22 Ocak 2022

Havuz ve SPA Merkezi Tavsiyeleri: Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan, biraz şehir merkezinin dışında fakat birçok olanağı içinde barındıran kaliteli bir havuz kompleksi ve SPA merkezi arıyorsanız Tuzla ilçesi sınırlarında olan ve merkezin dışındaki Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla'yı ziyaret edebilirsiniz. Sunduğu hizmetler bakımından bence İstanbul Anadolu yakasındaki en iyi otellerden biridir diyebilirim. Çünkü havuz hizmeti içerisinde genelde buhar odası, sauna, Türk hamamı ve sıcak havuz gibi birçok beş yıldızlı otelde benzer hizmetler bulunmaktadır. Radisson Blu Hotel'de ise bu hizmetlerden daha fazlası olup alanı da geniş olduğu için bu avantajı değerlendirmişler ve benzer bir hizmetin özellikle merkezî beş yıldızlı otellerde olduğunu pek düşünmüyorum. Bu arada otel hakkında detaylı bilgilere geçmeden önce şunu söylemeyelim eğer bahsedeceğim benzeri hizmetlerden faydalanmak istiyorsanız Google Maps (Google Haritalar) üzerinden beş yıldızlı otel olarak İstanbul içinde aratma yapabilirsiniz. Dört yıldızlı otellerinde bazılarında havuz hizmet bulunup hepsinde bulunmamaktadır. Ayrıca kaliteli bir otel arıyorsanız yorum ve puanlama sayısı 100'den fazla ve 4.5 yıldız ve üzeri olan yerlere bakmanızı tavsiye ederim. Asla 4 yıldızdan aşağı yerlere gitmeyiniz.

Radisson Blu Hotel Tuzla'ya nasıl gidilir den başlayacak olursak; buraya sadece kişisel aracınız ile gidebilirsiniz veya taksi ile onun dışında toplu taşıma ile gitmeniz imkânsızdır çünkü merkezin dışında bir alandadır. Avrupa veya Anadolu yakasından D100 yani E-5 üzerinden gelenler Kurtköy Pendik Bağlantı yoluna girecekler ve Çamlıbelde villalarının olduğu göbekten girerek otele ulaşabilirsiniz. Otel girişinde polis nizamiyesi vardır burada bulunan Çamlıbelde villaları polis ve özel koruma tarafından korunmaktadır ve önemli bir bölgedir. Nizamiyede otele geldiğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Otel levhasını takip ederek direkt Otopark'dan otele giriş yapabilirsiniz. Kişisel aracınız ile gittiyseniz otelin ana giriş kapısına gitmenize gerek yoktur zemin otopark girişi levhadan sola döndüğünüzdeki ilk yerdedir.

Otopark alanı ücretsiz olup ben ilk zemin kat olan P1 park alanı yani Asansörde (-3) olarak bilinen alana park ediyorum hatta kolaylık olsun diye aracımı A04 alanına park ettim ve yandaki asansöre binerek (-1) katında bulunan Havuz ve SPA merkezine doğru doğrudan çıkabilirsiniz. Hizmet ve fiyatlardan bahsetmek gerekirse öncelikle standart beş yıldızlı otellere nazaran fiyatlar biraz yüksektir özellikle SPA hizmetleri için fiyatlar yüksek olup otelin hitap ettiği sınıf Orta Üst kesimdir. Bu yüzden kalite oldukça iyidir ve gitmenizi de tavsiye ederim. Ben hafta içi mesai sonrası havuz hizmeti olarak bilinen ve ıslak alanlar olarak geçen hizmete 230 TL vermiştim. Hafta sonu ise aynı hizmet 275 TL olup doğal olarak kalabalık olacağından hafta içi gitmeyi genelde tercih ediyorum. Perşembe günü saat 16:00 gibi gitmiştim ve hiç yoğun değildi. Ayrıca süre kısıtlaması veya benzeri bir alan kullanım kısıtlaması gibi prosedürler yoktur. Tesis akşam 23:00'e kadar açık olup hafta içi mesai sonrası 17:00'den sonra gidebilir ve günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

Havuz hizmeti dışında SPA yani masaj hizmetleri ise Bali, İsveç, Thai, Sıcak Taş, Hint Baş Masajı gibi masaj hizmetleri olup fiyatları 700-800 TL arasındadır. SPA hizmeti alanlar aynı zamanda havuz ve ıslak alanları da ücretsiz kullanabiliyorlar. SPA dışında otelin Aufguss (Ortak Hamam), Kese ve Köpük, Lüks Hamam, Refleksoloji (Ayak Masajı), Vücut Bakımları ve Cilt Bakımları gibi hizmetleri de olup tüm bu SPA & Wellness hizmetini oteldeki Elysia Spa firması sunmaktadır. Yıllık paketlerden de yararlanabilirsiniz bu sayede SPA ve diğer hizmetler daha uyguna gelecektir. Benim aldığım Havuz ve ıslak alanlar hizmetine geri dönecek olursak; öncelikle otellerde bulunan klasik dört haneli ve sonrasında kare yani diyez işaretine basıp şifrelediğiniz dolaplar mevcuttur. Giderken yanınızda ne götüreceğiniz ile ilgili envanteri detaylı şekilde aşağıda ayrıca açıklayacağım. Islak alanlar içerisinde Normal Sauna, Bio Sauna, Buhar Odası, Jakuzi, Zen Bahçesi, Bambu Bahçesi, Türk Hamamı, Laconicum, Dinlenme Odası, Havuz, Adventure Tunnel gibi alanlar olup bunlar hakkında kısa kısa bilgiler vermek isterim.

Öncelikle yanınıza alacağınız eşyaları madde madde sıralamak istiyorum. Genelde otellerde SPA ve Havuz hizmetine gitmeden önce çantanızı bu şekilde organize edebilirsiniz. Radisson Blu otele masaj ve ıslak alanlar için günübirlik gidenlere bornoz, büyük havlu, peştemal ve kâğıt terlik verilmektedir, ayrıca da isteyebilirsiniz.

* Deniz Şortu ve muhafaza edebileceğiniz havuz sonrası torba.

* Baş Havlusu. Havlu almanız aslında gerekmeyebilir çünkü Radisson otelde size bornoz, büyük plaj havlusu, peştemal veriyorlar. Ekstradan ufak bir baş havlusu belki çantanızda bulundurabilirsiniz.

* Bone götürmeniz şart değildir fakat ben götürüyorum. Ayrıca bone kullanmak istiyorsanız ve yanınızda yoksa içeride zaten tek kullanımlık boneler ücretsiz şekilde verilmektedir. Başka otellerde olduğu gibi bu hizmetler ekstradan parayla Radisson'da satılmaz.

* Ekstradan yanınızda havuz için deniz gözlüğü, kahve içiyorsanız tek kişilik termoslar vardır Starbucks'ın kendi bitki çayınızı ve kahvenizi götürebilirsiniz. Özellikle kapalı havuz tarafındaki deri şezlonglar da dinlenirken malzemeleriniz buraya koyabilirsiniz. İçecek olarak enerji kazanmak için yanınıza cam şişede satılan Dimes Sıkma Portakal-Nar taze katkısız meyve suyu alabilirsiniz. Benzer %100 taze sıkım meyve suyu markalarından Exotic ve Cappy ürünleri de vardır fakat bunlar plastik şişede satıldığı için benim tercihim Dimes markasından yana oluyor. Yiyecek olarak ise Ülker Probis hem spor (Gym) yapanlar hem de yüzme sporu ile uğraşanlar için iyi gelecektir. Aynı şekilde yanınıza sakız ve benzeri ferahlatıcı yiyeceklerde götürebilirsiniz.

* Plaj Terliği kesinlikle önemlidir, otel tarafından size her otelde olduğu gibi tek kullanımlık terlik verilir fakat bunlar kullanışsızdır ve ben mutlaka kendi terliğimi götürürüm.

* Çorap ve İç Çamaşırı (Atlet, Fanila, Boxer) dışında ayrıca kirli poşeti, kulak çöpü, şampuan tarzı eşyaları götürmenize gerek yoktur giyim odasında hepsi mevcuttur ve ücretsizdir. Duş alanlarında zaten şampuan ve duş jeli vardır.

Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

Islak alanlara geri dönecek olursak; İlk olarak içerideki kapalı havuz ile başlamak isterim. Kapalı havuzun sıcaklığı ılık olup mineralli sulardaki gibi çok veya sıcak bir havuz değildir fakat girilemeyecek kadar soğukta değildir. Fakat sıcaklık derecesini kış aylarında özellikle biraz daha arttırabilirler o zaman daha iyi olacağını düşünüyorum. Yarı olimpik bir havuz olup 1.40 Metre derinliğindedir. Havuzun etrafında deri şezlonglar vardır ve ıslak alanlar kompleksine girdiğinizde önce nereye kurulmalıyım veya havlumu nereye koymalıyım gibi tereddüt yaşamadan burada eşyalarınızı bırakabilir ve tesisteki hizmetleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Havuz alanının olduğu bölgede bir adet jakuzi vardır fakat hafta içi gittiğimde burası aktif değildi belki hafta sonu dolduruyorlardır çünkü hafta içi pek kalabalık olmadığı için bu alan kullanılmıyor olabilir.

Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

Daha sonra Normal Sauna, Buhar Odası ve aynı şekilde iki odanın orada bulunan başka bir sıcak Jakuzi alanı bulunmaktadır. İki adet Sauna alanı bulunup normal Sauna daha sıcak iken Bio Sauna biraz daha içeride uzun süre kalabileceğiniz Sauna türüdür. Aynı aladan Adventure Tunnel yani Macera Tüneli denilen bir konsept bulunmaktadır. Burası da içerideki tuşlara basarak tavandan soğuk su gelmesini sağlar aslında bir nevi Sauna sonrası şok havuzudur. Şok havuzu yapıp o alanı Tuz Odası veya Tepideryum olarak değerlendirselerdi daha iyi olabilirdi. Aynı bölümde bir de Laconicum alanı vardır. Laconicum; Roma dönemindeki sıcak bölme, terleme odası anlamına gelmektedir hatta günümüz buhar odası o zamanın Sudatorium alanı olup bugünkü Buhar odası veya Fin Hamamı olarak bilinen alan ile Sauna alanlarıdır. Oteldeki Laconicum ise daha çok ıslak taş zemin üzerinde dinlenme odası olan Tepideryum alanına benzetilmiştir. Sauna'dan sonra 15 dakika Laconicum'da dinlenebilirsiniz. Oteldeki ıslak alanların bence eksiği Tepideryum olmayışıdır. Aslında dinlenme odası, Laconicum ve Macera Tuneli yerine geniş bir Tepideryum ve Tuz Odası olsaydı daha lüks olurdu diye düşünüyorum.

Tüm otellerde olduğu gibi Radisson'da da Türk Hamamı vardır. Bildiğiniz gibi otellerin Hamam bölümü pek kullanılmaz sadece ekstradan kese ve köpük hizmeti alırsanız kullanılır onun dışında Otel hamamları genelde soğuk ve bakımsızdır. Türk Hamamının karşısında bölmeli dinlenme odası vardır. Buradaki dinlenme odalarında Tepideryum benzeri taş dinlenme alanları vardır. Bu alanı bence tamamen Tepideryum alanı yapabilirlerdi. Bir sonraki alanımız ise Zen Bahçesi olup bu alan dışarıda olduğu için kışın kullanmanız imkânsızdır. Dışarıda bulunan Jakuzi ve havuz bölümleridir ve genelde sıcak havalarda bu bölümler aktiftir.

Otelde en seveceğiniz alan kesinlikle Jakuzili Bambu Bahçesidir. Zaten kompleksi diğer otellerden ayıran bölge burasıdır. Birden fazla ve kat kat sıcak jakuzi alanlarından oluşan bu bölge en çok vakit geçireceğiniz ve keyif alacağınız alanlardan biridir. Bambu tasarımı ve havuz etrafına yerleştirilmiş bitkiler ile egzotik bir alanda havuza giriyormuş hissiyatı alacaksınız. Buradaki Jakuziler masajlı olup suyu sıcaktır ve dinlenmek için en ideal alandır. Tüm bu alanları birkaç defa deneyerek günü tamamlayabilirsiniz. Bunlar dışında bir de Vitamin Bar ve o bölgede bulunan dinlenme yerleri ve oyun salonu vardır. Fakat bu bölgede hafta içi aktif olmadığından dolayı belki hafta sonu aktiftir. İçeride içecek olarak ücretsiz bardak sular vardır. Fakat siz yanınızda getireceğiniz eşyalarda bahsettiğim gibi tek kişilik termos veya içecek kabınız ile gelerek yanınızda getirdiğiniz bitki karışımlı içeceğiniz, kahveniz veya vitamin barınızı tüketebilirsiniz.

Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

Özetle ben Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla'yı cidden beğendim ve benzer bir konseptin İstanbul'daki her otelde olduğunu düşünmüyorum. Klasik beş yıldızlı otellerin hepsi aynı yapıda olup farklı ve daha fazla iç hizmet barındıran başka bir otel veya tesis bulursam sizle paylaşacağım. Örneğin Google Maps'de beş yıldızlı otellere baktım ve etrafımda Divan İstanbul Asia, The Green Park Pendik Hotel, Cevahir Hotel, Dedeman Bostancı gibi otellerin çoğunu incelediğimde konseptleri aynı olup size buhar, sauna ve bir tek havuz hizmeti veriyorlar. Bu yüzden buralara ekstradan gitmeye pek de gerek yok gibi görünüyor. Radisson Blu Hotel Tuzla'dan detaylı bilgi almak için (0216) 560 60 00 telefon numarasını arayarak havuz ve SPA bölümüne bağlanarak bilgi alabilirsiniz.

Hatta daha önceki makalemde yazdığım ve dört yıldızlı olan DoubleTree By Hilton Hotel Tuzla bile birçok beş yıldızlı otelin konsepti ile aynı hatta daha iyi olup burayı da önerebilirim. Örneğin çevresinde bulunan ve beş yıldızlı İstanbul Medikal Termal Tuzla oteli buradan daha kötüdür. Aynı şekilde İstanbul'daki tek kaplıca hizmeti olan Tuzla Termal Tesisleri ise bir havuz olmayıp burada sadece 1-2 saat kalmanız izin verilir ve kaplıca suyundan yararlanmanız yani tedavi olmanız gerekirse gitmeniz tavsiye edilir. Onun dışında gidip bir saatinizi ve paranızı boşuna harcamayınız. Ayrıca merak edeler içinde fiyatı 80 TL imiş ve kullanım süresi 1-2 saat kadarmış. Dediğim gibi burası havuz değildir ufak bir termal havuzcuk olup tedavi amaç dışında gitmenizi önermem.

Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla

Merkezi bölgelerde olan beş yıldızlı otellerde ise genelde yoğunluk problemi çok olabiliyor. Mesela Pendik'te bulunan The Green Park Pendik Hotel & Convention Center beş yıldız bir otel olup ulaşım kolay olduğundan araçsız gelenlerde çok oluyor. GYM ve havuz kısmı kalabalık olabiliyor. Hele ki hafta sonu Pendik pazarı gibi aşırı kalabalık oluyor. Sadece masaj hizmeti almaya gitmiştim, SPA hizmetleri fena değildir fakat onun dışında şampuan, havlu gibi eşyaları siz kendiniz götürmeniz gerekmektedir ayrıca otoparkı ücretlidir ve havuzdan da yaralanamazsınız. Havuz için ayrıca ücret ödemeniz gerekecektir. Kapalı havuzunu hiç denemedim sadece SPA hizmeti için gitmiştim eğer tekrar gidersem sizlerle paylaşırım fakat dediğim gibi otoparkı ücretli ve GYM'den dolayı kalabalık olduğu için pek önermiyorum.

Temmuz 2022 itibariyle fiyatlara güncelleme gelip ıslak alanın hafta içi fiyatı 390 TL olmuştur. Hafta sonu fiyatı ise 450 TL olup masaj paketleri ve kurumsal üyelik paketlerine de zam gelmiştir. Eğer devam giden bir müşteri iseniz hafta içi %15 indirim alarak ıslak alan size 390 TL yerine 330 TL'ye gelmektedir. İndirimli giriş konusunda görevli Aydın veya Kürşat bey den bilgi alabilirsiniz.  Detaylı bilgi için (0216) 560 60 00 telefon numarasını arayarak havuz ve SPA bölümüne bağlanarak bilgi alabilirsiniz. Radisson Blu Hotel & SPA İstanbul Tuzla'ya güncel olarak 08.09.2022 tarihinde gittim.

Burak AVCI - Update: 09.09.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.