21 Mayıs 2022

Netflix'deki Vikings: Valhalla, Sherlock, Erşan Kuneri ve Diğer Dizi & Film İncelemeleri

Erşan Kuneri Netflix

Netflix dizi ve film incelemelerine uzun bir süre ara vermiştim bu yazımla birlikte kaldığım yerden devam ediyorum. Son olarak yeni vizyona giren Vikings: Valhalla, Erşan Kuneri gibi dizileri izlerken eski başyapıt olan Sherlock ve diğer izlediğim çalışmaların incelemelerini bu makalemde sizlerle paylaşacağım. Son olarak Netflix firması bildiğiniz gibi üyelik ücretlerinde zam yaptı. Netflix'in planları için son yaptığı zamlara göre Temel paket ayda 37,99 TL olurken Standart paket 57,99 TL ve Özel Ultra HD paketin fiyatı da ayda 77,99 TL olarak güncellenmiştir. Özellikle temel paket kullananlar ödediği ücreti yarı yarıya getirmek için Papara uygulamasını kullanabilir. Ben şahsen Netflix ödemelerimi Papara Black Card ile yapıyorum ve %50 nakit iade alıyorum. Şimdilik Temel HD paketi işimi görüyor fakat çok kullanıcı olma durumuna karşın Standart veya Özel pakete de ileride geçebilirim. Netflix güzel işler çıkarıyor ve parasını hak ediyor fakat Türkiye hizmeti olarak sevmediğim tek noktası bazı tutmuş ve devamı olan dizilerin son sezonlarını artık Türkçe Dublaj olarak yapmamasıdır. Örneğin Queen of the South beş sezonluk bir dizi ve ilk dört sezonu Türkçe Dublaj olup neden yeni gelen son sezonunda da Türkçe Dublaj hizmeti sunmazlar anlamıyorum. Bu konuda müşteri geri bildirimlerini pek kale almıyorlar gibi duruyor. Netflix hakkında sizlere sunduğum bu kısa bilgilendirmeden sonra sırayla dizi ve film incelemelerimize geçebiliriz.

1) Vikings: Valhalla: Vikings dizisi sonrası çekilmiş ve 2022 Kanada, İrlanda ve ABD yapımı olan bir dizidir. İlk sezon 10 bölümden oluşmaktadır ve Türkçe dublaj olarak seyredebilirsiniz. Vikings dizisinden tarih olarak 100 yıl sonrası anlatılmaktadır. Danimarka ve Viking'lerin kralı Cnut, diğer Viking Harald Hardrada, İngiliz'lerin kralı Aethelred II olup 11. yüzyılın başları zamanı anlatılmaktadır. Orijinal Vikings dizisine göre daha az sürükleyici ve aksiyonlu gelmiştir bana. Normalde Vikings dizisi içerisinde ruh vardı diziyi izlerken gerçekten Viking ananeleri üzerinde çok iyi durulmuştu ve diğer sezonu izlemeyi iple çekerdim. Fakat Vikings: Valhalla dizisinde böyle bir durum olmadı. Açıkçası ikinci sezonu hiç merakla beklemiyorum beklentilerimin çok aşağısından bir yapıt olmuştur.

Netflix Fiyatlar

Vikings: Valhalla Netflix

2) Extraction: 2020 yılı Amerikan yapımı aksiyon dolu bir filmdir. Türkçe Dublaj olarak Netflix’de izleyebilirsiniz. Hindistan’da bir uyuşturucu baronun oğlu fidye için Dakka’ya kaçırılır ve kurtarılması için özel bir tim ile anlaşma yapılır. Film çok fazla aksiyon dolu sahneler içerdiği için savaş ve aksiyon severlere kesinlikle önerebilirim. Senaryo basit olsa da aksiyon dolu sahnelerden ötürü film izleniyor.

3) Travelers: 2016 yılında çekimleri başlamış üç sezonluk bilim kurgu dizisidir. Kanada ve İngiliz yapımı olan diziyi iki bölüm izledim fakat aşırı sıkıcı ve hiç sürükleyici olmadığı için izlemekten vazgeçtim. Oyuncu kalitesi, senaryo ve kurgu çok orta düzey kaldığı için izlemenizi çok tavsiye etmem biraz zaman kaybı gibi geldi bana. Dizini konusu ise günümüzden yüzlerce yıl sonrası insan nüfusu azalmıştır. Hayatta kalan son insanlar bir zaman makinesi keşfederler ve 21. yüzyıla geri dönerek insanoğlunu korkunç bir gelecekten kurtarmak isterler.

4) Hazzın İlkeleri (The Principles of Pleasure): Üç bölümlük kadın anatomisi, ilişkiler ve cinsellik hakkında belgesel serisidir. 2022 yapımı olan bu belgesel mini diziyi Türkçe Dublaj olarak Netflix'de seyredebilirsiniz.

6 Underground Netflix

5) 6 Underground: Netflix'de aksiyon dolu sahneler izleyebileceğiniz bir başka film olan 6 Underground yapımı 2019 yılında 150 milyon dolar bütçe ile çekilmiştir. Filmin konusu ölümsüzlük üzerine olsa da aslında senaryo biraz saçma olup film tamamen İtalya, Dubai ve benzeri birçok ülkede aksiyon ve yarı muzip sahnelerden dolayı tutulmuştur. Can sıkıntısı niyetine zaman geçsin diye izlenebilir bir film diye düşünüyorum. Amerikan yapımı aksiyon komedi bu filmi Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Filmin temel konusu kenti suçlulardan kurtarmak için kendilerini ölü olarak gösterip, suçluların peşine düşen 6 kişilik milyarder grubun hikâyesini konu ediyor. Para çok olduğu için aksiyon yapalım diyen bir grup maceracı diyebiliriz.

7) Kripto Para Kralı Öldü Mü, Kaldı Mı? (Trust No One: The Hunt For The Crypto King): Türkiye’deki Thodex benzeri bir olayı anlatmaktadır. Dizide genç kripto borsası yani aracı kurumu kuran Gerald Cotten ve kripto paraları topladığı Quadriga Fintech firmasını anlatmaktadır. Aynı Türkiye'deki Thodex skandalında olduğu gibi ilgili aracı kurumdaki paralar kurucular ile birlikte kayıplara karışır ve yatırımcılar mağdur olur. 2022 yapımı belgesel niteliğinde bu diziyi Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz.

Narcoworld: Dope Stories

8) Narcoworld: Dope Stories: Uyuşturucu kaçakçılığını belgesel formatında ele alan başka bir Netflix dizi serisidir diyebilirim. Narcoworld: Dope Stories dizisi 2019 Amerikan yapımı olup dört bölümden oluşur ve Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Dizide Amerika ve Meksika arasındaki Kristal Meth ve Fentanil ticaretini anlatmaktadır. Kristal Meth maddesi Kokain kadar pahalı olmayan yapay Kokain hissiyatı veren kimyasal bir maddedir. Fentanil maddesi ise Çin'den dünyaya yayılmış olup genelde Kokain ve Eroin gibi ana maddelerin kalitesini düşürmek yani seyrekleştirmek için kullanılan bir nevi piyasaya az ham madde ve çok mal vererek para kazanma odaklı bir maddedir. Fentanil tek başına öldürücü bir kimyasal madde olduğu için taşıması veya bulundurması tehlikelidir.

Dizide Fas İspanya Fransa arası esrar kaçakçılığı da anlatılmaktadır. Cebelitarık boğazından sürat tekneleri ile Fas'dan İspanya'ya sahil güvenlik aşılarak bu sevkiyat gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde de benzer operasyonlar doğu ve güneydoğu bölgelerimizde olup buralarda da Esrar, Captagon Hap, Plaka Esrar maddelerinin ticareti ve sevkiyatı yapılmaktadır. Brezilya'da Favela Gettolar tarafından yapılan esrar kokain ticareti de dizide konu alınmaktadır. Brezilya Federal Polisi (PF) bu konu hakkında ne kadar operasyon ve çalışma yürütse bile Brezilya'daki Getto kültürü yani kenar mahalle anlayışı uzun süre devam edecek gibi gözüküyor. Dizide son olarak Hollanda merkezli İngiltere ve Avrupa'ya sevkiyat yapılan MDMA Ekstazi haplardan bahsedilmektedir.

9) Toprak ve Kan: 2020 yılı yapımı kötü bir Netflix filmidir. Filmde ana konu bir değirmende çalışanın bir kokain çetesinin mallarını saklaması üzerine kuruludur. Senaryo ve aşırı kopuk hikâyeden dolayı filmi ben sevmedim. Zaman kaybetmemeniz için asla izlemenizi tavsiye etmem.

10) Gladyatör (Gladiator): 2000 yılında çekilmiş bir baş yapıttır. Yıllar sonra tekrar izledim ve tekrar izlerim dediğim bir filmdir. Detaylı yoruma gerek yok çünkü Gladyatör bir efsanedir.

11) Ölümsüzlük (The Old Guard): 2020 yılından çekilmiş Amerikan yapımı bir film olup Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Filmin temel konusu tarih boyunca ölümsüz olan ve bu özelliğini keşfeden bir grubun takım olarak birleşmesi ve birbirlerini hem koruması hem de çalışmasıdır. Kişiler aldığı fiziksel darbeler sonucu ölmüyorlar fakat zamanla bu yeteneklerini de kaybedebiliyorlar. Ölümsüz birisini öldürmeye çalışmak yerine onu denizin altında hapsetmek bence filmdeki en iyi düşünülmüş ironidir diyebilirim.

12) The Resistance Banker (2018): İkinci dünya savaşı zamanında geçen film Nazilere karşı gölge bir bankacılık sistemi oluşturarak savaş için sermaye toplamak üzerine konu alınmıştır. 2018 yılında çekilmiş Hollanda yapımı filmi Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Film, II. Dünya Savaşı sırasında Hollanda direnişini finanse eden banker Walraven van Hall'un hayatına anlatıyor. Özellikle ikinci dünya savaşını farklı bir açıdan izlemek isteyenlere b filmi önerebilirim. Gölge banka adı altında para toplanan kişilere borsa senedi gibi hisse verilerek sistem kurulmaktadır.

Sherlock Dizi Netflix

13) Sherlock: Dört sezonluk ve her bölümü bir saatten biraz fazla süren polisiye, dedektif ve ok aşırıya kaçmayan muziplik ile güzel bir İngiliz yapımı dizidir diyebilirim. Dizinin ilk sezonu 2010 yılında başlamış olup Londra'da geçmektedir. BBC One'da yayınlanmış olan diziyi Türkçe Dublaj olarak Netflix'de izleyebilirsiniz. Sherlock, bildiğiniz gibi birçok film ve kitaba konu olmuş bir efsanedir. Dizi, orijinal romanından farklı olarak günümüzde geçmektedir ve günümüz olaylar, teknolojisi ile anlatılmaktadır.

14) Queen of the South (5. Sezon): Queen of the South dizisi toplamda beş sezonluk bir dizi olup son sezonu maalesef Türkçe Dublaj değildir. Netflix Türkiye son sezon içinde bu hizmeti verseydi bence çok iyi olacaktı. Queen of the South dizisi en iyi uyuşturucu kartel dizilerinden biri olup kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Son sezonda Teresa kendi sonunu ve kayboluşunu planlayıp kendisi için bir suikast planı hazırlamaktadır. Bu sayede CIA'den kurtulabilecekti. Dizinin sonunda Teresa, James, Pote ve Kelly Anne tüm uyuşturucu işlerinden kaçarak ve izlerini kaybettirerek yeni bir hayata başlamıştır.

Erşan Kuneri

Erşan Kuneri

15) Erşan Kuneri: Erşan Kuneri dizisi 2022 yılında Cem Yılmaz tarafından yapılan Türk yapımı komedi dizisidir. CMYLMZ Fikir Sanat yapım şirketi tarafından yapılmış dizinin ikinci sezonu da yakında geleceği Cem Yılmaz tarafından duyurulmuştur. Açıkçası güzel ve eğlenceli vakit geçirmek için izlenebilecek ve komik bulduğum bir yapıttır. Her bölümde bence Cem Yılmaz'ın Stand Up gösterileri gibi gülme bekleyemezsiniz fakat serinin geneline baktığınızda ben eğlenceli buldum. Ayrıca Yeşilçam zamanına ve o zamanki film anlayışına da gönderme yapan Cem Yılmaz bence güzel bir yapıt ortaya çıkarmıştır. Toplamda sekiz bölümden oluşan ilk sezonun oyuncuları ise; Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu, Merve Dizdar, Nilperi Şahinkaya ve Uraz Kaygılaroğlu olup oldukça başarılı bir iş çıkarmış kadrodur diyebiliriz.

İptaller
* Cursed: 2020 yapımı tek sezonluk yarı bilim kurgu yarı gençlik dizisidir.
* 9,75 Film (Türk Yapımı Film)
* Sen Yaşamaya Bak (Türk Yapımı Film)
* Bard of Blood (Türkçe Altyazılı)
* She (2020 & Türkçe Altyazılı)
* Seis Manos (2019 & Anime ve Çizgi Dizi)
* Biz Size Döneriz (Türk Yapımı Film)
* Dövüş Kulübü (Fight Club) 1999 Yapımı Eski Film.
* Kalp Acısı (Kısa Film)
* Erax (Kısa Film)
* Pray Away (2021 & Belgesel)
* Cemil Şov (Türk Yapımı Film)
* Uysallar (Türk Yapımı Dizi)
* Yakamoz S-245 (Türk Yapımı Dizi)
* Aykut Enişte 2 (Türk Yapımı)
* Liseye Dönüş (Senior Year)
* Patron Bebek: Beşiğe Dönüş (The Boss Baby: Back in the Crib)

Netflix'te izlemediğim veya izlemekten vazgeçtiğim dizi ve film güncel listesimi yukarıda paylaştım. Netflix'te daha önceleri izlediğim ve incelediğim diğer yapıtları Netflix kategorisinden ayrıca takip edebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 15.08.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.