13 Nisan 2022

2022 Klima Markası Tavsiyeleri ve Fiyatları & Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima İncelemesi

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima

2022 senesi birçok elektronik üründe olduğu gibi evin demirbaş eşyalarından biri sayılan klima cihazları da döviz kurundan etkilenip fiyatı en çok artan elektronik eşyalardan biri olmuştur. Özellikle Nisan ayına girdiğimiz şu günlerde havaların hafiften ısınması ile birlikte eğer evine duvar tipi klima taktırmayı düşünen varsa şu an tam zamanıdır diyebilirim. Temmuz ve Ağustos ayları klima cihazlarına talep çok arttığı için şimdi paylaşacağım fiyatlar birkaç ay sonra zamlanacak hatta iki katına bile çıkabilecek. Bildiğiniz gibi geçen yaz sezonunda Balıkesir'deki yazlık evime Baymak Elegant Plus 18 BTU Duvar Tipi Klima taktırmıştım ve üründen oldukça memnun kaldım. O zamanlarda yazdığım yazıyı incelerseniz klimanın bağlantı ve montaj sürecinden detaylı bahsetmiştim ilgilenenler yazımı okuyabilir. Bu makalemde montaj ve bağlantı kısımları üzerinde fazla durmadan İstanbul'da bu sefer yaşadığım genel süreci sizlere aktaracağım. Öncelikle duvar tipi klima alacağınız odanın kaç BTU kapasiteye sahip olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Ben İstanbul'daki salonuma duvar tipi klima aldım ve sadece salonun net alanını ölçerek Klima Kapasitesi (BTU) sayısını çıkardım. Klima çalışırken salonun kapısı kapalı kalacağı için yok diğer odalara da gider mi antrede soğur mu gibi derdim olmadığı için sadece salon hesabı yaptım.

Açıkçası eviniz yazlık evler gibi arası açık iki oda veya antre arası çok açık değilse ya da Amerikan mutfağınız yoksa, sadece salonda tek bir kapı varsa boşuna antreye gider mi diye hesap etmeyin çünkü çok fazla enerji harcamanız gerekiyor ve boşuna fazladan elektrik parası geliyor. Bu yüzden sadece ısıtmak veya soğutmak istediğiniz odanın net alanını ölçmenizi tavsiye ederim. Salonlar ortalama 25-28 metrekare olup sadece bu alanı ısıtmak veya soğutmak için BTU Hesaplama: (Alan Metrekare / 2,2) x 1000 formülünü kullanabilirsiniz. Bu formül sonrası 12 bin BTU kapasitesinde bir klimanın salonuma yeterli olacağını hesapladım. Baymak Elegant Plus 12 cihazı 18 versiyonuna göre daha kısa olup genişliği 80 CM kadardır. İstanbul'da yapılan yeni apartman ve Residence projelerinde klima yerleri ve klimanın suyunu atması için gerekli gider borusu hazır olduğu için tüm montaj en fazla bir saat sürmektedir. Topraklama hat, sigorta, gider borusunun nereden gideceği gibi ek işlemler ile çok uğraşmıyorsunuz. Bildiğiniz gibi yazlık evler eski olduğu için toprak hat veya sigorta gibi problemlerden dolayı klima bağlantısı neredeyse üç gün sürmüştü. Çünkü klima montajı dışındaki diğer elektrik gereksinimleri klima teknik ekibi değil elektrikçi yapmaktadır.

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima

Baymak markasından memnun olduğum için ve servisi her yerde bulunduğundan dolayı sürpriz yaşamamak adına İstanbul'daki marka tercihimde yine Baymak oldu. Eğer Baymak almasaydım tercihim Daikin markasından yana olacaktı. Daikin markası fiyat olarak biraz daha pahalı olabilir fakat en kaliteli klima markasıdır diyebilirim. Tabii montaj ve teknik servis hizmeti nasıl bilemiyorum. Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi klimayı en uygun fiyatla internet üzerinden satın aldım. Bayilerde bazen fiyat pahalı olabiliyor bu yüzden internet üzerinden satın aldığım yer ve fiyat hakkında aşağıda ayrıca sizlere bilgi vereceğim. Klimanın iç ve dış ünitesi set olarak toplu şekilde size kargolanmaktadır. Klima evinize ulaştığında ücretsiz montaj ve teknik destek için Baymak çağrı merkezi numarasını olan 444 0 235 arayarak montaj kaydı oluşturabilirsiniz. Cep telefonunuza SMS olarak bir ücretsiz montaj kaydı formu gelecektir. Adresinizi detaylı yazarak bu formu doldurunuz ve size en yakın baymak yetkili servisinin numarası yine SMS olarak gelecektir. Bayiyi arayarak iletişime geçin ve ücretsiz montaj için gün almanız yeterli olacaktır. Asla iç ve dış ünite kutularını siz açmayınız çünkü garanti kapsamı dışına çıkar. Teknik ekipten gelenler kutuları açıp montaj işlemine başlayacaktır.

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima

Klima geldikten sonra aynı gün ücretsiz montaj kaydı oluşturdum ve ertesi gün öğlen Baymak teknik ekibi gelerek bir saat içerisinde sorunsuz montajı yaptı. Klimanın olacağı yer, balkondaki su gider borusu ve sigortalar hazır olduğu için montaj çok kısa ve temiz sürdü. Burada püf nokta olarak size vereceğim detaylardan ilki yeni evlerdeki sigorta panelinde bildiğiniz gibi birçok şalter vardır. Hangisinin klima şalteri olduğunu üzerine işaret koyarak veya yapışkan kağıtla belirterek not alınız. İkinci önemli husus ise gider borusunu duvara montaj yaparken kablo tutucu çivisinden ikişer tane gider borusuna çakmanızı öneririm bu şekilde boru daha sabit kalmaktadır. Bunun dışında kumandayı klimanın yakın yerindeki bir lamba prizini yanına montaj edebilirsiniz. Kısacası iç ve dış ünite montajı olsun, evin fazla kirlenmemesi olsun ve tüm işin bir saatte bitmesi İstanbul'daki yeni evler için normal bir durumdur. Görselleri de paylaştığıma göre 2022 klima markaları ve fiyatlarından aşağıda maddeler şeklinde bahsedebilirim. Yıl içerisinde ilk fiyat ile son fiyatı da güncel tutmaya çalışacağım. Fiyat verirken 12 bin BTU duvar tipi klimaları baz alarak bu paylaşımı yapıyorum. Salon veya Döşeme tipi olan klimalar ayrı kategorilere girdiği için bunlardan bahsetmeyeceğim.

Daikin Klima

Baymak Elegant Plus 12 Duvar Tipi Klima'yı İnternet üzerinden 10 Nisan 2022 tarihinde EPA Teknoloji firmasından 8399 TL'ye satın aldım. Şimdiki fiyatı ise 8639 TL'dir. Baymak marka klimalar Inverter R-32 teknolojisine sahip olup fiyat, kalite ve performans açısından en iyi markalardan biridir diyebilirim. Fakat Baymak markasının Elegant Plus serisini öneririm. Onun dışında Baymak Elegant Prime, Dolce Vita ve Elegant 12 CHS serileri piyasada az tutulan modelleridir.

* Daikin markası Japon teknoloji klima markaları arasında en iyisi olup benzer veya az fiyat farkı olan başka markalar ile kıyaslarsanız kesinlikle tercihiniz Daikin markası olsun derim. Daikin Sensira 12 Duvar Tipi Klima fiyatı 11.600 TL'dir. Daha üst seviye Daikin model klima arıyorsanız Daikin Shira Plus, Daikin Emura II veya Daikin Ururu Sarara modellerini inceleyebilirsiniz.

Mitsubishi Heavy 12 klima fiyatı 15.527 TL olup Samsung Premium Plus 12 klima fiyatı ise 10.800 TL'dir. Mitsubishi ve Samsung markalarının birden fazla klima modeli olup piyasada en çok tutulan serilerini sadece paylaştım.

* Japon teknolojisi Toshiba ise zaman zaman 12 veya 18 ve yanında bir tane 9 BTU'luk klima kampanyası yaptığı için bu markada çok tutulmaktadır. Toshiba Shorai 12 klima fiyatı 15.000 TL iken Toshiba J2KVG Seiya 13 klima fiyatı ise 13.500 TL olup fiyat ve marka açısından Daikin tercih etmenizi öneririm.

* Ucuz klima markası arıyorsanız Bestherm, FujiPlus, SEG, Vestel, Viessmann, Vessen, Finlux, E.C.A. gibi markalara bakabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.