23 Mart 2022

Proteinli Bisküvi Ülker Probis Nedir? Fiyatı Ne Kadardır?

Proteinli Bisküvi Ülker Probis

Sağlıksız gıdalar olarak bisküvi, atıştırmalıklar, gazlı içecekler, çikolatalar gibi yiyecekleri günlük yaşantımda tüketmeyi pek tercih etmiyorum. Sırf abur cubur olsun diye de yenmesini de gereksiz buluyorum ve bünyeye de bir katkısı olmadığı için tavsiye etmiyorum. Daha önceki Sağlıksız Gıdalar serisi yazılarımda da bisküvi ve benzeri atıştırmalıkların gereksiz olduğundan bahsetmiştim. Zaten bisküvi yemeyi de hiç sevmem fakat Ülker Probis'i tanıyana kadar diyebilirim. Belki de piyasada satılan en iyi bisküvi ürünüdür desem tam yeridir. Proteinli bisküvi olarak tanıtılan yiyeceğin içerisinde %16 oranında protein vardır. Özellikle kakaolu ve muzlu kremalı yapısından dolayı da çok lezzetlidir. Çayla harika gitmektedir ve özellikle yüzme, koşu gibi spor ile ilgilenenlerin arada spor yaparken tükettiği aperitif bir yiyecektir. Ben de özellikle yüzme sporu yaparken birkaç tane tüketiyorum hem bünyeyi tok tutuyor hem de proteinli olduğu için yorgunluğunuz geçtikten hemen sonra spora tekrardan devam edebiliyorsunuz. Dediğim gibi bisküvi hayatta sevmem fakat Ülker Probis'ten birkaç tane alıyorum yüzme zamanları için. Genelde 10'lu paketini alıyorum. Piyasada tekli veya ufak boyutta satılan paketleri de vardır fakat en makbulü klasik 10'lu satılan paketidir.

Yeşil ambalajı içerisinde 10 adet Çokoprens şeklinde satılan bir bisküvidir. Üzerinde %16 oranında protein var yazmaktadır. Toplamda 280 gram olup içerisinde buğday unu, bitkisel yağlar, fındık püresi, yumurta, şeker gibi maddeler olup kakaolu ve muzlu kremalı proteinli bisküvi olarak içeriği tanıtılmıştır. Bisküvi Türkiye'de Ülker grubu tarafından üretilmekte olup en iyi ürünlerinden biridir diyebilirim. Tabii bisküviden protein ve besin değeri açısından çok bir beklentiniz olmasın. Fakat hem tadı olsun hem de spor yaparken aperitif olarak 2-3 adet tüketebilirsiniz. İnternet üzerinden biraz araştırdığımda Probis kas yapar mı, kilo alır mıyım gibi sorular sorulmuş. Öncelikle Probis tam bir besin takviye yiyeceği değildir ve şekerli yapısından dolayı çok da yararlı olduğu söylenemez. Fakat atıştırma amaçlı spor arasında 2-3 adet tüketmek yeterli olacaktır. Tüm paketi bir oturuşta yemenizin çok bir anlamı yoktur. Bu yüzden protein almak, kas yapmak gibi ekstra durumlar için Probis tüketmeyiniz bunun için Fitness eğitimcilerine danışmanız daha doğru olacaktır. Son olarak 10 adet paket içerisinde satılan Probis bisküvisinin fiyatını ve hangi marketlerde satıldığını da aşağıya ekledim.

Proteinli Bisküvi Ülker Probis

Proteinli Bisküvi Ülker Probis

Ürün: Proteinli Bisküvi Ülker Probis 10 Adet (280 Gram)
Fiyat: 14,75 TL (Migros, BİM, A101)
Barkod: 8690504007203

Son olarak dediğim gibi bisküvi pek tüketmem fakat spor yapanlar olsun yüzme severler olsun aktivite arası 2-3 tane yemeniz yeterli olacaktır. Besin takviyesi veya yararlı bir yiyecek değildir sadece tadı gerçekten güzel ve sıradan, yapay bisküvi tadı olmayan bir yiyecektir. Bence Ülker grubunun amiral ürünüdür diyebilirim. Bu yüzden ra fiyatına ara ara zam gelmektedir. Hatta bunu seven kişiler stok bile yapmaktadır. Ben dediğim gibi sadece yüzme sporu yaptığım zaman birkaç adet tüketiyorum. Eğer kas yapmak veya Fitness (Gym) ile uğraşıp vücut yapmak istiyorsanız bu konudaki uzman eğitmenler ile görüşüp onların dediği şekilde beslenme programı yapmanızı önerebilirim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.