ezilip büzülen ve sigara gövdesinden kopan kalitesiz bir filtre değildir. Sigaranın gövde rengi ise koyu kahverengi olup oldukça Premium ve şık bir sigara ve paket tasarımı yapılmıştır. Paket üzerinde sigaranın nikotin ve katran değerleri de verilmiş olup her pakette olduğu gibi klasik Smoking Kills uyarısı vardır.

Senator Sigara

Senator Sigara

Senator Sigara

Sigara: Senator Double Apple (Slim Nano)
Filtre: Siyah ve İki Şerit Delikli Slim Filtre.
Özellik: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,5 MG
Üretim: Türkiye ve Marka Sahipliği Büyük Britanya
Paket: Slim Kısa Yeşil Metalik Koyu Paket
İçerik: 20 Adet Slim Sigara Vardır.
Fiyat: Tanesi 30 TL
Barkod: 8698562865254 (Türkiye EAN 13)

Sigara: Senator Wine Grape (Slim Nano)
Filtre: Siyah ve İki Şerit Delikli Slim Filtre.
Özellik: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,5 MG
Üretim: Türkiye ve Marka Sahipliği Büyük Britanya
Paket: Slim Kısa Siyah Metalik Koyu Paket
İçerik: 20 Adet Slim Sigara Vardır.
Fiyat: Tanesi 30 TL
Barkod: 8698562897095 (Türkiye EAN 13)

Senator Sigara

İki sigaranın katran oranı 5 MG ve nikotin oranı 0,5 MG olup hafif orta içim hissiyatı size sunmaktadır. Özellikle çok hafif sigara içenlere biraz ağır gelebilir fakat Slim boyutta olduğu için çokta ağır veya orta ağır bir içim hissiyatı size sunmaz. Açıkçası aralarından Senator Double Apple yani elma aromalı olanını daha çok sevdim diyebilirim. Senator Wine Grape sigarası ise şarap ve üzüm aromalı olup sanki tütünün yoğunluğu bu iki aromayı biraz baskılamış gibi hissettim. İçim sırasında yoğun üzüm veya şarap aroması pek alamıyorsunuz. Aralarında tercih yapacak olsam Senator Double Apple olanını tercih ederdim. Bu sigaraların sadece paket değil aynı zamanda metal kutuda satılan versiyonlarda bulunmaktadır. Metal kutuda satılanlar tam boy puro olarak da geçmektedir. Eğer onlardan da bulma fırsatım olursa deneyip sizlerle incelememi paylaşırım. Özetle güzel sigaralar diyebilirim fakat fiyat bakımından bakacak olursanız hali hazırsa satılan Tekel bandrollü sigaralardan biraz daha pahalıdır diyebilirim. Keyif sigarası olduğu için arada kahve ile tüketmenizi öneririm günlük iç bitir sigarası değildir.

Kızılay Plus Kara Mürverli

Sigara konusundan bağımsız fakat bu makalede sizlere paylaşmak istediğim meyveli ve aromalı mineralli sodalardan bahsedeceğim. Özellikle Kızılay markasının yeni çıkardığı ürün olan Kızılay Plus Kara Mürverli Çilek & Mürver Çiçeği içeceğini baya bir beğendim. Diğer mineralli su veya soda markalarının çıkardığı klasik armutlu, elmalı, portakallı sodalar yerine farklı tat deneyimi sunan Kızılay'ın bu içeceğini sizlerin denemesini tavsiye ederim. Çok önceleri Doğal Mineral (Maden) Suyu ve Soda Nedir? isimli bir yazı yazmıştım ve markalardan burada bahsetmiştim. Klasik ve aromasız maden suları yerine farklı deneyim ve tatlar yaşamak isteyenler aşağıdaki içecekleri deneyebilirler. Özellikle Çinko içeren Kızılay Plus Kara Mürverli maden suyunu kesinlikle bir kez tatmanızı tavsiye ederim.

* Kızılay Plus Kara Mürverli - Çilek & Mürver Çiçeği Maden Suyu (Kalorisiz ve Çinko)
* Kızılay Plus Yeşil Çaylı & Gisengli Limon Maden Suyu (Kalorisiz ve Giseng)

Kızılay Plus adı altında şuan iki çeşit maden suyu vardır. Kızılay markasının diğer sade, klasik meyve aromalı sodaları ayrıca mevcuttur. Plus adı altında çıkardığı yeni iki ürünü ise ben diğer klasik aromalı maden sularından daha çok beğendim diyebilirim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.