27 Ocak 2022

Corona Cerveza Açık Renkli Meksika Birası Değerlendirmesi

Corona Cerveza Bira

Corona Cerveza birası Meksika üretimi olan ve Türkiye'de de satılan düşük alkollü günlük bira markalarından biridir. Corona birası 1925'ten beri üretilen ve günümüzde Grupo Modelo ve Anheuser-Busch InBev firmaları tarafından seri üretimi ve satışı yapılan açık renkli Lager tipte bir biradır. Corona'nın anlamı Koronovirüs'den de bildiğiniz gibi İspanyolca Taç anlamına gelmektedir. 150'den fazla ülkeye ihraç edilen bu biranın bir diğer muadili olan Miller birası ile benzer yanı olup ikisini de limon dilimi ile tüketebilirsiniz. Türkiye'de satılan türü klasik şişesi olup Corona Extra, Corona Light ve Corona Extra Light şekilde bira çeşitleri de vardır. Bildiğim kadarıyla sadece şişede satılan bir bira türü olup kutu versiyonu yoktur. Aslında biranın hacmi 35.5 CL olduğu için Premium bira kategorisinde yazmak isterdim fakat Miller ile çok benzer olduğu için daha çok günlük tüketime yakın bir bira gibi durmaktadır. Zaten tadı da ahım şahım değildir. Biranın pek karakteristik bir özelliği yoktur.

Corona Cerveza birasının biraz tadım notlarından bahsedecek olursak; köpük oranı yeterli derecede olup çok fazla kalıcı değildir. Açık altın sarısı renkte bir biradır rengini beğendim. Limon ile biranın tadının biraz daha güzel olduğunu yazan çok olmuş fakat ben limonsuz tadım yaptım ve içimi çok hafif fakat kendine has özel bir aroması olan bira değildir. Limon biraz daha asit oranını kırdığı için biranın tadı belki güzel olabilir çünkü limonsuz tattığınız zaman orta hafif acımtırak bir tat damakta hissedeceksiniz. Alkol oranı oldukça düşük olup hacmen %4.5'dir. Biranın içindekiler ise; su, arpa maltı, mısır, pirinç, şerbetçi otu ve maya vardır. Damakta mısır ve şerbetçiotunun biraz keskinliğini hissedebiliyorsunuz. Kokusu ise pirinç ve mısır karışımı bir koku olup nahoş bir kokusu vardır. Açıkçası hafif içimli fena bir bira değil gibi duruyor fakat bir aroması ve kendine has tadı olmadığı için sanki sıradan samana benzer bir bira içiyormuş hissiyatına da kapılabilirsiniz. Bu yüzden paranızı bence boşuna harcamayın derim. Türkiye'de üretilen bizim yerli biralarımız bence bundan daha iyidir. Örneğin uygun fiyata yerli ve kaliteli günlük bira ne içebilirim diye soracak olursanız Efes Özel Seri'yi direkt önerebilirim. Hem fiyat olarak daha uygun hem de tat ve aroma olarak daha iyidir.

Corona Cerveza Bira

Şişe tasarımı fena olmayıp farklı bir yazı stili ile Corona Cerveza yazısı altında taç ve ejderha simgeleri vardır. Kapak kısmı çevirerek açılmıyor açacak ile açmanız gerekmektedir, ayrıca kapak üzerinde de Corona Cerveza ibaresi mevcuttur. Aslında biranın şişe hacmi 50 CL olsa daha iyi olabilirdi çünkü Premium bir bira değildir bana göre. Bu yüzden fiyat ve performans açısından bakacak olursanız 35.5 CL biraz az olmuştur diyebilirim. İnternet üzerinde biranın barkodunu aradığımda resimlerde Corona Extra çıktığını gördüm fakat şişenin üzerinde Extra şeklinde bir ibare yoktu, bilenler yorumda aydınlatabilir. Sadece biranın ismi yazdığı için klasik serisi Türkiye'de satılıyor diye biliyorum. Corona Cerveza'nin diğer serileri ise; Corona Extra, Corona Light, Corona Premier, Corona Familiar, Corona Seltzer, Corona Seltzer Limonada ve Corona Refresca olup Türkiye'de satışları yoktur.

Corona Cerveza Bira

Corona Cerveza Bira

Ürün: Corona Cerveza Açık Renkli Meksika Birası
Şişe: 35.5 CL'lik Şişe
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %4,5
Fiyat: 30,25 TL (Ocak 2022 - Migros)
Üretim: Meksika Grupo Modelo
Distribütör: Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret A.Ş.
Barkod: 75032814

Sonuç olarak Corona Cerveza birası fiyat ve tat bakımından çok tercih etmeyeceğim bir bira markasıdır. Her ne kadar reklamı yapılsa da bizim Türk biralarımızın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Meksika üretimi belki daha iyi biralar olabilir fakat Corona'yı pek beğenmedim ve tekrar almayı düşünmüyorum bu yüzden kaybedenler listesine ekledim.

Corona Cerveza Bira

A) Günlük Bar Birası Sıralaması ve Marka Tavsiyeleri
1) Budweiser Budvar B:Original (Çek Cumhuriyeti, 50 ve 30 CL'lik Şişe)
2) Tuborg Bohem Bira - Bohemian Malt (Türkiye)
3) Efes Özel Seri - Cold Filtered (Türkiye, Yeşil Yeni Şişe)
4) Efes %100 Malt +1 Dinlenmiş Rahat İçim Sarı Şişe (Açık Renkli Sarı Bira)
5) Tuborg Filtresiz (Türkiye, Çöl Sarısı Kutu ve Şişe)
6) Amerikan Budweiser (Bud) (Amerika)
7) Carlsberg (Danimarka)
8) Beck's (Almanya)
9) Tuborg Gold (Türkiye, Sarı Kutu)
10) Efes %100 Malt +1 Dinlenmiş Zengin Tat Mavi Şişe (Açık Renkli Sarı Bira)
11) Heineken Diplome D'Honneur Amsterdam 1883 (Hollanda)

B) Farklı Deneyim Biralar
* Tuborg Kırmızı Special Kutu 50 CL (Yüksek Alkollü Bira)
* Tuborg Kırmızı Shot Special Kutu 25 CL (Yüksek Alkollü Bira)
* Efes Xtra (Extra) Bira Kutu 50 CL (Alkol %7.5)
* Efes Xtra (Extra) Shot Bira Kutu 23 CL (Alkol %9)
* Efes Glutensiz Bira +1 Dinlenmiş Karabuğday Birası

C) Kaybeden Biralar
* Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira (Açık Renkli Bira)
* Türk Tuborg Amber (Koyu Renkli Bira ve Bakır Kutu & Şişe)
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL
* Efes Winter Blue (Kışa Özel Harman 50. Yıla Özel, Siyah Tombul Şişe)
* Efes Summer Blue (Yaza Özel Harman Beyaz Tombul Şişe)
* Efes Pilsen %100 Malt Klasik Mavi Kutu
* Efes Pilsen %100 Malt Sarı Kutu
* Efes Varım (Kutu)
* Efes Varım Limon (Kutu)
* Bomonti Filtresiz (Şişe)
* Bomonti %100 Malt (Şişe)
* Stary Melnik Iz Bochonka (Açık Renkli Rus Birası & Şişe)
* Corona Cerveza (Açık Renkli Meksika Birası & Şişe)
* Bomonti Filtresiz Red Ale Şişe 33 CL

Burak AVCI - Update: 02.02.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.