3 Nisan 2021

Bvlgari Man In Black EDP Parfüm İncelemesi

Bvlgari Man In Black EDP Parfüm

Pandemi süreci ile birlikte bir süredir yeni parfüm alıp inceleme fırsatım olmamıştı. Yakın zamanda popüler olan İtalyan menşeli Bvlgari markasının EDP parfümü olan Bvlgari Man In Black EDP 100 ML Erkek Parfümünü alma fırsatım oldu. İnternet üzerinden güvenilir bir siteden aldığım parfüm siyah şık kutusunda geldi. Parfümün kendi şişeside mat şık siyah olup üzerindeki yazı ve amblemler koyu parlak altın rengindedir. Bildiğiniz gibi EDP (Eau De Parfum) parfümler EDT ve EDC parfümlere göre daha kalıcıdır. Özellikle kış ayları için çokça tercih edilen ve önerilen parfüm serisidir. Kıyafet üzerindeki kalıcılığı ve koku yoğunlukları daha fazla olduğu için erkek parfümleri arasında oldukça tercih edilen bir türdür. Bende parfüm seçerken özellikle EDP olanları tercih etmeye çalışıyorum. Parfüm alırken fiyat ve bütçenize göre minimum 50 ML veya alabiliyorsanız 100 ML şişelerden almanızı tavsiye ederim. Kullanım süresi daha uzun oluyor ve ortalama altı aydan fazla bir şişe gidebiliyor. Elbise üzerinde sıktığınız için bir sonraki sıkımı daha az yaptığınızdan örneğin gömlek gibi giysilerde daha uzun süreli kalıcılık yakayabilirsiniz.

Bvlgari Man In Black EDP parfümü baharatlı ve yoğun bir koku hacmine sahip olup içerisinde amber, deri, baharatlar ve odunsu kokuların birleşiminden oluşmaktadır. Burunda ilk hissedilen yoğun kokular rom ve baharatlar olurken sonrasında çiçekler ve deri esansı bunlara eşlik etmektedir. Parfümü kıyafetinize sıkmalısınız ve EDP parfümler kıyafette bir günden fazla kalıcılığı olan parfüm türleridir. EDP türü erkek parfüm arayanlara Bvlgari markasını kesinlikle önerebilirim. Şişe tasarımı ise siyah zemin üzerine altın renkler ile markanın ve modelin ismi yer almaktadır. Kapak kısmında ise kilitleme ve açma özelliği vardır. Maskülen bir koku yapısına sahip olup ayırt edici notalara sahiptir.

Bvlgari Man In Black EDP Parfüm

Parfüm üzerinde 3.4 FL. OZ. U.S. yazmaktadır bunun anlamı hacmini belirten bir ibare olup 100 ML'lik şişede bir parfüm demektir. Bvlgari Man In Black EDP parfümünü ne zaman aldım ve hangi fiyata aldığımı merak ediyorsanız aşağıda detayları sizler için paylaşıyorum. Eğer erkek parfümü konusunda kararsız iseniz kesinlikle önerebileceğim bir markadır.

* Parfüm: Bvlgari Man In Black EDP 100 ML Erkek Parfümü
Yoğunluk & Hacim: EDP ve 100 ML
* Fiyat: 285-300 TL (02.04.2021) Denenmiştir.
* Menşeyi: İtalya
* Açıklama: Orta Üst Segment

Bvlgari parfümünün fiyatından biraz bahsedecek olursak; internet üzerindeki güvenilir sitelerde 100 ML için şu an fiyatı 300-400 TL arası değişmektedir. Fakat aynı parfümün Boyner'deki fiyatı ise 700-800 TL civarlarındadır. Bu aradaki fiyat farkının temel sebebi parfümün üretildiği yıldan kaynaklanmaktadır. Eğer parfüm eski tarihli bir üretim ise fiyatı biraz daha düşük olabiliyor. Parfümün üretim yılı 2021 ve daha yeni ise doğal olarak daha pahalı oluyor. Eski yıl üretimi olan ve bekleyen parfümün yenisine göre biraz daha kalıcılığı azalabiliyor fakat kokusunda ve karakteristik yapısında bir değişiklik olmuyor. Genelde internet üzerinden parfüm alacağınız zaman bilinen ve güvenilir kozmetik mağazalarını seçmenizi tavsiye ederim.

Bvlgari Man In Black EDP Parfüm

Parfümünüzün üretim yılını ve orijinal olup olmadığını öğrenmek içinse www.checkfresh.com sitesinden parfümün kutusunda veya şişesindeki bandrol kodunu sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Toplamda yedi karakterden oluşan Bvlgari kodu 00J26G2 olup siteden sorguladığımda parfümün üretilme yılının 2019 olduğunu öğrendim. Parfümünüzün orijinal olup olmadığını bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Bvlgari Man In Black EDP Parfüm

1) Bvlgari Marka Parfüm Modelleri
* Bvlgari Man Wood Neroli EDP 60/100 ML Erkek Parfüm
* Bvlgari Wood Essence EDP 60/100 ML Erkek Parfüm
* Bvlgari Man Glacial Essence EDP 60/100 ML Erkek Parfüm
* Bvlgari Aqva Pour Homme EDT 50/100 ML Erkek Parfüm
* Bvlgari Man In Black EDP 60/100 ML Erkek Parfüm (Denenmiştir)

2) Almayı Düşündüğüm ve Boyner'de Satılan 2021 Fiyatlı Parfüm Modelleri
* Hugo Boss Bootled Night EDT 100 ML Erkek Parfüm (405 TL)
* Tom Ford For Men EDT 100 ML Erkek Parfüm (525 TL)
* Ralph Lauren Supreme Leather EDP 125 ML Erkek Parfüm (570 TL)
* Armani Emporio Stronger With You EDT 100 ML Erkek Parfüm (562 TL)
* Carolina Herrera 212 Sexy EDT 100 ML Erkek Parfüm (579 TL)
* Paco Rabanne 1 Million EDP 100 ML Erkek Parfüm (637 TL)
* Gucci Guilty Absolute Pour Homme EDP 50 ML Erkek Parfüm (736 TL)

3) Tavsiye Etmediğim Erkek Parfüm Modeli ve Markaları
* Kenzo L'Eau Par EDT 100 ML Erkek Parfüm
* Lacoste Eau De Noir EDT 100 ML Erkek Parfüm
* Lacoste Magnetic EDT 100 ML Erkek Parfüm
* Lacoste Eau De L.12.12 Jaune EDT 100 ML Erkek Parfüm
* Lacoste Eau De Rouge EDT 100 ML Erkek Parfüm
* Tommy Hilfiger Cologne Limited Edition EDT 200 ML Erkek Parfüm

Bvlgari markasına ait başka parfüm modellerini de paylaştım bunları da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Bvlgari markasından sonra almayı düşündüğüm ve elediğim bazı parfüm marka ve modellerini de yukarıda liste halinde ekledim. Zaman zaman listesi güncel tutarak bir sonraki parfüm seçimi için sizleri bilgilendireceğim.

Burak AVCI - Update: 21.02.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.