14 Şubat 2022

IKEA Kartal Mağazasına Nasıl Gidilir? IKEA Yemekleri, Anatolium Marmara AVM ve Coffee Chefs Roastery

IKEA Kartal ve Anatolium Marmara AVM

İstanbul Anadolu Yakasının Kartal ilçesinde bulunan Anatolium Marmara alışveriş merkezinin ve yine aynı şekilde içerisinde bulunan IKEA mağazasına nasıl gidilir ve buradaki birkaç yer hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle Anatolium Marmara AVM'den bahsetmek gerekirse; 2018 yılında faaliyete giren alışveriş merkezi Kartal ilçesinin Soğanlık Yeni mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve D100 E-5 kara yolu üzerinde konumlandırılmış dev bir komplekstir. Tam karşısında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi vardır ve araç ile buraya gelirseniz direkt E-5 yan yola saparak ücretsiz otoparkına giriş yapabilirsiniz. Anatolium Marmara'ya gidenler genelde IKEA mağazası için buraya gitmektedir. IKEA dışında yine bazı ünlü markaların ofisleri, yemek yerleri, kafeteryalar ve Cinemaximum gibi imkânlar vardır. Hafta içi kalabalık değildir hatta IKEA dışında alışveriş merkezinin diğer alanları genelde boştur diyebilirim. Dediğim gibi genelde buraya gelen insanlar IKEA mağazası için gelmektedir.

IKEA, İsveç ve Hollanda merkezli uluslararası hazır mobilya, mutfak aletleri ve ev aksesuarları tasarlayan ve satışını yapan bir şirkettir. Türkiye'de de oldukça popüler olan ve ilgi gören bir markadır. Birçok kişi evine yeni bir eşya almak için veya odalarını baştan tasarlayıp dizayn etmek için IKEA mağazalarına giderler. IKEA Kartal mağazasına aracınız ile giderseniz, zemin otoparkının ilk katı P3 alanı olup aracınızı bu kata park edebilirsiniz. Sonrasında içeriye giriş yaparak asansörlerden -1 katına çıkarak IKEA giriş katına ulaşabilirsiniz. Bu kattan hem IKEA hem de Anatolium Marmara AVM'ye giriş yapabilirsiniz. IKEA'dan devam etmek istiyorsanız yürüyen merdivenlerden yukarı çıkarak birinci ve ikinci katları gezebilirsiniz. İkinci kat IKEA'nın yemekhane bölümü olup aynı İsveç'deki sistem gibi gelen müşterilere uygun bütçede karınlarını da doyurmasını sağlayan bir satış politikası izlemiştir. Buraya gelen müşteri hem uygun fiyatlara karnını doyursun hem de mobilya alışverişini yapsın şeklinde bir satış politikası düşünülmüştür.

Alışverişinizi yaptıktan sonra ikinci kat olan yemekhane bölümüne giderek Self Servis şeklinde yemeğinizi alabilirsiniz aynı şekilde yemeğiniz bitince raflara kendiniz kaldırmanız gerekmektedir. Şirketlerdeki öğle yemeği mantığı olan yemekhane sistemi ile aynı biçimde işlemektedir. Yemekleri kaliteli olup dışarıya göre daha uygun fiyatlıdır. Akşam 21:30'a kadar yemekhane bölümü açık olup kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği şeklinde öğün saatlerinde birçok kişi tarafından burası tercih edilmektedir. Ben akşam yemeği saatlerinde gitmiştim. Genelde mesai saatleri bitimi olan akşam 17-18 gibi biraz kalabalık oluyor ve hafta sonları hafta içine göre daha yoğun olabiliyor. Hafta içi akşam yedi veya sekiz gibi giderseniz rahatlıkla yer bulabilirsiniz. IKEA restoren menüsü genelde Tavuk Kanat, İsveç Dana Köfte, Çorba Çeşitleri, Dana Biftek Tabağı, Somon Tabağı, Sebzeli Köfte Tabağı şeklindedir. Tavuk çok tüketmediğim için benim tercihim genelde ana yemek olarak sosu ile birlikte İsveç Dana Köfte, Dana Biftek Tabağı veya Somon Tabağı oluyor. İsveç köftesini sekiz veya on ikili şeklinde alabilirsiniz. Sebzeli köfte tabağını pek beğenmedim onun yerine İsveç dana köftesini öneririm. Ana yemek dışında meze tabağını tavsiye edebilirim. Aynı şekilde karides ve midye tava tabakları olup bunları da öneririm.

IKEA Yemekleri

Hafif yemek yemek istiyorsanız sadece salata tabağı da alabilirsiniz. Ana yemeğin yanında ayrıca kısır, çoban salatası, mor ve normal lahanadan oluşan bir salata tabağı veya sarma dolma alabilirsiniz. Tatlı olarak ise Elmalı Tart, Tiramisu ve Cheesecake yanında alabilirsiniz. Elmalı tartı pek beğenmedim fakat Cheesecake ve Tiramisu tatlıları güzeldi. Eğer birkaç akşam yemeği tabağı önerisi yapacak olsaydım şu şekilde size tavsiye verebilirdim;

* İsveç Dana Köfte, Meze Tabağı, Limonlu Cheesecake
* İsveç Dana Köfte, Karides veya Midye Tava Tabağı, Çilekli Cheesecake
* Dana Biftek Tabağı, Salata, Tiramisu

Bu yemekler dışında Tavuk Kanat, Tavuk Shnitzel Tabağı, Sebzeli Köfte Tabağı seçenekleri pek beğenmedim diyebilirim.

IKEA Yemekleri

Ayrıca içecek olarak ayran, su, kola, fanta gibi kapalı içecekler seçeneği olup ekmek olarak baget veya sarımsaklı ekmek alabilirsiniz. Soğan halkası, rulo börek, pilav gibi de garnitür seçenekleri vardır. Yemek sonrası sıcak içecek olarak çay veya kahve alabilirsiniz. Bir sefer çay ücreti ödedikten sonra aynı fiş ile ikinci sıcak içeceğinizi ücretsiz tekrardan alabilirsiniz. Genel olarak yemekhane hizmeti ve yemekleri güzel olan IKEA'dan ayrılmak için tekrardan asansöre binerek ilk geldiğiniz yer olan kat -1 kısmına inmeniz gerekmektedir. Kat -1 kısmı IKEA'nın giriş kısmı olup buradan otoparklara giden asansörlere binerek P3 katına gidebilir veya Anatolium Marmara AVM'nin içerisine giriş yaparak diğer mekânları gezebilirsiniz. AVM içerisine girdiğinizde yürüyen merdivenlerden bir yukarı kata çıkarak kompleksin içindeki en iyi kafeterya olan Coffee Chefs Roastery'de kahve içebilirsiniz. Burası Starbucks konseptine çok benzeyip Self Servis ile çalışmayan bir kafeteryadır. Siparişinizi söylemeniz yeterlidir aynı restoran mantığı ile çalışır. İlk girdiğinizde Kahve Dünyası veya Starbucks gibi bir yer sanıyorsunuz fakat öyle bir yer değildir.

Coffee Chefs Roastery

Coffee Chefs Roastery

Uzaktan çalışmak içinde oldukça ideal bir kafeteryadır. Birçok yöresel kahve çeşidinin bulunduğu kafede uzaktan çalışmak için masaları mevcuttur. Aynı zamanda kafe içerisinde lavabo imkânı vardır ve uzaktan çalışanlar için bu detay önemlidir. Coffee Chefs şubeleri İstanbul'da yeni yeni açılmaya başlamaktadır ve Anatolium Marmara içerisinde bulunan Starbucks şubesinden daha kalitelidir diyebilirim. Hem konumu hem de manzarası sayesinde AVM içerisindeki en iyi yeri kapmıştır. Hafta içi IKEA dışında en kalabalık yer burasıydı hatta. Eğer siz de uzaktan çalışan biriyseniz öğlen Anatolium Marmara AVM'ye gelerek aracınızı ücretsiz kapalı otoparka park edip mesai bitimine kadar burada çalışabilirsiniz. Sonrasında akşam yemeğinizi IKEA yemekhanesinde yiyerek evinize dönüş sağlayabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.