25 Ocak 2022

Logitech Wireless Touch K400 Plus TouchPad Kablosuz Klavye İncelemesi

Logitech Wireless Touch K400 Plus TouchPad Kablosuz Klavye

Kablosuz klavye ve Mouse seti arayışımda özellikle iki fonksiyonun ayrı ayrı olmasından ziyade hem klavye hem de Mouse görevini görecek TouchPad özelliğinin tek bir ünitede olmasını istediğimden dolayı ürün araştırması yaptım ve hem kalite hem de fiyat olarak en uygununun Logitech'in Touch K400 Plus TouchPad model klavyesi olduğuna karar verdim ve satın aldım. Kablosuz olmasının en büyük avantajı ister kişisel bilgisayarınız, Notebook, Akıllı TV, Android Box, Android Telefon olsun hepsine uyumlu olması ve uzaktan kablosuz yönetebilme imkânınızın bulunmasıdır. Özellikle uzaktan çalışan (Remote Working) biriyseniz ve bilgisayarınızı Akıllı Televizyonunuza bağladıysanız dev ekranda işinizi bu klavye sayesinde rahatlıkla yönetebilirsiniz. Piyasada Logitech dışında TouchPad Klavye olarak başka markalarda olup örneğin Goldmaster, Microsoft, Everest gibi fakat ergonomik ve marka kalitesi bakımından tercih edeceğiniz ürün Logitech markası olmalıdır. Bildiğiniz gibi bilgisayar yan üniteleri olan Mouse, Klavye, Kamera, Hoparlör gibi setlerde Logitech markası oldukça başarılıdır.

Logitech K400 Plus klavye dışında aynı markanın bir de Logitech K400 ve K830 model klavyeleri vardır. Aynı tipte ürünler olup K400 Plus daha kısa ve ergonomik yapıda olduğu için bunu seçtim. Diğerleri biraz daha büyük ve uzaktan rahatça kullanım sırasında pek tercih etmeyeceğiniz ekipmanlardır. Biraz ürünün donanımsal detaylarından bahsedecek olursak; iki adet kalem pille çalışır ve iki pil klavyenin içerisinde hazır takılı gelmektedir. Klavye seti Türkçe olup (Ü, Ç, Ö) gibi harfler mevcuttur. Bildiğiniz gibi TouchPad özelliğinin sığması ve klavyenin kaba durmaması için Num Lock kısmındaki numerik tuşlar yoktur fakat klavyenin üst setinde nümerik tuşlar olduğundan uzaktan kullanım için yeterli olacaktır. Bağlantı tipi kablosuz olup 10 Metreye kadar destekler. Kutu içerisinde klavye ile birlikte bir adet USB Port aparatı çıkmaktadır. Bu aparatı bilgisayar, telefon, tablet veya akıllı televizyona takarak herhangi bir kurulum yapmadan otomatik tanıtıp kullanabilirsiniz.

Klavyenin beyaz ve siyah renk seçenekleri olup ben siyahını satın aldım. Gerçi beyaz rengi stoklarda pek kalmamış gibi gözüküyor belki araştırırsanız bulabilirsiniz fakat griye çalan siyah renk yani antrasit klavyede güzel durmuştur ve üzerindeki sarı çizgiler ve buton detayları da uyumlu olmuştur. Klavyenin boyu 35 CM ve eni 23,5 CM olup 15,6 İnç Notebook klavye seti önünde zarif ve ufak kalmaktadır. Ben gayet beğendim. Hatta Laptop cihazını uzun süre kullananlarda klavyedeki bazı tuşların çalışmama arızası başına gelmiştir. Hem geçici bir klavye seti hem de televizyon, telefon gibi diğer cihazları da kontrol etmek istediğiniz tek bir ünite arıyorsanız Logitech K400 Plus'ı düşünebilirsiniz. Tabii oyun oynamak için çok ideal değildir daha çok iş için kullanabilirsiniz. Eğer Laptop klavye setindeki bazı tuş takımlarınız bozuksa ve aktif bir oyuncu iseniz kablosuz veya USB ara bağlantılı kablolu profesyonel bir klavye seti almanızı öneririm.

Logitech Wireless Touch K400 Plus TouchPad Kablosuz Klavye

Logitech K400 Plus klavyenin portunu bağlamak istediğiniz cihaza taktıktan sonra pil kapağının yanındaki ON-OFF tuşunu aktif yani yeşile çekmeniz yeterli olacaktır. Otomatik kendisi cihaz ve klavye seti arasındaki bağlantıyı yapacaktır. Scroll kullanımı ise iki parmakla yapılmaktadır. TouchPad üzerine iki parmağınızı koyun ve sol parmağınız ile aşağı sabit bastırıp sağ parmağınız ile ileri geri yaparak Scroll özelliğini kullanabilirsiniz. Bence klavyenin iki eksiği vardır; ilki klavye de Bluetooth bağlantı özelliği yoktur ikincisi ise Scroll özelliği için Mouse cihazları üzerinde olan tekerlekten eklemeleri güzel olabilirdi.

Ürün: Logitech Wireless Touch K400 Plus TouchPad Kablosuz Klavye
Tedarik ve Fiyat: 21.01.2022 Tarihinde MediaMarkt'dan 299 TL'ye Alınmıştır.
Renk: Siyah (Antrasit)
Klavye: Türkçe Klavye
Bağlantı Tipi: Kablosuz

TX-AC-U01 Dönüştürücü

Sonuç olarak hem kaliteli marka hem de fiyatı uygun ergonomik bir ürün arıyorsanız Logitech K400 Plus klavye setini almanızı tavsiye edebilirim. Ayrıca Samsung S20 Plus telefonum ile de bağladım ve direkt tanıdı. Fakat telefon ile klavye setini bağlamanız için Type-C to USB dönüştürücü cihazınız olması lazım. Bunun için Alfais 4311, Livx veya TX-AC-U01 dönüştürücü ünitelerini kullanabilirsiniz. Ortalama fiyatları 20 TL olup kalitesine göre daha da pahalanan bu dönüştürücüleri telefon ve klavye arası bağlantı sağlamakta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ben TX-AC-U01 model dönüştürücü aldım ve ekran kılıfı ile de uyumlu olup direkt USB Porta takılan aparatı tanıdı ekstra bir Driver yüklemesi istemedi. Ayrıca Samsung Akıllı Smart TV'de de kablosuz klavyeyi kullanıyorum ve uyumlu olup gün içinde aşırı bir kolaylık sunuyor sizlere. Ayrıca bilgisayar veya telefondaki HDMI kalitesinde kablosuz televizyona görüntü ve ses aktarımı için Google Chromecast veya benzeri cihazları da kullanabilirsiniz.

Logitech markalarını Windows işletim sistemlerinde daha verimli kullanmak içinse logitech.com/options adresinden yardımcı yazılımları indirerek sağlayabilirsiniz. Uzaktan çalışanlar için umarım faydalı bir kablosuz klavye inceleme yazısı olmuştur.

Burak AVCI - Update: 26.01.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.