25 Aralık 2021

Honor Earbuds 2 Lite Kablosuz Kulaklık İncelemesi ve Apple AirPods Pro, iPhone 13 Güncel Fiyatları

Honor Earbuds 2 Lite Kablosuz Kulaklık

Akıllı telefonların vazgeçilmez aksesuarı olan kulaklıklar genelde cihazı satın aldığımızda yanında kablolu versiyonu olarak verilen ek bir aparattır. Samsung Galaxy S20+ Plus telefonumu satın aldığımda kutu içeriğinden oldukça kaliteli ve Type-C çıkışlı AKG Tip C marka kulaklık çıkmıştı. Android cihazlar için uzun süredir araştırdığım kablosuz kulaklık modelleri arasından ise Honor Earbuds 2 Lite modelini almada karar kıldım. Peki neden bu modeli aldım sizlere bunu açıklayacağım. İsterseniz hiç vakit kaybetmeden Honor Earbuds 2 Lite kablosuz kulaklık incelemesine geçelim. Öncelikle kablosuz kulaklık seçerken bakmanız gereken en önemli özelliklerden biri Aktif Gürültü Önleme (ANC) özelliğinin olmasıdır. Bu özellik sayesinde ister müzik dinlerken ister telefonla konuşurken dış sesleri izole eder ve sadece telefonun sesini duyarsınız. Ayrıca karşı tarafa sesinizde oldukça net gider bu özellik sayesinde. Kablosuz kulaklığı kaliteli yapan ve fiyatına bunu yansıtan en önemli teknik özelliklerinden biridir ANC özelliği.

Bildiğiniz gibi Apple markasının en çok tutulan kulaklık modeli olan Apple AirPods Pro hem tasarımı olsun hem de malzeme kaliteli olsun Apple kullanıcılarının diğer Apple marka nesil kulaklıklara nazaran tercih ettiği bir üründür. Fakat bu ürün sadece Apple ürünleri ve iPhone akıllı telefonu ile uyumlu olduğu için Android cihazlarda çalışmamaktadır. Apple AirPods Pro tasarımına benzeyen ve beyaz renkte olan kulaklık modellerine baktığımızda ise genelde karşımıza Honor, Huawei ve Oppo markalarının modelleri gelmektedir. Android cihazlar içinse en çok tercih edilen markalar ise; Xiaomi, Samsung, Oppo, Apple, Honor, Xiaomi Haylou, JBL, Sony, Huawei olup bunlar arasında hem özellikleri hem de tasarımı Apple'a benzeyen Android kulaklık ise Honor Earbuds 2 Lite modelidir. Alacağınız kulaklığın tasarımsal olarak Apple AirPods Pro'ya da benzemesini öneririm.

Honor Earbuds 2 Lite Kablosuz Kulaklık

Honor Earbuds 2 Lite kulaklığının diğer özellikleri ise; kulak içi bir kulaklık olup Apple'daki gibi silikon kulak içi aparatı vardır. Hem Android hem de iOS ile uyumludur. Bluetooth Standardı 5.2 olup tam kablosuz kulaklık modelidir. Kullanım süresi genel olarak 10 saat olup şarj girişi ise Type-C'dir. Şarj girişinin USB değil de Type-C girişli olması oldukça işimi kolaylaştırdı çünkü kullandığım Samsung model telefonunda şarj tipi aynı olduğu için tek ortak kablo kullanabiliyorum. Kutu içeriğinde ise bir adet Type-C şarj kablosu, Honor kulaklık, şarj kutusu ve iki adet White-S ve White-L kulak içi yedek silikonu çıkmaktadır. Bağlantı ve kullanım şekli ise aşırı kolay olup telefonunuzun Bluetooth hizmetini açıp kulaklığın kenarına iki kere dokunmanız yeterlidir sonrasında listede çıkan Honor Lite kulaklığı seçerek iki kulaklığı da otomatik senkronize şekilde telefonunuza tanıtabilirsiniz. Ayrıca telefon konuşma testi yaptım ve sonuç oldukça başarılı olup sesi çok net vermektedir. Kablosuz kulaklık seçiminde dikkat edilmesi gereken husular ve Honor Earbuds 2 Lite'ın diğer özelliklerini madde şeklinde aşağıda da sıraladım.

Honor Earbuds 2 Lite Kablosuz Kulaklık Özellikleri

*Gürültü Engelleme: Aktif Gürültü Önleme vardır. ANC özelliği kesinlikle kablosuz kulaklıklarda olmalıdır.

* Bağlantı Tipi: Tam Kablosuz ve silikon kulak içi aparatı mevcuttur. Silikon kulak içi aparatı olmayanları tercih etmeyiniz çünkü kulak içini ve çevresini belli bir kullanımdan sonra rahatsız edebiliyor. Örneğin Apple AirPods 2 kesinlikle tavsiye etmem. Ayrıca bağlantı tipi tam kablosuz olan modelleri seçiniz. Yarı kablolu, kablosuz ve kablolu kulaklık modellerini tercih etmeyiniz.

Kullanım Süresi (Genel): Honor Earbuds 2 Lite kulaklığın genel kullanım süresi 10 saat olup minimum 5 Saat ve altı kesinlikle kablosuz kulaklık almayınız. Bir de kutusu tekrardan şarj edebilme özelliğine sahiptir. Kutu üzerinde yeşil renk yandığında şarj olmuş demektir, beyaz renk yandığında ise şarj oluyor anlamına gelmektedir. Hızlı şarj özelliği ile 10 dakikada şarj olmaktadır.

Renk: Beyaz (Apple AirPods Pro ile Aynı Olmalıdır). Honor Earbuds 2 Lite kablosuz kulaklığın hem beyaz hem de siyah renk modeli mevcuttur. Ben beyaz olanını tercih ettim.

Fiyat: Honor Earbuds 2 Lite kablosuz kulaklığı 20.12.2021 tarihinde 549 TL'ye satın aldım. İki yıl garantisi vardır. Apple AirPods Pro fiyatları bakımından pahalı olduğu için bazı Apple kullanıcıları bu ürüne yönelmiştir.

Honor Earbuds 2 Lite Kablosuz Kulaklık

Android cihazlarda çalışan ve Honor Earbuds 2 Lite modeline rakip olabilecek bazı kulaklık modelleri için bir liste hazırladım. Kulaklık seçiminde bence tasarım olarak Apple AirPods Pro'ya benzer olanları almanızı tavsiye ederim. Bir önceki yazımda da bahsettiğim Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz Kulaklık benzeri fasulye tasarıma sahip kulakları açıkçası pek beğenmedim. Bu tasarıma ait ve fiyatları yüksek olan bir başka model ise Samsung Galaxy Buds Pro olup Samsung kullanıcılarına bu ürünü fiyatı ve tasarımından ötürü pek önermiyorum.

Honor Earbuds 2 Lite kulaklık modeline tasarımsal olarak en yakın ve en çok karşılaştırılan modeller ise Huawei FreeBuds 4i ve Oppo Enco Free 2 modelleri olup kulaklık kısımları Honor modeline göre daha uzun ve kalın olduğu için tasarımsal olarak pek beğenmedim. Bu arada Honor markası Huawei'nin bir alt markası olup aynı kalitede ürünlerdir diyebilirim. Her ne kadar Çin üretimi olsa da Huawei, Honor ve Oppo kendini kanıtlamış kaliteli markalardır.

Diğer Kulaklık Marka ve Modelleri
* Xtrike Me T28
* Realme Buds Air 2
* Razer Hammerhead True Wireless Pro
* Xiaomi Redmi Buds 3 Pro
* Xiaomi Haylou T16
* Samsung Galaxy Buds Pro (SM-R190)
* Samsung Galaxy Buds Live (SM-R180)
* Samsung Galaxy Buds 2 (SM-R177)
* Huawei FreeBuds 4i (Honor Earbuds 2 Lite Rakiptir)
* Oppo Enco Free 2 (Honor Earbuds 2 Lite Rakiptir)
* Huawei FreeBuds Pro
* Oppo Enco X
* Sony WF-SP800N
* Beats Studio Buds
* JBL Live Free NC+
* TCL MoveAudio S600
* Soundcore Liberty Air 2 Pro
* Baseus Simu S1
* Honor Choice Moecen (Huawei Honor X1 TWS)
* Honor Earbuds 2 SE
* Honor Magic Earbuds
* Honor FlyPods
* Oppo Enco W51
* Meizu Pop Pro

Apple Kablosuz Kulaklık Modelleri
* Apple AirPods Pro Kulaklık (MWP22TU/A) Fiyat: 3500 TL (25.12.2021)
* Apple AirPods 3 (MME73TU/A)
* Apple AirPods 2
* Apple AirPods

Hazır Apple ürünlerinden bahsetmişken yakın zamanda satın aldığım Apple iPhone 13 128 GB model akıllı telefondan, kutu içeriğinden ve fiyatlarından bahsetmek isterim. Öncelikle eski Apple telefon modelleri olan 7, 8, X, XR, XS kullananlar ve cihazını yeni bir iPhone modeli ile değiştirmek isteyenlere önerim kesinlikle çıkış yılı 2020 ve 2021 yani 12 ve 13. seri iPhone modeli almanız olacaktır. Apple iPhone 11 modelide artık eskidiği için bu cihaza yatırım yapmanızı tavsiye etmem.

Apple iPhone 13 128 GB

Apple iPhone 13 128 GB

iPhone model telefon seçerken mutlaka ekran boyutu 6.1 İnç'den daha küçük olmasın. Gerçi ben Samsung Galaxy S20+ Plus telefonumda 6.7 İnç ekrana alıştığım için bu ekran bile bana çok küçük ve kullanışsız gelmektedir. Bu yüzden iPhone modelleri arasından Apple iPhone SE 2 (2020), Apple iPhone 12 Mini, Apple iPhone 13 Mini cihazlarını kafadan eliyoruz. Dahili depolama alanı ise 64 GB artık almıyoruz minimum 128 GB ve üstü olan modelleri filtremize ekliyoruz. Apple iPhone 12 ve Apple iPhone 13 arasındaki en büyük tasarımsal fark ise arka kameralardır. iPhone 13'teki iki kamera çapraz konumlandırılmışken iPhone 12 modelde ise aynı hizadadır. Bu farktan dolayı cihazınızın modeli anlaşılacağı için ve statü konusuna çok takıntılı biriyseniz aradaki fiyat farkı çok olmadığından dolayı Apple iPhone 13 modelini almanızı tavsiye edebilirim. Pro ve Pro Max modellerinde üç kamera olduğu için bu tasarımsal durum çok fark edilmemektedir.

Apple iPhone 13 128 GB akıllı telefonu 17.12.2021 tarihinde 16.000 TL'ye satın almıştım. Diğer iPhone 12 ve 13 modellerinin güncel fiyatları ise aşağıdaki gibidir. Fiyatlar bakımından Apple iPhone 12 ve iPhone 13 modelleri çok yakın olduğundan Basic 12 serisini listeye eklemedim. Ek olarak Apple iPhone 12 Pro modelinin de ekran boyutu 6.1 İnç olduğu için bu model yerine iPhone 13 modeline yönelmenizi tavsiye ederim bundan dolayı da bu modeli listeye eklemedim.

Apple iPhone 13

* Apple iPhone 13 Pro Max 1 TB (6.7 İnç Ekran) Fiyat: 30.999 TL
* Apple iPhone 13 Pro Max 512 GB (6.7 İnç Ekran) Fiyat: 28.199 TL
* Apple iPhone 13 Pro Max 256 GB (6.7 İnç Ekran) Fiyat: 25.399 TL
* Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB (6.7 İnç Ekran) Fiyat: 23.999 TL

* Apple iPhone 13 Pro 1 TB (6.1 İnç Ekran) Fiyat: 28.499 TL
* Apple iPhone 13 Pro 512 GB (6.1 İnç Ekran) Fiyat: 25.699 TL
* Apple iPhone 13 Pro 256 GB (6.1 İnç Ekran) Fiyat: 22.899 TL
* Apple iPhone 13 Pro 128 GB (6.1 İnç Ekran) Fiyat: 21.499 TL

* Apple iPhone 13 512 GB (6.1 İnç Ekran) Fiyat: 20.499 TL
* Apple iPhone 13 256 GB (6.1 İnç Ekran) Fiyat: 17.699 TL
* Apple iPhone 13 128 GB (6.1 İnç Ekran) Fiyat: 16.299 TL

* Apple iPhone 12 Pro Max 128/256/512 GB (6.7 İnç Ekran)

Apple iPhone 12 Pro Max ve Apple iPhone 13 Pro Max ekran boyutu olarak 6.7 İnç olup arka kamera tasarımı olarak hemen hemen benzer cihazlardır. Fiyatları da birbirine çok yakındır.

Apple iPhone 12 Pro Max ve Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 12 Pro Max ve Apple iPhone 13 Pro Max

Tavsiye Etmediğim Apple iPhone Modelleri
Apple iPhone 12 Pro 128/256 GB (6.1 İnç Ekran)
Apple iPhone 12 64/128/256 GB (6.1 İnç Ekran)

Apple iPhone 13 modellerinin kutu içeriğinden ise sadece Type-C ve iPhone Lightning uçlu bir kablo çıkmaktadır. Artık şarj cihazı aparatı ve kulaklık kutulardan çıkmamaktadır. Bir de SIM kart çıkarma iğnesi koymuşlar fakat onu da yakın zamanda kutulardan çıkarırlar gibi geliyor bana. Eğer daha önce iPhone cihazınız yoksa ve ilk kez alıyorsanız şarj cihazı olarak Anker Nano Pro Hızlı Şarj Cihazı aparatını satın alabilirsiniz. Akıllı cihaz almadan önce inceleme videosu izlemek istiyorsanız çok kaliteli Unboxing videoları çeken TheRelaxingEnd YouTube kanalını ziyaret edebilirsiniz. Almak istediğiniz elektronik cihazı detaylı bir şekilde buradan izlemeniz mümkündür. Apple iPhone 13 cihazı toplamda 4 GB Ram Bellek, 3227 mAh batarya kapasitesi, 6.1 İnç ekran boyutu, OLED ekran teknolojisi, Apple A15 Bionic işlemcisi ile karşımıza çıkmaktadır.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.