4 Nisan 2021

Kablosuz Kulaklık Önerileri ve Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Kablosuz Kulaklık Önerileri ve Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Cep telefonları için hangi kablosuz kulaklık modeli ve tipi daha kullanışlı, hangisinin şarjı daha çok gidiyor ve kablosuz kulaklık çeşitleri ile ilgili birkaç öneride bulunacağım ve sizlere bu konuda bilgi vermeye çalışacağım. Aynı zamanda internet üzerinden satın aldığım kablosuz kulaklık olan Xiaomi Haylou GT2 cihazının da kullanıcı deneyimini sizlerle paylaşacağım. Öncelikle kablosuz kulaklık modellerine direkt girmeden önce tam kablosuz ve kablosuz kulaklık kavramlarını sizlerle açıklamalıyım. Kablosuz kulaklık demek akıllı telefon ile kulaklık cihazı arasında herhangi bir kablo bağlantısının olmaması demektir. Kulaklık ve cihaz bağlantısı Bluetooth kanalı üzerinden sağlanmaktadır. Fakat tam kablosuz kulaklıktan farkı şudur; iki adet kulaklık kısmının arasında bir kablo bağlantısı vardır. Bu yüzden bu tür kulaklıklara aslında yarı kablosuz kulaklık olarak da piyasada bilinmektedir.

Resimdeki gibi bu tür kulaklıklar iki kulak içi kısmı arası bir kafalık ile bağlantılı şeklinde de olabilir veya iki kulak içi arası bir kablo bağlantısı ile de sağlanabilmektedir. Ben kablosuz kulaklık kullanırken tam kablosuz olmayan yani yarı kablosuz kulaklık olarak bilinen bu modelleri pek tercih etmiyorum. Çünkü kullanımı bana biraz daha zor gelmektedir. Özellikle kablolu olan versiyonlar dışarıda kullanırken elbiseye takılma, görselliğe hitap etmeme, kulaklığın ağırlıktan dolayı geriye düşme olasılığı gibi problemler ile karşılaşmıştım. Açıkçası yarı kablosuz kulaklık yerine klasik kablolu kulaklık kullanmayı tercih ederim.

Kablosuz Kulaklık Önerileri ve Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Tam kablosuz kulaklıklar ise iki kulak içi kulaklığın arasında hiçbir kablo bağlantısı olmadan sadece kulak içine takmanız ile çalışan cihazlardır. Bu tip cihazlarda iki kulaklıkta Bluetooth ile telefona otomatik tanıtılır hatta tek kulaklık bile isteğe göre kullanabilirsiniz. Görsel olarak daha zariftir ve daha kullanışlıdır. Şarj açısından bakacak olursak tam kablosuz kulaklığın kendi kutusu ne kadar çok şarj depolama alanı varsa o kadar avantajlısınızdır. Android telefonum için Xiaomi markasının tam kablosuz kulaklığı olan Xiaomi Haylou GT2 modelinden satın almıştım. Tam şarj olunca dört saat müzik dinleyebiliyorsunuz ve kutu bataryası 380 mAh değerinde olup günde ortalama üç defa tam şarj edebiliyorsunuz. Açıkçası metroda giderken müzik dinlediğim için günü rahatlıkla çıkarabildiğim bir cihazdır. Kolay taşınabilir bir cihaz olup kulak içi ve kutu arasında mıknatıs özelliği vardır. Bu sayede kulaklıklar asla kutudan düşmez ve cebinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Cihazın en sevdiğim özelliği ise USB şarj kablosunun kutunun altında çıkabilir bir bölmede olmasıdır. Bu kolaylık ile birlikte ekstradan şarj kablosu taşımanıza gerek yoktur.

Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık

Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık

Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık

Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık

Ürün: Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık
Fiyat: 148 TL
Özellik: Tam Kablosuz, Siyah, Müzik 4 Saat
Batarya: Kutu Batarya 380 mAh ve 1.5 Wh
Bluetooth: Bluetooth Version 5.0

1) Tam Kablosuz Kulaklık Markası ve Modelleri Önerilerim
* Xiaomi Haylou GT2 Kablosuz 5.0 Bluetooth Kulaklık (Android)
* Samsung Galaxy Buds Pro Kulaklık (SM-R190) (Samsung Android ve 1445 TL)
* Apple AirPods Pro MWP22TU/A 3. Nesil Bluetooth Kulaklık (Apple iOS ve 1749 TL)
* Apple AirPods 2. Nesil MV7N2TU/A Bluetooth Kulaklık (Apple iOS ve 1165 TL)

Apple AirPods kulaklıklarda ikinci nesil kablosuz şark kutulu ve normal olarak ikiye ayrılıyor. Kablosuz olanı normal olana göre biraz daha pahalıdır. Fakat ben kablosuz şarj kutulu olan cihazı buradaki listeye eklemeyeceğim çünkü onun yerine Apple AirPods Pro almanızı tavsiye ederim. Bu arada tam kablosuz kulaklıklarda en önemli detay kulak içinize tam oturması ve kulak içi kısmında size düşmeyecek hissiyatı vermesidir. Kulak kısmınıza ergonomik olarak tam oturan ve iyi hissettiren kulaklık almanızı her zaman tavsiye ederim. Tam kablosuz kulaklık alırken silikon kulaklık ucu olanları tercih ediyorum. Bu yüzden Apple AirPods 2. Nesil kulaklığı ve ona benzer Android muadillerini kullandım ve pek sevemedim. Bu yüzden benim tercihim Apple AirPods Pro veya Samsung Galaxy Buds Pro cihazlarından yana olacaktır.

Apple AirPods Pro ve Samsung Galaxy Buds Pro

Tam kablosuz kulaklık seçimi yaparken tasarım olarak Apple AirPods'un genelde benzerlerini tercih etmeye çalışıyoruz. Beyaz renkte ve benzer tasarıma ait olan, Android ve IOS cihazlarda problemsiz olarak çalışan Honor Earbuds 2 Lite Kulaklık modelini sizlere önerebilirim. 2021 itibariyle güncel fiyatı 500 TL'dir. Honor'ın bu kulaklık modelinin hem fiyatı uygun hem de birçok kulaklıkta olmayan Aktif Gürültü Önleme özelliği de mevcuttur. Kullanım süresi ise 10 saat olup hem kulaklık tipi hem de kutu tasarımı Apple AirPods modellerine fazlaca benzemektedir. Kulaklığın Bluetooth Standardı 5.2 olup Sürücü Çapı 10 MM'dir.

Honor Earbuds 2 Lite Kulaklık

2) Önermediğim Kablosuz Kulaklık Markası ve Modelleri
* Xiaomi Mi Air 2 (AirDots Pro 2)
* Xiaomi Mi True Wireless Earphones Lite (Mi Airdots Earphones Lite)
* Xiaomi Haylou GT1/GT1 Plus/GT1 Pro (Yeni seri olan GT2 olanını öneririm)
* Samsung Galaxy Buds Live (SM-R180)
* Razer Hammerhead True Wireless Earbuds (Aktif Gürültü Önleme Özelliği Yoktur)
* JBL Live Pro Plus (Tasarımını Beğenmedim)
* Oppo Enco X (Tasarımını Beğenmedim)
* Oppo Enco Free 2 (Tasarımını Beğenmedim)
* Huawei FreeBuds Pro (Tasarımını Beğenmedim)
* Huawei FreeBuds 4 (Tasarımını Beğenmedim)
* Huawei FreeBuds 3 (Tasarımını Beğenmedim)
* Huawei FreeBuds 4i (Tasarımını Beğenmedim, Honor Earbuds 2 Lite Öneririm)
* Huawei FreeBuds 3i (Tasarımını Beğenmedim)
* Honor Magic Earbuds (Tasarımını Beğenmedim)

3) Kullandığım ve Envanterden Çıkardığım Eski Nesil Kablosuz Kulaklıklarım

* AWEI T11: AliExpress'de satın aldığım Awei yarı kablosuz kulaklıktır. Awei markasının birçok kablosuz kulaklık modeli vardır. AliExpress'den Awei kulaklık modellerini inceleyebilirsiniz.

* CASEIER I7S Bluetooth Earphones Black: Kablosuz kulaklıkların ilk zamanlarında satın aldığım eski teknolojiye sahip tam kablosuz kulaklıktır.

* AWEI A920BLS: AliExpress'de satın aldığım ve şarjı çok uzun giden yarı kablosuz kulaklıktır. Fakat kulak için tarafında gereksiz ağırlık yaptığı için pek kullanışlı bir cihaz değildir.

* Xiaomi Redmi Airdots TWSEJ04LS Bluetooth 5.0 Kablosuz Kulaklık: Xiaomi'nin piyasaya sürdüğü kalitesiz tam kablosuz kulaklık ürünüdür.

* BUYFUN i12 TWS i10 Wireless Earphone Bluetooth Earphones: AliExpress'de satın aldığım ve Apple AirPods'a benzeyen Android cihazlar için tasarlanmış tam kablosuz kulaklıktır. Silikonsuz bir kulaklık olup pek beğenmemiştim fakat tasarımı ve boyutu Apple AirPods ile aynıydı.

* Headphone: XO-S6 Candy Series: Normal Jak girişli kablolu kulaklıktır. İnce ve kullanışlı olduğu için yarı kablosuz kulaklıklara nazaran bunu tercih ederim.

AKG Tip C Kulaklık: Samsung akıllı telefonumda kullandığım Type-C girişli klasik kablolu kulaklığımdır. Oldukça zarif ve ergonomik bir yapıya sahip olup kablolu kulaklıklar olarak tavsiye edebilirim. Model numarası: EO-IC100BBEGWW olan kulaklıktır.

AKG Y500 Kablosuz Kulaklık Siyah

AKG Y500 Kablosuz Kulaklık Siyah (GP-Y500HAHHCAD): Samsung Galaxy S20 Plus telefon aldığımda yanında verilen kafa üstü kulaklıktır. Kafa üstü kulaklık markaları olan JBL, Anker, Beats gibi kaliteli bir üründür. Kulak üstü kulaklık pek kullanmadığım için envanterden çıkardım.

Burak AVCI - Update: 30.12.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.