19 Kasım 2021

Netflix'deki Snowpiercer, Squid Game ve House of Cards Dizileri & Önerdiğim ve İzlemekten Vazgeçtiğim Dizi ve Filmler

Squid Game

Netflix'de uzun süredir izlediğim bazı dizi ve filmler hakkındaki yorumlarımı bu yazımda toplu olarak derleyip sizlerle paylaşacağım. Makalenin başlığından da anlaşılabileceği gibi son zamanlarda izlediğim en iyi diziler Snowpiercer, Squid Game ve House of Cards olup bu dizilerin hepsini Netflix'de Türkçe Dublaj olarak izleyebilirsiniz. Özellikle tüm dünyada popüler olan Squid Game'in ikinci sezonu da yakın zamanda geleceği duyuruldu. Diziyi izlemeyen varsa bile popüler kültürün etkisi ile birlikte izleme ihtiyacı duyuyorsunuz diyebilirim. Ben bile etrafımda bu dizinin çokça tartışıldığını ve konuşulduğunu duyunca izlemeye kararı verdim. Aynı zamanda Netflix'de Türkçe Dublaj olmayan ve sadece Türkçe alt yazı hizmeti verilen bazı dizi ve filmleri izlemekten vazgeçtim ve onlarında listesini paylaştım. Türkçe Dublaj olsa dahi konusundan ve senaryosundan dolayı izlemekten vazgeçtiğim yapımları da aşağıda ekledim. İsterseniz ilk olarak izlediğim yayınlardan yazıma başlayayım ve Squid Game dizisi hakkında kısa bilgi vererek yazıma devam edeyim.

Squid Game

1) Squid Game
Squid Game dizisinin ilk sezonu 2021 yılında yayınlanmış olup Güney Kore yapımı bir dizidir. Türkçe Dublaj olarak diziyi Netflix'de izleyebilirsiniz. Dizi genel olarak yaşamdan umudunu kaybetmiş kişilerin gizli ve zengin bir ekip tarafından seçilerek bu insanların takım olacak şekilde hepsinin ölümüne oyun oynatılması ve oyun sonucu tek bir kişinin kazanacağı yüklü para miktarını konu alan bir yapımdır. Oyunu oynatanlar ise dünyanın önemli zengin insanları olup oyunlar için büyük paralara kendi aralarında bahse girerler. Dizide acımasızlık, açgözlülük, çıkarcılık ve hayat kalma uğruna her şeyi yapabilme gibi birçok psikoloji konu eski mahalle veya sokak oyunları dediğimiz oyunlar üzerinden anlatılmıştır. Son zamanlarda izlediğim ve konusu çok ilginç olan bir dizi olup izlemenizi tavsiye ederim.

Snowpiercer

2) Snowpiercer
Snowpiercer dizisi veya kar küreyicisi 2020 yapımı bir dizi olup toplamda iki sezondur ve Amerikan yapımı bir dizidir. Türkçe Dublaj olarak diziyi Netflix'de izleyebilirsiniz. Snowpiercer dizisi tüm dünyanın buzullar ile kâplanması sonucu yer kürede hayatta kalan son insanların bir tren içerisinde komün şeklinde yaşamasını konu alan bir dizidir. Trenin içi minik bir dünyanın tasvirî gibi olup insanlar arası sınıfsal ayrım burada da söz konusudur. Trende kuyruk olarak bilinen en alt sınıf ile birinci seviye vagon olarak bilinen en zengin kısım olmak üzere toplamda dört sınıfsal yapı vardır. Trenin durması demek insanlığın sonu demek olduğu için tren tüm dünyayı hiç durmadan turlayarak insan hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır. İnsanların trenin içerisinde verdiği bu hayat mücadelesi ile birlikte entrikaları da hiç bitmemektedir.

House of Cards

3) House of Cards
House of Cards dizisi Amerika ve Beyaz Saray politikalarını ve entrikalarını anlatan politik bir dizidir. Dizi 2013 yılında yapımı başlanmıştır ve toplamda altı sezon sürmüştür. İlk beş sezon gerçekten başarılıdır hatta ilk sezon çok iyidir diyebilirim. Ne zaman Francis Underwood'un ölümü gerçekleşince son sezon cidden çok başarısız olmuştur. Dizi Amerikan yapımı politik bir dizi olup Türkçe Dublaj olarak Netflix'de izleyebilirsiniz. Genelde politik diziler sıkıcı olabilir fakat House of Cards gerçekten başarılı bir yapıttır. Fakat üçüncü sezondan sonra biraz sıkıcı hale gelebilir. Dizide işlenen konular hayatta da olduğu gibi tepeye çıktıkça herkese güven azalır, yalnız kalırsınız, ego ve kibir artar, acımasızlık artar, işler daha zor ve hiç bitmeyecek şekilde gelişir, kendinize zaman ayırmanız artık imkânsızlaşır. Aslında tepelere çıktıkça daha rahat, güçlü ve refah seviyesi iyi olunacak sanılsa da aslında dertler daha da büyüyor diyebiliriz. Bunu da dizide çok net bir şekilde görebilirsiniz.

Operation Finale

4) Netflix'de İzlediğim Diğer Film ve Diziler

* The Irregulars (Türkçe Dublaj, 2021 ve 1 Sezon)

* Queen Sono (Türkçe Dublaj, 2020 ve 1 Sezon)

* La Linea: Shadow of Narco (La Linea: La Sombra Del Narco) (Türkçe Dublaj, 2020 ve 1 Sezon)

* How to Become a Tyrant (Zorba Nasıl Olunur?) (Türkçe Dublaj, 2021 ve 1 Sezon)

* When Heroes Fly (Türkçe Dublaj, 2018 ve 1 Sezon)

* La Casa De Papel: Tokyo'dan Berlin'e: 5. Sezon için Tokyo'nun anısına çekilmiştir. Netflix'de La Casa De Papel koleksiyonu olarak izleyebilirsiniz, iki bölümden oluşmaktadır.

* Ganglands (Türkçe Dublaj, 2021 ve 1 Sezon)

* Kayıp Savaş (The Forgotten Battle): 2020 Hollanda yapımı Türkçe Dublaj filmdir.

* The Last Czars (Son Çarlar) (Türkçe Dublaj, 2019 ve 1 Sezon)

* Piyanist (The Pianist): 2002 yapımı eski bir ikinci dünya savaşını konu alan filmdir.

* Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan): 1998 yapımı eski bir ikinci dünya savaşını konu alan filmdir.

* Musul (Mosul): Mosul (Musul) filmi 2019 yapımı bir film olup Irak'ta IŞİD ile savaşan Ninova Özel Harekât Timi'nin yaptıklarını ve hayatını kaybedenlerinin anısına yapılmıştır. Filmi Netflix’den Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz.

Bodyguard Netflix Dizi

* Bodyguard: 2018 yapımı tek sezonluk aksiyon dolu diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Dizi İngiliz yapımı olup İngiltere'de IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarını ve ülkenin iç işleri bakanı ile koruması arasındaki ilişkiyi anlatan ve bu eylemlere içişlerinin bakanının karşı gelmesi ile birlikte yönetimde farklı adımlar atması sonucu başına gelenler ve korumasının bu kompozisyondaki komployu çözmesini anlatan bir yapımdır. Dizinin ilk iki bölümü çok heyecanlı ve merak uyandırıcı geçtiği için diziye hemen ısınabilirsiniz ve tek sezonluk olduğu için izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim kısa ama güzel bir yapım olmuş.

* Titans: 2018 yapımı DC Universe yapımı olan iki sezonluk dizidir. Dizinin üçüncü sezonu HBO Max tarafından Ağustos 2021'de yapılmıştır fakat Netflix'de yoktur. Titans dizisini Netflix’de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Konusu Gotham dizisine benzer olup açıkçası Gotham’dan daha kötü ve hiç sürükleyici bir dizi değildir. Aşırı berbat kurgulanmış ve çok çocuksu kaçan yönleri olan bir yapımdır. Dizide Batman karakteri olan Bruce Wayne’nin yaşlı hali ve Robin konu alınmıştır. Sonuç olarak dizi berbattır.

* Operation Finale (Film): 2018 yapımı ve gerçek hayattan alıntı yapılan tarihî bir filmdir. Filmde eski Nazi SS subayı Adolf Eichmann’ın Arjantin’de Mossad ajanları tarafından yakalanışı anlatılmaktadır. Netflix’de filmi Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz.

* Kate (Türkçe Dublaj Film ve 2021)

* The Billion Dollar Code (Türkçe Dublaj, 2021 ve 1 Sezon)

* The Angel (Türkçe Dublaj Film ve 2018)

* Red Notice: 2021 yılı Amerikan yapımı yarı aksiyon yarı komedi bir filmdir. Görevimiz tehlike tadında bir film olup genel konusu sanat hırsızı ve onu yakalama çalışan bir FBI ajanının anlaşması sonucu Mısır kraliçesine ait eski üç tarihî yumurtanın çalınması konu edilmiştir. Filmi Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz fakat ben pek beğenmedim ve tavsiyede etmiyorum izlemenizi, bana biraz zaman kaybı gibi geldi.

* Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele (Turning Point: 9/11 and the War on Terror): 2021 yapımı olan tek sezonluk Amerikan yapımı belgesel dizidir. Dizide 11 Eylül Terör saldırısı ve sonrasını anlatmaktadır. Afganistan, Taliban, El-Kaide hakkında da detaylı bilgi veren ve Türkçe Dublaj olarak seyredebileceğiniz güzel bir yapıttır.

Jaguar

5) Türkçe Dublaj Olmayan Dizi ve Filmler

* LA's Finest (Dizi)
* Churchill’in Gizli Ajanları: Yeni Nesil (Secret Agent Selection: WW2) (Dizi)
* Dynasty Warriors (Film)
* Vagabond (Dizi)
* Jaguar (Dizi)
* The Crowned Clown (Dizi)
* Bohemian Rhapsody (Film)
* Yakuza ve Ailesi (Yakuza and The Family) (Film)
* Yabancı (The Outsider) (Film)
* Ölümsüzler (Immortals) (Film)
* Oats Studios (Dizi)
* Kardec (Film)
* Lakshya (Film)
* A Very Secret Service (Çok Gizli Servis) (Dizi)
* Iris (Dizi & 2009)
* Cinayet Dağı (Murder Mountain) (Dizi & 2018)
* Ingobernable (Dizi & 2017)
* Takki (Dizi & 2012)
* Bangkok Breaking (Dizi & 2021)
* Designated Survivor: 60 Days (2019)

Kulüp Dizi

6) Netflix'de Eski İzlediğim veya İzlemekten Vazgeçtiğim Türkçe Dublajlı Dizi ve Filmler

* Burada Olan Burada Kalır (What Happens in Vegas) (Film)
* Bölük (Türk Yapımı Film)
* Kimya (Türk Yapımı Film)
* "Çember" Hayalet Gemi (Türk Yapımı Film)
* Seinfeld (Dizi)
* How I Met Your Mother (Dizi)
* Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy in the Striped Pyjamas) (Film)
* KİN (Türk Yapımı Dizi)
* Sexy Beasts (Dizi)
* Maid (Dizi)
* Hep Yek (Türk Yapımı Film)
* Maya and the Three (Maya ve Üç Savaşçı) (Çizgi Film Dizi)
* The Matrix (Film Eski)
* Stalingrad (Film 2013 Eski)
* Company of Heroes (Film 2013 Eski)
* Metal Atölyesi Üstadı (Metal Shop Masters) (Yarışma Programı ve Dizi)
* Annem Yaşasın (The Water Man) (Film)
* Chicago Party Aunt (Çizgi Dizi)
* Hanedan (Dynasty) (Pembe Dizi)
* Ninjago (Çizgi Dizi)
* Dağ (The Mountain II) (Türk Yapımı Film)
* Beni Çok Sev (Türk Yapımı Film & 2021)
* Assassin's Creed (Film 2016 İzlendi ve Eski)
* Da Vinci Code (Da Vinci Şifresi) (Film 2006 Eski)
* Titanların Savaşı (Clash of the Titans) (Film 2010 Eski)
* Locke & Key (Gençlik Dizisi & 2020)
* Gölge ve Kemik (Shadow & Bone) (Gençlik Dizisi & 2021)
* Winx Efsanesi: Kader (Fate: The Winx Saga) (Gençlik Dizisi & 2021)
* Inside Job (Çizgi Dizi & 2021)
* Skylines (Dizi & 2019 ve IMDB Puanı: 7.6/10)
* Hit & Run (Dizi & 2021 ve IMDB Puanı: 7.1/10)
* Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (Anime)
* Ölümlü Dünya (Türk Yapımı Film)
* Skins (Gençlik Dizisi & 2013)
* Q-Force (Çizgi Dizi)
* Sonic the Hedgehog (Çizgi Film & 2020)
* Kukuli (Çizgi Dizi)
* Sam'in Oğulları: Şeytani Tarikatın İzinde (The Sons of Sam: A Descent Into Darkness)
* Sıfır (Zero) (Gençlik Dizisi & 2021)
* Young Royals (Gençlik Dizisi & 2021)
* Arcane (Anime & 2021)
* Love Hard (Film & 2021)
* Mogli: Orman Çocuğu (Film)
* Kill Bill: Volume 1 (Film 2003 Eski)
* Kulüp (2 Sezon & 2021 & Türk Yapımı Dizi)

Son olarak şunu söylemeliyim; genelde Türkçe Dublaj özelliği olmayan film ve dizileri seyretmiyorum. Ayrıca izlemekten vazgeçtiğim yapıtları da ara ara bu listede güncel tutmaya çalışacağım veya yeni bir inceleme yazısı yayınlarsam oradan liste paylaşamaya devam edeceğim.

Burak AVCI - Update: 15.08.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.