17 Temmuz 2022

Erkek Giyim Alışverişi: Fabrika Ayakkabı, Chino Pantolon ve Calvin Klein Deniz Şortu

Fabrika Ayakkabı, Chino Pantolon

Erkek giyim alışverişi kısmında bu ay sizlere klasik pantolon seçimi ve daha önce denediğim başka klasik marka pantolonlar hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağım. Kot Pantolon hakkında bir yazı yazmıştım ve tüm markaları o başlık altında toparlamıştım. İş yerinde giyebileceğiniz ve kumaş malzemeden yapılmamış klasik pantolon çeşitlerini ve markalarını bu başlıkta sizler için derleyeceğim. Aynı zamanda klasik pantolon ile gidecek güzel bir ayakkabı ve son olarak bu yaz sezonu için satın aldığım deniz şortunu sizlerle paylaşacağım. Toplamda üç ana başlıktan oluşacak makalede öncelikle klasik pantolon seçiminden başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi iş yaşamında klasik takım elbise ve kumaş pantolon her zaman tercih edilmiyor. Zaten kumaş pantolon sadece takım elbise ile birlikte giden bir pantolon türü olup satın aldığınız takım elbise kombininde bu pantolon türünü giyebilirsiniz. Onun dışında Business giyim tarzında sadece gömlek ve pantolon giyiyorsanız pantolon tercihiniz asla kumaş pantolon olmasın çünkü ceketsiz çok kötü durmaktadır. Birde kumaş pantolon ve gömlek uyumunu takım elbise kombini olmadan yakalamak zor olduğu için kumaş pantolon tek pantolon olarak alınmasından yana değilim. Kanvas tarzı fakat siyah kot pantolon modeline çok benzemeyen güzel iş pantolonları vardır sizlerle bu makalede hem onlardan basedeceğim hem de son aldığım pantolon modelini paylaşacağım.

İlk olarak klasik iş pantolonları arasında benim en sevdiğim model olarak da tuttuğum Chino pantolon lardır. Genelde Altınyıldız Classic ve Fabrika markalarının bu modelde güzel pantolonları vardır. Siyah renk genelde tercih ediyorum sebebi tüm gömlekler ile uyumlu olması içindir. Chino aynı zamanda Kanvas tipte bir pantolon olup siyah kot pantolon veya klasik kalın kanvas gibi olmayıp biraz daha ince ve bedeni sarmalayan bir pantolon türüdür. Son satın aldığım pantolon modeli ve markası Fabrika Comfort Chino Pantolon olup detaylarını aşağıda paylaştım.

Chino Pantolon

Pantolon: Fabrika Comfort Chino Pantolon
Beden: 50 (Normal Bel ve Regular Fit)
Renk: Siyah (Düz Modeldir Armürlü Değildir)
Fiyat ve Tedarik: Boyner'den 01 Temmuz 2022 Tarihinde 225 TL'ye Alınmıştır.
Model Kodu: CM-P-51
Materyal: %97 Pamuk, %3 Elastan

Pantolon: Fabrika Casper Chino Pantolon
Beden: 50 (Normal Bel ve Regular Fit)
Renk: Siyah (Düz Modeldir Armürlü Değildir)
Fiyat ve Tedarik: Boyner'den 10 Ekim 2022 Tarihinde 252 TL'ye Alınmıştır.
Model Kodu: Casper
Materyal: %97 Pamuk, %3 Elastan

Fabrika markasının Chino Pantolon modellerini üretim yeri Türkiye'dir. Genelde tam bedeniniz neyse o bedende Normal kalıp yani Regular Fit modelinden pantolon satın alınız. Birde pantolon desen olarak ben düz seçiyorum asla armürlü olanlarından almıyorum onlar sonradan giydikçe pütürleşiyor ve bacak arası dediğimiz kısım erken yıpranmaya başlıyor. Bu tür pantolonlar da klasik arka ve yan iki cep bulunmaktadır. Hammadde olarak pamuk ve az miktarda Elastan kullanılmıştır. Chino pantolonların aynı zamanda lastikli ve geniş belli modelleri son zamanlarda çıkmıştır fakat bu modelleri ben pek tercih etmiyorum. Fabrika markasının Chino Pantolon modellerini sizlere önerebilir onun dışında eskiden satın aldığım pantolon türlerini de aşağıda sizlerle paylaşacak olursam.

George Hogg Marka Klasik Pantolonlar. 2019 yılında siyah renk Mikro ve Armürlü iki adet pantolon almıştım. Beden olarak 52/6N seçmiştim fakat iki pantolonda kısa sürece yıprandı. Bu yüzden desen olarak Armürlü seçmenizi pek tavsiye etmem.

* George Hogg Marka Klasik Pantolon. Nisan 2019 yılında 52/6N beden olarak gri renkte aldığım pantolon kaliteli malzemeden yapılmış olup George Hogg markasının siyah renkte Mikro veya Armürlü pantolonları dışında diğer klasik pantolonlarını önerebilirim.

Altınyıldız Classics markasına ait 2018 yılında iki adet siyah renkten ve düz desen AC Sports Chino Pantolon almıştım. Üç sezon aktif olarak giymiştim ve fiyat performans olarak önerebileceğim bir markadır. Altınyıldız Classics markasının Chino Pantolon modellerine bakarken düz desenli olanlardan almaya çalışınız.

Altınyıldız Classics markasının başka bir model pantolon türü olan Non-Iron Pantolon modeli ütüsüz kullanılabilen pantolon modeli demektir. Bu tür pantolonları asla yıkamayınız direkt kirlendiği zaman kuru temizlemeye veriniz. Onun dışında günlük kullanım sırasında ütü gerektirmez. Mart 2019 sezonunda 130 TL'ye siyah renk 52 beden bir Non-Iron Pantolon almıştım.

Beden seçimi olarak eskiden 48, 50 ve 52 bedenler arası kilo alma veya verme durumuna göre değişiklik gösteriyordum. Şu an vücut yapım fit şeklinde olup artık sadece 50 Beden giyiyorum. Sizde tam bedeninizi öğrenip alışverişleri bu bilgiye göre yapınız. Bel çevresini ölçerek beden numaranızı öğrenebilirsiniz. Dediğim gibi beden olarak Normal yani Regular olanlardan seçiniz. Slim Fit bedenler beden seçiminde kafa karıştırılabiliyor. Zaten pantolonu aldıktan sonra paça ve daraltma işlemleri için terziye mecburen tadilata vereceksiniz.

İkinci ürün olarak klasik pantolon ile gidecek Fabrika marka klasik ayakkabıdır. Boyner'den Megalit Fabrika Klasik Ayakkabı satın aldım ve daha önceleri aldığım ve 3-4 sene kullandıktan sonra elden çıkardığım klasik ayakkabıları paylaşacağım. Açıkçası klasik ayakkabıyı günlük iş yerine giderken kullanıyorsanız belli bir süre sonra topuk kısmında belirgin aşınmalar oluşuyor. Çok fazla kullanırsanız sadece topuk değil ayak parmaklarının olduğu kısmında derinin esneme payından dolayı zamanla aşınıyor. Yıllar önce satın aldığım iki ayakkabıyı tadilata vermeyi düşündüm fakat tadilat parası neredeyse aşağıda sizlere paylaşacağım Fabrika marka ayakkabı fiyatının yarısına geleceği için tadilata vermek yerine iki çift bu ayakkabıdan söylemek daha doğru olur diye düşündüm. İkiside aşırı pahalı markalar olmayıp eğer pahalı marka bir ayakkabı olsaydı o zaman topuk kısmını tadilata verebilirdim.

Megalit Fabrika Klasik Ayakkabı

Megalit Fabrika Klasik Ayakkabı

Ayakkabı: Megalit Fabrika Klasik Ayakkabı
Beden: 40-44
Renk: Siyah
Fiyat ve Tedarik: Boyner'den 01 Temmuz 2022 Tarihinde 300 TL'ye Alınmıştır.
Fermuar Bilgisi: Fermuarsız
Topuk Tipi ve Boyu: Düz ve 3 CM
Boyner Ürün Kodu: 5002817024_001

Megalit model Fabrika marka ayakkabı etiketinde hakiki dana derisi kullanılmıştır ibaresi vardır. Dış materyal tamamen deri olup iç kısmı suni deridir ve taban kısmı ise PVC materyalden yapılmıştır. Fabrika markasının bu ayakkabı modeli fiyat performans bir ürün olup siyah renk dışında aynı modelin Taba rengide mevcuttur. Hem siyah hem de taba renk sipariş verebilirsiniz.

Cotton Bar Ayakkabı

* Boyner'den 2016 yılında satın aldığım ve 3-4 sezon aktif kullandığım Cotton Bar marka siyah klasik ayakkabı. Uzun süre kullandıktan sonra topuk ve ön kısmında aşınma ve yıpranmalar oluşmaktadır. Fiyat olarak pahalı bir ayakkabı olmadığı için tadilata vermek yerine elden çıkardım.

Divarese Ayakkabı

Divarese Ayakkabı

* Boyner'den 2018 yılında satın aldığım ve 3 sezon aktif kullandığım Divarese marka Tokalı model siyah klasik ayakkabı. Aynı modeli Fabrika markasında da bulabilirsiniz. Klasik ayakkabılar arasında tokalı bu model sevdiğim bir modeldir ve tavsiye ederim.

Üçüncü ve son olarak bu yaz sezonu için satın aldığım Calvin Klein marka deniz şortunu sizlerle paylaşacağım. Aslında deniz şortu olarak favorilerimde Hugo Boss Erkek Deniz Şortu Abas 50429307 U005461 modeli vardı. Fakat birkaç marka daha arattığımda Calvin Klein markasının daha uygun fiyatlı olduğunu gördüm ve Saks Koyu Mavi renkli olanından satın aldım. Oldukça şık duran ve sol bacak kısmında CK logosunun bulunması deniz şortuna ayrı bir hava katmıştır. Kaliteli malzemeden yapılmış olup bel çevresindeki ip ve iç etiketlerde Calvin Klein ibarelerini görebilirsiniz. Aynı deniz şortunun başka renkleride olup belki siyah renginden ileri de bir adet satın alabilirim.

Calvin Klein Deniz Şortu

Calvin Klein Deniz Şortu

Calvin Klein Deniz Şortu

Deniz Şortu: Calvin Klein Deniz Şortu (File ve Astarlı)
Beden: M (Medium)
Renk: Saks Koyu Mavi
Fiyat ve Tedarik: Trendyol'dan 01 Temmuz 2022 Tarihinde 644 TL'ye Alınmıştır.

Yaz sezonu için deniz şortu olarak Calvin Klein ve Hugo Boss markalarının modellerini inceleyebilirsiniz. Malzeme kalitesi oldukça iyi olan bu ürünler uzun süreli kullanım içinde idealdir. Başka bir giyim yazısından tekrardan görüşmek üzere.

Burak AVCI - Update: 10.10.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.