22 Mart 2022

Masaj Çeşitleri Nelerdir? Radisson Blu Hotel Tuzla SPA Paketleri, 2022 Tommy Hilfiger Deniz Şortu Modeli

Radisson Blu Hotel Tuzla SPA Masaj

İstanbul Anadolu yakasında bulunan ve ıslak alan konsepti olsun SPA Masaj hizmeti olsun kaliteli ve profesyonel bir ekiple çalışan Radisson Blu Hotel Tuzla hakkında daha önce bir yazı yazmıştım. Bu makalemde SPA kategorisi içerisinde birçok otel ve medikal, masaj merkezleri tarafından sunulan masaj çeşitlerinden bahsedeceğim. Ayrıca 2022 için Radisson Blu Hotel Tuzla'da satın alabileceğiniz paket ve masaj çeşitlerinden de biraz bahsedeceğim. Son olarak da 2022 sezonuna ait Tommy Hilfiger deniz şortu önerisinde bulunacağım. İlk olarak SPA merkezlerinde sunulan masaj çeşitlerinden başlamak isterim. Genelde birçok dört yıldız veya ortalama beş yıldızlı otellerde klasik aromatik yağ masajı olarak bilinen masajlar uygulanır. Çok fazla çeşit olmayıp müşteriye sunulan ve genelde de masaj çeşitleri hakkında kültürün az olması sebebiyle çoğu kişi klasik yağ ve aromatik masaj olarak bildiğimiz 50 dakikalık masaj hizmetini almaktadır. İşi biraz daha profesyonel boyuta taşıyıp SPA ve masaj kültürü hakkında bilgi edinmek isteyenler ise masaj çeşitlerini araştırdığını ve o anki ruh haline uygun bir masaj çeşidi seçerek daha iyi bir hizmet almayı tercih ettiği görülmektedir.

İlk olarak masaj çeşitlerinden ve onlar hakkında kısa bilgiler vererek bu konuda sizi aydınlatmak istiyorum. SPA Masaj kültürü genelde Endonezya'nın Bali adasında çok meşhur olup birçok masaj çeşidi ve uygulama yöntemi buradan çıkmıştır. Türkiye'de de kaliteli Masöz çalışanların ise çoğu Endonezya'lı olup genelde beş yıldızlı ve kaliteli otellerde bu çalışanlar tercih edilmektedir. Masöz bildiğiniz gibi masaj hizmeti veren bayan anlamına gelirken Masör ise masaj hizmeti veren erkeğe verilen bir isimdir. Kısa kısa masaj çeşitlerinden bahsedecek olursak;

Radisson Blu Hotel Tuzla

Radisson Blu Hotel Tuzla

* Bali Masajı: En çok tercih edilen ve uygulanan Bali masajı 60 dakika olup aromatik yağlar ile yapılan bir masaj türüdür. İsveç Masajına göre biraz daha settir ve Bali masajının da orta ve daha sert olmak suretiyle uygulama çeşitleri vardır. Genelde ayak, sırt ve baş olmak suretiyle vücudun tüm yerlerine yapılan kombin bir masaj türü diyebiliriz. Masaj sırasında kullanılan aromatik yağlar ise genelde kavun yağı, papatya yağı, susam yağı, sedir yağı, argan yağı yağlar kullanılıp bunları SPA masaj yağları olarak internet üzerinde arattığınızda bulabilirsiniz. Bali Masajındaki Bali ismi Endonezya'nın Bali adasından gelmektedir. Eğer vücudun belli bir bölgesine ağrılarınız için bir masaj istemiyorsanız genelde en çok tercih edilen masaj türüdür.

* İsveç Masajı: Bali Masajının daha hafifidir ve hemen hemen aynıdır. Süre olarak 60 dakikalık uygulanan bir masajdır. Hatta daha iyidir diyebilirim. Bazı İsveç Masajı uygulamalarında aromatik yağ kullanılmazken kimisinde kullanılır. Bali masajında olduğu gibi tüm vücuda kombin şeklinde masaj uygulanır. Örneğin İsveç Masajı sırasında ekstradan 15 dakikalık Reflexology (Refleksoloji) masajı da isteyebilir ve bu şekilde baş ve boyun kısımdaki ağrılarınız varsa buraya da ek masaj uygulatabilirsiniz.

* Reflexology (Refleksoloji) Masajı: Sadece ayaklara uygulanan 40 dakikalık bir masajdır. Masaj uygulama kısmında hem ayak hem de diz altı baldır kısmına da masaj isteyebilirsiniz. Ortalama 40 dakika süren bu masaj türünde özellikle sporcuların tercih edeceği bir masaj türüdür. Fakat temelde iki ayak ve bileklere kadar yapılır. Ayak akupunktur noktaları dediğimiz kısımlara masaj yapılarak uyarılma gerçekleşir.

* Hint Baş Masajı (Çampisaj): Hint baş masajı veya Çampisaj olarak bilinen masaj türü üst beden olarak bilinen sırt, omuz, boyun, baş, yüz ve saç derisi kısımlarına uygulanan 40 dakikalık lokal bir masajdır. Refleksoloji masajına benzeyip belli bir bölgeye uygulanır. Özellikle migren ve baş ağrısı çekenler için önerebileceğim bir masaj türüdür. Kasları gevşeten ve kan dolaşımını hızlandıran bir masaj türüdür.

* Hamam Hizmeti: Genelde köpük masajı olarak bildiğimiz kese ve sonrasında köpük masajı uygulanarak vücudun temizlenme işlemidir. Ortalama 45 dakika kadar sürüp hem klasik hamamlarda hem de otellerde bu hizmeti de ayrıca alabilirsiniz. Keseyi masajda olduğu gibi Endonezyalı masözler yapmaktır. Fakat geleneksel Türk hamamında olacağınız kese her zaman daha iyidir ve onu tavsiye ederim. Çünkü orada kese olarak kullanılan malzeme siyah renkte kuzu derisinden yapılan bir kese olup otellerde beyaz renkte fabrikasyon kötü malzemeden yapılmış kese kullanılır. Kötü keselik her zaman sırt bölgesinde kaşıntı yapar o gün içerisinde bu yüzden keseyi klasik Türk hamamlarında olmanızı öneririm. Kese sonrası köpük masajı ve durulama işlemleri ise kızlar tarafında başarılı şekilde yapılmaktadır.

Sıcak Taş Masajı (Hot Stone): Bali masajında olduğu gibi vücudun tüm bölgesine kombin şeklinde uygulanır fakat süresi biraz daha uzun olup ortalama 75 dakika sürmektedir. Sıcak taş masajında sıcak taşlar kullanılarak vücudun belli bölgelerinde beklettirilir ve taştaki sıcaklık deriye sirayet ederek uygulanan bir masaj türüdür. Bali ve İsveç masajına göre uygulanması biraz daha meşakkatli olup her SPA merkezinde bu masaj hizmetini bulamayabilirsiniz. Sıcak taş çakra masajı vücudun iyileşmesine ve detoks olmasına yardımcı olan sıcaklık ve serinliği birleştirir.

Radisson Blu Hotel Tuzla

Radisson Blu Hotel Tuzla

Aşağıya 2022 SPA masaj fiyatlarını ekledim. Güncelleme veya değişim olabilir bu yüzden arayıp bilgi almanız daha doğru olacaktır. Yukarıda açıkladığım masaj çeşitleri dışında Thai Masajı ve Aufguss Hizmeti gibi hizmetlerde olup bunları da ayrıca açıklayacağım.

* 5'li Masaj Paketi 2500 TL

* 10+1 Masaj Paketi 4150 TL

* 20+2 Masaj Paketi 6700 TL (Bu paketi iki kişide satın alabilirsiniz kişi başı 10+1 masaj paketi bu sefer size 3350 TL'ye denk gelecektir.)

Paketlerde süre kısıtı olmayıp hakkınızı doldurdukça paketteki sayı miktarınız düşer. Masaj dışında 14 aylık ıslak alan kullanımı da ayrıca satın alabilirsiniz. Masaj hizmeti içerisinde ıslak alan kullanımı da dahildir. Masaj paketi içerisinde genelde Bali, İsveç, Reflexology, Hint Baş Masajı ve Hamam hizmeti mevcuttur. Daha detaylı bilgi ve güncel fiyat listesi için (0216) 560 60 00 numaradan Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla'ya ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz. Islak alanlar ve SPA kısmına bağlandığınız zaman Aydın veya Kürşat beyden detaylı bilgileri alabilirsiniz. Ayrıca yazın açık havuz aktif olup hafta içi fiyatı 320 TL'dir. Açık havuz sabah 10:00 ve akşam 19:00 arasın faaliyette olup Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde İstanbul'da havuza gitmek isterseniz düşünebilirsiniz.

2023 itibariyle Radisson Blu Hotel Tuzla’da günlük kapalı ıslak alan kullanımı hafta içi kişi başı 625 TL olmuştur. Ayrıca eski üyelere yapılan %15 indirimde kaldırılmış olup fiyat aşırı yükselmiştir. Yılda iki defa belki gidilebilir eğer giderseniz gündüz 14:00’de gidip akşam 23:00’e kadar hizmeti almanızı öneririm.

Tommy Hilfiger Deniz Şortu

Tommy Hilfiger Deniz Şortu

Tommy Hilfiger Deniz Şortu

Tommy Hilfiger Deniz Şortu

Son olarak yeni satın aldığım 2022 sezonuna ait Tommy Hilfiger deniz şortunu ve yüzme sporu ile ilgilenenlere bone önerisinde bulunacağım. İlk olarak deniz şortundan başlayayım. Trendyol üzerinden 21 Mart 2022 tarihinde satın aldığım M (Medium) beden Tommy Hilfiger (UM0UM02054) erkek deniz şortu Slim Fit beden olup 737 TL'ye satın aldım. Çapraz kırmızı ve mavi renklere sahip olan şortun arkasında Tommy amblemi ve beyaz renkte cebi mevcuttur. Oldukça kaliteli bir deniz şortu olup kendinize uygun bedeni alırsanız size tam olacaktır. Tommy Hilfiger markası olarak aratacağınız deniz şortu modellerinde beyaz, mavi, kırmızı ve sarı şeritli deniz şortlarını da inceleyebilirsiniz.

Speedo Plain Flat Unisex Silikon Bone

Yüzme sporu ile uğraşanlara profesyonel bone markası olan Speedo ve Arena markalarını önerebilirim. Lacivert renkteki standart beden Speedo Plain Flat Unisex Silikon Bone (8-709910011) ürününü de aynı tarihte 85 TL'ye satın almıştım.

Burak AVCI - Update: 26.03.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.