8 Temmuz 2022

Philip Morris Blue Caps ve Diplomat Mild İthal Sigara Markaları İncelemeleri

Philip Morris Blue Caps ve Diplomat Mild

İthal sigara markalarından bu hafta sizlere Philip Morris Blue Caps ve Diplomat Mild marka sigaraların incelemesini ve içim sonrası yorumlarımı paylaşacağım. Bildiğiniz gibi Temmuz ayının ilk haftası tüm Tekel bandrollü sigaralara 2 TL zam gelmiştir. Sigara paketlerinin fiyatları 30 TL bandına gelmiş ve birkaç marka bu fiyat seviyesini geçmiş bulunmaktadır. Haliyle sigaraya yapılan bu zamlardan sonra çoğu tüketici hazır sarılmış ve yirmili paketler şeklinde satılan tütünlere veya Duty Free'de satılan ithal sigara markalarına yönelmiştir. Ülkemizde Elektronik Sigara kullanımı da paralelde yaygın olup bununla ilgilide ilerleyen günlerde bir yazı yazacağım. İsterseniz başlıkta da belirttiğim gibi bu hafta deneme şansı bulduğum iki ithal sigaradan ilki olan Philip Morris Blue Caps sigara incelemesinden başlayalım. Adından da anlaşılabileceği gibi Philip Morris Blue Caps sigarası Marlboro marka sigara üreticisi Philip Morris firması tarafından üretilmektedir. Marlboro sigaralarda bildiğim kadarıyla Slim versiyon bulunmamaktadır. Bu yüzden Slim ve Mentollü sigara olarak Marlboro kalitesinde Philip Morris Blue Caps tütün mamülünden tüketebilirsiniz. Açıkçası paket tasarımı olsun ve mentollü içim hissiyatı olsun ben oldukça başarılı buldum. Zaten Philip Morris markası olduğu için hem paket hem de tütün kalitesi kendini belli ediyor.

Philip Morris Blue Caps sigarasının önce paket tasarımından ve paket üzerindeki ibarelerden basedecek olursak; siyah ve mavi tonların hakim olduğu Slim bir paket bizi karşılamaktadır. Smokin ikonlu bir adam logosu ilk olarak göze çarpmaktadır. Hemen altında mentollü olduğuna dair yeşil mentol baloncuğu logosu mevcuttur. Paket üzerinde İngilizce Türkiye için üretilmiştir ve üretim yeri Philip Morris Brands Sarl Switzerland yani İsviçre yazmaktadır. Paket üzerinde Contains Menthol in Capsule yani mentollü kapsül içerir ibaresi bulunmaktadır. Ön yüzde bulunan From The Makers of Marlboro yani Marlboro'nun Yapımcılarından ibaresi direkt belirgin şekilde işlenmiştir. Açıkçası paket tasarımı ve gerekli açıklamalar olsun oldukça başarılı bir Slim paket olmuştur. Sigaradan biraz bahsetmek gerekirse; Beyaz ve bir şerit delikli Slim filtre yapısına sahiptir. Bu delikler dumanın önden çıkmasını sağlar ve fazladan nikotin almanızı engeller. Slim boyutlarda bir sigara olup smokinli adam ibaresi ve markanın ismi gümüş renklerde filtre üzerine işlenmiştir ve çok şık durmaktadır. Yeşil mentol balonu logosu hemen filtre üzerinde olup balonu patlatarak mentollü içim yapabilirsiniz. Mentol oranı oldukça fazla ve keskin olup tüm içim boyunca aynı kaliteyi alıyorsunuz. Normalde Kent mentol aşırı dandik olup Philip Morris Blue Caps sigarasının mentol oranı gayet başarılıdır ve size orta hafif, keskin mentollü bir içim hissiyatı sunmaktadır. Özetle başarılı bir Slim sigara olup denemenizi tavsiye edebilirim.

Philip Morris Blue Caps Sigara

Philip Morris Blue Caps Sigara

Sigara: Philip Morris Blue Caps (Slim Mentollü)
Filtre: Beyaz ve Bir Şerit Delikli Slim Filtre.
Özellik: Naneli Mentol Topu Vardır. Katran: 4 MG ve Nikotin 0,3 MG
Üretim: Philip Morris Brands Sarl Switzerland (İsviçre)
Paket: Slim Kısa Paket
İçerik: 20 Adet Slim Sigara Vardır.
Fiyat: Tanesi 25 TL
Barkod: 7622100743675

Philip Morris Blue Caps sigarasında 4 MG oranında Katran ve 0,3 MG oranında Nikotin bulunup size aşırı ağır veya boğaz yorucu bir içim hissiyatı sunmaz. Zaten mentol topunu patlatınca naneli aroma ve Slim yapısı ile çabuk biten ama doyurucu olan bir sigaradır diyebilirim. Bu arada artan sigara fiyatları sebebiyle birinci kalite yirmili tütün en ucuz 9,5 TL civarından satılırken ikinci kalite yirmili tütün ise 9 TL civarlarından satılmaktadır. Bandrollü Tekel sigaralara zam geldikçe sarmalık tütün için kullanılan Makaron fiyatlarına haliyle zam gelmektedir ve tütün içenlere bu maliyet direkt yansımaktadır.

İkinci ithal sigaramız ise karanfilli sigara olarak bilinen Diplomat Mild sigarası olup Kretek yani karanfilli sigara kategorisinde bir tütün mamülüdür. Bildiğiniz gibi karanfilli sigaralar içerisinde yaklaşık 1/3 oranında kuru karanfil ve 2/3 oranında tütün içerir. En bilinen Kretek markası Djarum olup iki marka arasında dağlar kadar fark vardır. Djarum sigarasındaki kalite ve karanfil hissiyatı Diplomat Mild sigarasında o kadar belirgin değildir. Daha düşük kalite bir Kretek olup etrafımda birkaç kişiye denettirdim ve kimsenin beğenmediğini söyleyebilirim. Diplomat Mild sigarası bana hediye geldiği için fiyat bilgisi belirtmeyeceğim fakat satın alma şansım olsa tekrardan tüketeceğim bir sigara markası değildir bu yüzden sizlerede almanızı pek önermem. Paket tasarımı beyaz ve siyah zemin üzerine işlenmiş Diplomat Mild marka adı mevcuttur. Açıkçası paket tasarımı fena olmayıp tam bir Kretek sigara tasarımına sahip pakettir diyebilirim. Paketi açınca Diplomat Mild ibareli jelatini vardır ve içerisinde 16 adet Kretek bulunmaktadır. Paket üzerinde A Wismilak Premium Mild Kretek yani hafif içimli bir karanfilli sigara ibaresi yazılmıştır fakat bu hafif içim biraz malzemeden kaçırılmış sigara hissiyatı içimi gibidir.

Diplomat Mild Sigara

Diplomat Mild Sigara

Sigara: Diplomat Mild (Kretek)
Filtre: Beyaz Slender Filtre
Özellik: Karanfilli Sigaradır. Katran: 15 MG ve Nikotin 1 MG
Üretim: PT. Gelora Djaja (Wismilak Group) (Surabaya, Endonezya)
Paket: Slender Paket
İçerik: 16 Adet Slender Kretek Vardır.
Barkod: 8994214984947 (Endonezya)

Diplomat Mild Sigara

Diplomat Mild Sigara


Diplomat Mild karanfilli sigarası içerisinde 15 MG Katran ve 1 MG oranında Nikotin bulundurmaktadır. Sigaranın üretildiği yer ise diğer Kretek sigaralarda olduğu gibi menşei Endonezya olup Endonezya'nın Cava Adasında bulunan Surabaya kentindeki PT. Gelora Djaja (Wismilak Group) firması üretmektedir. Aynı zamanda fabrikanın diğer Kretek markaları ise; Wismilak Diplomat, Diplomat Mild Menthol, Diplomat Evo, Wismilak Spesial, Galan Kretek ve Wismilak Satya olup Endonezya ülkesi karanfilli sigara üretim konusunda dünyada birincidir. Slender boyutlarda bir Kretek olup krem renginde içi beyaz klasik filtre yapısına sahiptir ve filtre kısmına renkli şekilde Diplomat Mild ibaresi işlenmiştir. Katran oranı fazla olduğu için üst üste 3-4 tane tüketmemenizi tavsiye ederim. Başta dediğim gibi çok kaliteli bir tütün mamülü değildir ve düşük bütçeli karanfilli sigaradır bu yüzden ekstra para verip almanızı pek önermem. Fabrikasının sitesine baktığımda kaliteli ve Premium bazı tütün mamülleri gözüme çarptı. Yüksek kalite bu tütün mamüllerini bulabilirseniz satın almanızı tavsiye ederim onun dışında Diplomat Mild sınıfta kaldı diyebilirim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.