21 Kasım 2021

Yüz ve Vücut için Doğal, Yöresel, Katkısız Tirebolu Sabunu & Turistik Kolonya ve Şampuan Önerileri

Tirebolu 42 Sabunu

Yüz ve vücut için kullanabileceğiniz, duş sırasında özellikle banyoda bulundurduğumuz yüz sabunu ve duş jelleri hakkında daha önce ürün tavsiyesi yazıları yazmıştım. Fakat marketlerde satılan duş jelleri hem kimyasal içerdiği için hem de gereksiz pahalı olduğundan ben de Karadeniz gezisi sırasında satın aldığım ve kullandığım bir ürünü sizlere tavsiye etmek istedim. Tirebolu 42 markası Giresun'da bulunan bir çay fabrikası olup aynı zamanda doğal, katkısız ve aromalı sabunlarda üretip satmaktadır. Bu doğal sabunlar hem yüz hem de vücut için kullanılabilmekle beraber markette satılan çoğu doğal görünümlü sabunlardan daha kalitelidir. Ben de duş sırasında bundan sonra marketlerden kimyasal ve katkılı sabun veya duş jeli almaktansa yöresel ve katkısız olan Tirebolu 42 sabunlarından almaya karar verdim. Saç için kullanılır mı bilemiyorum fakat normal saçlar için bir problem yaratacağını sanmam. Fakat her bünyenin saç tipi farklı olduğu için sizin saç tipinize en uygun şampuan hangisi ise onu kullanmaya devam etmenizi önerebilirim.

Tirebolu 42 sabunlarını internet üzerinden satın alabilirsiniz. Ben 10 tanesini kargo dahil 60 TL'ye satın almıştım ve tanesi 6 TL'ye gelmektedir. Tirebolu 42'nin sitesinden de güncel fiyatlarını görebilirsiniz. Sabun çeşidi olarak; Argan, Nâr, Gül, Beyaz Çay, Safran, Lavanta ve Yeşil Çay aroma çeşitleri olup benim en çok beğendiğim aromalar ise Safran ve Lavanta olanıdır. Marketlerde satılan duş jellerini ise bir süre almayı pek düşünmüyorum. Özellikle çok satılan markalar olan; Le Petit Marseillais, Palmolive, Duru, Nivea, Dove, Hobby, Dicora Urban Fit, Superdrug, Dalan, İpek, Rebul, Deepfresh, Dear Body (A101), Komili (ŞOK), Bee Beauty gibi markalar arasında en kalitelisi olan Le Petit Marseillais bile kimyasal bir ürün olduğu için pek kullanmanızı tavsiye etmem. Ayrıca market ürünlerine gelen son zamlar ile birlikte hem sağlık hem de bütçe açısından almak pek karlı iş değildir. Duş jelinden bahsetmişken şunu da söylemeliyim; hem duş jeli hem de saç için kullanılan ikisi bir arada olan ürünleri kullanmanızı tavsiye etmem çünkü saçı direkt kurutuyor ve canlılığını kaybettiriyor.

Watsons ve Gratis

Markette satılan yüz ve vücut sabunları içinse Paraben içermeyen Sebamed markası önerilebilir onun dışında en çok satılan markalar Dove ve Palmolive olup diğer markalar ise; Duru, Dove, Dalan, Hacı Şakir, Palmolive, Pure Line, Fax, Le Petit Marseillais'dir ve bunlarda kimyasal barındırdığı için pek almaya yanaşmıyorum. Zincir marketler dışında illaki duş jeli ve banyo sabunu alacaksanız bence indirimleri takip edip Watsons ve Gratis mağazalarından yarı fiyatına indirimli satın alabilirsiniz. Özellikle banyo sabunlarından Otacı markasını tavsiye edebilirim. İllaki almak isterseniz de duş jelleri ürünlerinden fiyat ve performans olarak Dicora Urban Fit veya Deepfresh markasının indirimlerini takip etmenizi önerebilirim.

Yüz ve vücut sabunu ile duş jeli ürünleri dışında turistik gezimde bazı yöresel kolonya çeşitleri ile de karşılaştım. Özellikle Karabük Safranbolu'da Safran'lı kolonya çeşidi çok olup turistik kolonyaların genel özelliği 60 derece olmasıdır. Pandemiden dolayı 80 derece limon kolonyası ile tabii ki kıyaslanamaz fakat almak isteyenlere aromalı birkaç marka tavsiyesi de aşağıda vereceğim. Ayrıca kolonyalar ile ilgili yazdığım Kolonya Markaları, Çeşitleri ve Karşılaştırması yazımdan detaylı kolonya markalarını ve tavsiyelerini okuyabilirsiniz.

Safran Çiçeği Mor Safran Kolonyası

* Safran Çiçeği Mor Safran Kolonyası (Karabük Safranbolu Turistik, 70 Derece ve 200 ML)

* Yabangülü Kiraz Çiçeği Kolonyası (Turistik, 60 Derece ve 400 ML)

* Tekin Fındık Çiçeği Kolonyası (Giresun Turistik, 60 Derece ve 200 ML)

Son olarak fiyat ve performans ürünü olarak birkaç marka şampuan önereceğim. Genelde normal saçlar için önerdiğim bu şampuan markalarını eğer saç tipiniz yağlı, kuru ve hacimsiz ise almanızı pek tavsiye etmem. Saç tipinize daha uygun marka ve ürünleri hatta gerekli olursa daha profesyonel şampuan markaları olan Wella Sp ve benzeri ürünleri kullanmanızı tavsiye edebilirim.

Clear Men Erkek Şampuan Yoğun Arındırıcı (600 ML): Kepek yapıyor ve saçı kurutuyor.

Clear Men Saç Dökülmesine Karşı Şampuan (Kahve Çekirdeği Özü 600 ML)

Head & Shoulders Klasik Bakım Parfümlü (90 ML): Saçı canlı tutuyor ve kepeğe karışı etkilidir, kullandım ve tavsiye edebilirim. Ayrıca şampuan seçiminde klasik seçim daha iyi olabiliyor çünkü içerisinde ne kadar fazla başka madde ve öz varsa saçı kepek yapabiliyor.

Burak AVCI - Update: 23.01.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.