12 Şubat 2022

Havuz ve SPA Merkezi Tavsiyeleri: Crowne Plaza İstanbul Pendik

Crowne Plaza İstanbul Pendik

İstanbul'da Anadolu yakasında çoğunlukla bulunan havuz, SPA ve benzeri hizmetleri sunan mekânları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Pendik içerisinde bulunan ve Viaport AVM kompleksi bitişiğindeki beş yıldızlı Crowne Plaza İstanbul otelinin havuz ve SPA hizmetlerinden bahsedeceğim. Geçen gün buraya gitme fırsatım oldu ve akşam saat 10:00'a kadar havuz, Fitness hizmetinin açık olduğu otelin bu hizmetlerini Serenita SPA firması üstlenmektedir. Öncelikle buraya nasıl gidilir? Ulaşım ile yazıma başlamak istiyorum. Crowne Plaza İstanbul'a gitmek için Pendik'ten Kurtköy Pendik Bağlantısı yolunu kullanabilirsiniz, buraya gitmenin en kısa yolu bu ana yoldur. Aynı zamanda rotanızı ve tabelaları Viaport AVM olarak takip ederseniz Dedepaşa Caddesine çıkacaksınız ve otelin Otopark girişi de bu cadde üzerinde olup direkt aracınızı kapalı otoparka park edebilirsiniz. Otelin otoparkı ücretli olup bu hizmetin ücretsiz olmasını tercih ederdim fakat SPA, Spor için geldiğinizi söylerseniz ücretin yarısını alıyorlar. Aynı otopark ücreti uygulaması bildiğiniz gibi Pendik'teki The Green Park Pendik Hotel'de de vardı. Eğer hiç park ücreti ödemek istemezseniz aracınızı Viaport AVM'nin dış otoparkına park edebilirsiniz. Direkt AVM içerisinden Serenita SPA'nın bulunduğu kata giriş mevcuttur.

Ben otoparka aracımı park ettim ve direkt asansörlerin bulunduğu konum olan B-03 alanına aracımı bıraktım. Otoparkın bulunduğu kat -3 olup bir yukarı kat olan -2 yani Serenita SPA'nın olduğu kısma çıkmanız gerekmektedir. Bahsettiğim gibi eğer aracınızı Viaport AVM içerisine park ettiyseniz direkt -2 kattan giriş yapabileceğiniz AVM içerisinde alan vardır buradan da girebilirsiniz. Islak alan olarak geçen hizmetler içerisinde kapalı havuz, Türk hamamı, sauna, buhar odası, jakuzi hizmeti olup buraya genelde SPA yani 50 dakikalık yağ masajı için gelmenizi tavsiye ederim onun dışında kapalı havuzu yarı olimpik yüzme havuzu olup sıcak bir havuz değildir. SPA hizmeti ıslak alanlar dahil fiyatı 350 TL olup masaj hizmetini kesinlikle öneririm. Civar otellerde SPA hizmeti almıştım fakat burası hem fiyat hem de SPA hizmeti olarak oldukça iyidir. Öncelikle masaj almanızı sonrasında rahatlıkla ve süre kısıtı olmadan ıslak alanları kullanabilirsiniz. Masaj için önceden arayıp randevu almanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için (0216) 585 60 60 numarasını arayıp SPA bölümüne bağlanarak bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Crowne Plaza İstanbul Pendik

Islak alanlardan biraz bahsedecek olursak; yarı olimpik bir yüzme havuzu olup havuzun sıcaklığı 28 derecedir yani ılıktır. Termal veya kaplıca suları gibi sıcak havuz değildir. Bu yüzden amatör veya yarı profesyonel yüzme sporu ile ilgileniyorsanız burası sizi tatmin edecektir onun dışında ben havuzu birkaç defa kullandım ve Şezlonglar da genelde dinlendim. Bu arada ücretsiz su imkânı sunulmaktadır ve Şezlonglar da plastik ve kalitesiz olmayıp kalitelidir. Havuz dışında iki adet sauna ve bir adet buhar odası bulunmaktadır. İkisinin de sıcaklıkları yeterli derecede olup tatmin edicidir. Ayrıca buhar odalarının bazılarında soğuk su hortumu genelde bulunmaz bu ufak detay da vardı. Bu alanlar dışında sauna öncesi macera duş alanı dediğimiz soğuk su püskürten alan vardır bir de Laconicum dediğimiz yine duş boyutunda bir alan mevcuttur. Bu iki kısım tadilat da olduğu için kullanamadım fakat macera duş alanı yerine direkt soğuk su püskürten duş olsa yeterli olacaktır, buradaki amaç sauna öncesi ve sonrası soğuk su şokudur.

Bahsettiğim alanlar dışında Jakuzi alanı vardır fakat Pandemi sebebiyle bu alan kapalıdır, keşke açık olsaydı dediğim alanlardan biriydi. Bir de havuzun yanında ufak bir Jakuzi havuzu vardır fakat burasını çok ufak buldum burası Radisson Blu Hotel'deki gibi büyük olabilirdi. Gerçi iki alanda pandemi sebebiyle kullanım dışıydı. Otellerde genelde Türk Hamamı soğuk ve bakımsız olur fakat buradaki Türk Hamamı ufak ve kullanışlı olup oldukça sıcaktı. İlk defa bir otelin Türk Hamamını başarılı buldum. Özellikle hamam kültürünü sevmeyenler veya benimsemeyenler kese ve masaj hizmetini ayrıca burada alabilir. Tesis de yetkili olan Ali Bey oldukça misafirperver olup hem kese masaj hem de ıslak alanların kullanımı konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Havuz hizmeti dışında SPA veya kese köpük masaj hizmeti de alabilirsiniz. İlk defa göbek taşı sıcak olsan bir otel hamamı gördüm diyebilirim.

Tesis içerisinde hem erkek hem de bayanların havuz dışındaki ıslak alanları ayrı olup bayanlar içinde burayı önerebilirim. Sadece havuz kısmı ortak kullanım alanıdır. Onun dışında bayanlara ait özel hamam, sauna, buhar odası, macera duş alanı, jakuzi gibi bölümler vardır. Bayanlar burada SPA hizmeti alıp sonrasında kendisine ait özel alanlardan faydalanabilirler. Ortak alan olan havuzun ise derinliği 1.45 metre olup 28 derece sıcaklığa sahiptir. Otelin Gym yani Fitness hizmeti nasıl bilmiyorum fakat spor aletleri her yerde standart olduğu için burada da aynısıdır diye düşünüyorum. Hatta sporunu yapıp sonrasında havuzu da kullanabilirsiniz. Crowne Plaza İstanbul genel olarak kese masaj köpük, SPA, havuz, ıslak alan kullanımı gibi birçok hizmeti size sunmaktadır. Ben burayı daha çok SPA veya kese köpük masaj için tercih ediyorum. Son olarak gitmeden önce yanınıza alacağınız eşyalardan bahsetmek isterim.

Crowne Plaza İstanbul Pendik

Otele girerken size peştamal ve havlu verilmektedir. Siz otellere gittiğiniz zaman aşağıdaki eşya çantanızı hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında ufak şampuan, kirli torbası götürebilirsiniz. Bone kullanım zorunluluğu vardır ve kendi terliğinizi götürmeyi asla unutmayınız. Ayrıca bir adet yedek havluda yanınıza alabilirsiniz. Soyunma alanındaki dolaplar ise klasik otel dolaplarında olduğu gibi dört haneli şifre ile kilitleyebileceğiniz dolaplardır. Örneğin 11 numaralı dolabı kitlemek istiyorsunuz, kapağı kapadıktan sonra dört haneli şifre girip sonrasında kare tuşuna basmanız gerekmektedir. Aynı şekilde açmak içinde dört haneli şifrenizi girip kare tuşuna basarak dolabınızı açabilirsiniz.

* Bone (Havuz için gereklidir. Örnek bone markaları: Arena, Speedo)
* Plaj Terliği
* Yedek Plaj Havlusu ve Baş Havlusu
* Deniz Şortu
* Kirli Poşeti
* Çorap ve İç Çamaşırı (Atlet, Fanila, Boxer)
* Ufak Şampuan

Divan İstanbul Asia Pendik

Genel olarak SPA hizmetinden memnun kaldım. Eğer sadece ıslak alan kullanmak isterseniz fiyatı 150 TL olup buraya bence SPA ve sonrasında ıslak alan kullanımı için gelmenizi tavsiye ederim. Hafta içi mesai saatleri sonrası ve öncesi sakin olup civardaki herkese önerebilirim. Açıkçası otellerdeki bu havuz hizmetinin su sıcaklığı biraz daha fazla olsa güzel olabilir fakat yüzme havuzu konseptinden bu sefer çıkacağı için bu yapılmamaktadır. Crowne Plaza İstanbul dışında civarda Divan İstanbul Asia ve Miracle İstanbul Asia Airport Hotel vardır. Miracle nasıl bir yer bilmiyorum fakat yorumlarda çok iyi bahsedilmemiş. Divan İstanbul Asia ise sadece üyelik sistemi ile çalışıp altı aylık veya yıllık üye olanlar ıslak alan ve diğer hizmetlerden faydalanabiliyor. Üyeliği olmayanlar faydalanamıyor. Sadece SPA hizmeti alınabiliyor mu bilmiyorum fakat ıslak alan kullanamadıktan sonra çok da gerek olduğunu düşünmüyorum. Detaylı bilgi için (0216) 625 00 00 numarasından Divan İstanbul Asia oteline ulaşabilirsiniz.

Divan İstanbul Asia'da üyeliğiniz olmadan sadece 50 dakika SPA hizmeti alabilirsiniz. Ücreti 480 TL olup SPA hizmeti sonrası sadece buhar odası, jakuzi ve sauna odalarından yararlanabiliyorsunuz. Havuz kısmı ayrı bir bölümde olup buradan sadece üye olanlar yararlanabiliyor. Tek seferlik masaj hizmet alanlar havuzdan yararlanamıyor.

Burak AVCI - Update: 30.04.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.