22 Kasım 2021

Need for Speed: No Limits Mobil Oyun Rehberi 2 & Diğer Tavsiye Edebileceğim Android Oyunlar ve Uygulamalar

Need for Speed: No Limits

Mobil yarış oyunu olan Need for Speed: No Limits'in ikinci oyun rehberi serisi yazımdan oyunu sizler için anlatmaya devam etmek istiyorum. NFS mobil serisi hakkında sizlere paylaşımda bulunurken aynı zamanda eş zamanlı yeni oynadığım ve araştırdığım Android mobil oyun ve uygulamaları da yazımda paylaşacağım. Bu uygulama ve oyunların bazılarını önermeyebilirim bunu da yazımda zaten belirteceğim. Tek tek makale yazmak yerine her oyun rehberinde bu iki konuyu da sizlerle paylaşma kararı aldım. Daha önceki birinci rehber yazımda oyunun genel hatlarından bahsetmiştim. Ben yazıyı yazdıktan birkaç gün sonra majör bir güncelleme geldi ve oyunun tüm arayüzü değişti. Eski sokak temalı arayüzü açıkçası benim daha çok hoşuma gidiyordu fakat bu yeni tasarıma da alıştım diyebilirim. Oyun rehberinin ikinci kısmında detaylı olarak Tuner Trials kısmından bahsedeceğim ve garajımda olan bazı araçları sizlerle paylaşacağım.

İlk olarak oyunu açtığınızda Play kısmından Tuner Trials yarışlarına erişebilirsiniz. Bu yarışların her gün için biri aktif olup haftanın son günü olan Pazar günü ise hepsi aktif oluyor. Her yarış için iki bilet yani yarışma hakkınız vardır. Yarışlardan iki defa ödül aldığınızda o günkü yarış hakkınız tamamlanmış olacaktır. Yarışlarda araç seviyesine göre Common, Uncommon, Rare, Epic, Legendary ve Black Edition seviyeleri vardır. Her seviyenin araçları farklı olup bu bölümdeki en önemli nüans o araçları garajınızda bulundurmanız ve onlara yatırım yapmanızdır. Ben şu an için Epic seviyesine kadar araçları açabildim ve iki araç benim için çok önemli olup bunları sizlerle paylaşacağım. İsterseniz ilk olarak yarış günlerinden ve yarış içeriklerinden başlayalım.

Need for Speed: No Limits

* Tuesday/Thursday (Fortuned): 15 bin dolardan 75 bin dolara kadar nakit para kazanabileceğiniz bir bölümdür. Epic seviyesindeki araç Porsche 911 Carrera olup bu yarışlardan 50 bin toplamda 100 bin dolar kazanabilirsiniz. Nakit para ile araçlarınızı geliştirebilir veya Black Market kısmından Meterials sekmesine gelerek aracınız için gerekli olan parçaları buradan da satın alabilirsiniz.

* Monday (Engines): Araçlar için önemli parçalar ve Update Kit kazanabileceğiniz bir yarıştır. Epic seviyede size Pistons ve Engine Update Kit 4 parçaları kazandırır. Update Kit parçaları çok önemlidir çünkü belli bir seviyeye geldikten sonra araç geliştirmek için bunlara ihtiyaç duyarsınız. Seviyenize göre Update Kit 1, 2, 3, 4 paketleri lazım olacaktır. Bir de Tuner Trials yarışları için şunu söylemem gerekir aracınızı ne kadar iyi geliştirirseniz Race yani yarış zorluk seviyesi Easy olacaktır ve otomatik olarak yarışı oynatmanız sizin için daha rahat olacaktır.

* Tuesday (Titans of Turbo): Araçların turbo seviyesini yükseltmek için parça kazanabileceğiniz yarışlardır. Common (Time Trial), Uncommon (Rush Hour), Rare (Airbone), Epic (Nitro Rush), Legendary (Rush Hour) ve Black Edition (Airborne) seviyelerine bu yarış için mevcuttur. Epic seviyesinde Blow Off Valve parçası vermektedir.

* Wednesday (Wheelman): Araçlarınız için lastik ve Caliper parçası kazanabileceğiniz bölümdür. Tuner Trials'da her bir yarış bir benzin harcamaktadır. Toplamda günlük tamamlatacağınız iki yarış için iki benzin yeterli olacaktır.

* Thursday (Gearbox Gambions): Perşembe günleri aktif olan bu yarış da Epic seviyesinde Drive Shaft parçası kazanabilirsiniz. Mor renkte olan bu parçalar genelde iyi seviye parçalar olup marketten almak isterseniz yüksek paralar isteyebilir oysaki Tuner Trials için gerekli olan araçlarınızı geliştirirseniz bu parçaları her hafta bedava kazanabilirsiniz.

* Friday (Ecu): Cuma günleri aktif olan bu yarış içinse Epic seviyede kazancağız parça Throttle Sensor parçasıdır. Aynı şekilde diğer yarışlarda da araçlarına lazım olacak Electronic Control Unit parçalarını bugün kazanabilirsiniz.

* Saturday (Nitro Xtreme): Cumartesi günü aktif olan yarış da Nitro parçalarını araçlarınız için kazanabilirsiniz. Epic seviyede kazanacağınız parça Solenoid olup mor renkteki bu parçayı bugün kazanabilirsiniz.

Her gün yapılan yarışlardan bahsettikten sonra hangi seviyede hangi aracın lazım olduğunu ve bu araçların gerçek hayattaki bilgilerini ve Segment'lerini sizlerle paylaşacağım. Tuner Trials'deki ilk yarış seviyesi Common (Time Trial) olup gerekli olan araç Ford Fiesta ST modeldir.

Ford Fiesta ST

Araç: Ford Fiesta ST
Araç Detayı: 4 Kapı, B Segment ve Hatchback bir araçtır.
NFS Bilgileri: Street kategorisinde bir araç olup toplamda 5 yıldız yani seviyeye yükselmektedir.

Açıklama: Ford Fiesta modeli Türkiye'de de çokça satılan bir model olup Ford Motor Company tarafından 1976'dan beri üretilmektedir. B Segment bir araç olup fiyatları uygun olduğu için Türkiye'de çokça tercih edilen bir modeldir. Açıkçası ben Hatchback araçları pek sevmediğim için çok ilgi duymuyorum. En son 2008'deki altıncı nesil kasası devam etmektedir.

BMW M3 Coupe 1999

BMW M3 Coupe 1999

Araç: BMW M3 Coupe 1999
Araç Detayı: 2 Kapı Coupe, D Segment ve Sedan bir araçtır.
NFS Bilgileri: C.Sports kategorisinde bir araç olup toplamda 6 yıldız yani seviyeye yükselmektedir. Tuner Trials'deki ikinci yarış seviyesi Uncommon (Rush Hour) olup gerekli olan araç modeli BMW M3 Coupe 1999 olup bu aracıda geliştirmenizi öneririm.

Açıklama: BMW M3 modeli BMW'nin M modelinin üçüncü seri aracı olup iki kapılı Coupe modeli ilk defa Almanya'da 1985 yılında üretime başlatılmıştır. Oyunda da 1999 modelini oynamaktayız. 2021 yılı itibariyle kasanın yeni model adı BMW M3 (G80) olarak bilinmektedir. BMW M3 modelleri, 3 Serisi'nin E30, E36, E46, E90 / E92 / E93 ve F80 nesilleri boyunca ve Coupe, Sedan ve Cabriolet gövde stilleri ile üretilmiştir. M3, 3-Serisi'nin daha güçlü ve duyarlı motorlar, gelişmiş yol tutuş, süspansiyon ve fren sistemleri, aerodinamik gövde geliştirmeleri ve üç renkli "M" (Motorsport) amblemli iç ve dış tasarım ile donatılmış modelidir.

Toyota Supra

Toyota Supra

Toyota Supra

Araç: Toyota Supra
Araç Detayı: 2 Kapı Coupe, S Segment (Sports Cars) bir araçtır.
NFS Bilgileri: C.Sports kategorisinde bir araç olup toplamda 6 yıldız yani seviyeye yükselmektedir. Tuner Trials'deki üçüncü yarış seviyesi Rare (Airbone) olup gerekli olan araç modeli Toyota Supra olup bu aracı kesinlikle geliştirin hatta garajınızda yoksa araç kartlarını kazanıp aracı almaya çalışın çünkü oyunda belli bir noktadan sonra Update Kit 3 paketlerine ihtiyaç duyuyorsunuz ve bunu da üçüncü seviye yarışlardan kazanabilirsiniz.

Açıklama: Japonya üretimi ve markası olan Toyota'nın yarış ve spor aracı olan Supra modeli ilk kez 1978 yılında üretimine başlanmıştır. Araç Toyota Celica modelinin üzerine geliştirilmiş bir modeldir. Oyundaki model ise dördüncü nesil A80 Supra modelidir. Beşinci nesil Supra'lar 2019 yılında üretimine başlanmıştır ve tam mode adı Toyota Supra (J29/DB) olarak adlandırılmıştır.

Porsche 911 Carrera (991)

Porsche 911 Carrera (991)

Araç: Porsche 911 Carrera (991)
Araç Detayı: 2 Kapı Coupe, S Segment (Sports Cars) bir araçtır.
NFS Bilgileri: Sports kategorisinde bir araç olup toplamda en fazla 8 yıldız seviyeye yükselmektedir. Tuner Trials'deki dördüncü yarış seviyesi Epic (Nitro Rush) olup gerekli olan araç modeli Porsche 911 Carrera'dır. Epic yarış seviyesi önemli bir aşama olup aracınız için mor renkte önemli modifiye parçaları kazanırsınız. Oyunda Campaign seviyesini yarıladıysanız bu araca yatırım kesinlikle yapınız çünkü belli bir noktadan sonra elinizde geliştirebileceğiniz çok iyi araç kalmayacaktır Porsche 911 Carrera dışında.

Açıklama: Porsche 911 modeli Alman firması Porsche AG tarafından üretilen bir otomobildir. Modelin en çok bilinen aracı Porsche 911 Carrera olup iki kapılı Coupe bir otomobildir. İlk üretim 1964 yılında Almanya'da başlayan model halen günümüzde üretilmektedir. Porsche 911 serisinin GT1, GT2, GT3 gibi başka modellerde spor araçları da vardır.

Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Araç: Nissan Skyline GT-R BNR32 (1989)

Açıklama: Araştırdığım ve son seviyesine kadar geliştirdiğim bir başka araç ise Nissan Skyline olup oyundaki tam model adı Skyline GT-R (1989 : BNR32). S Segment spor araç kategorisinde olan modelimizi 1989 yılında yapılmıştır. Nissan bildiğiniz gibi Japon endüstrisinin bir markasıdır. İlk Skyline GT-R serisi 1969 yıllarında üretilmeye başlanmış olup günümüze kadar devam eden bir seridir. Serinin devam niteliğinde olan diğer model ise Nissan GT-R (R35) olup yarış araçları kategorisinde oldukça gözde bir otomobildir. Oyunda arabamız C.Sports araç sınıfında olup toplamda 6 yıldız ile modifiyesini tamamlamaktadır. Tüm parçaları geliştirince Part Maxed Out uyarısı alırsınız.

Need for Speed: No Limits mobil oyunu için ikinci rehber yazımın sonuna geldim. Aşağıda başka Android mobil oyun ve uygulamaları size önereceğim ve listeyi güncel tutmaya çalışacağım üçüncü rehberi paylaşana kadar.

Diğer Android Oyunlar ve Uygulamalar Serisi

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift

* League of Legends: Wild Rift: Android ve IOS mobil platformlarda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz efsane Multiplayer (PVP) oyun League of Legends'ın mobil versiyonudur. Oyun telefonda 4 GB kadar bir hafıza istemektedir ve grafikleri oldukça kalitelidir. Markette Riot Games, Inc firması tarafından oyun yayınlanmaktadır. Oyunun Windows yani masaüstü versiyonunu 30. seviyeye kadar oynamıştım ve uzun bir süre ara verdim. Mobilde görünce indirdim ve grafikleri gerçekten harika diyebilirim. Hatta masaüstü versiyonu yerine artık mobilden oynama oranı artar diyebilirim. Oyunda klasik beşli harita modu olan Wild Rift ve Aram modu mevcuttur. Belki bu oyun için ayrı bir başlık açabilirim ve mobile kesinlikle indirmenizi öneririm. Oyunun tek dezavantajı Online oyuncunun az olmasıdır. PvP takım oluşturmak için çok bekliyorsunuz ve bir süre sonra botlar ile oynamak zorunda kalıyorsunuz.

* Mobile Legends: Bang Bang: League of Legends benzeri ve PvP olarak daha çok oyuncu çeken bir mobil oyundur. Markette Moonton firması tarafından oyun yayınlanmaktadır. Klasik beşe beş Moba tarzı bir oyun olup Riot Games'in asıl oyunu olan League of Legends: Wild Rift yerine daha çok bu oyun tercih edildiği için orijinal LoL oyununda gerçek kişiler bulmak ve onlarla Online maç yapmak biraz zor olabiliyor genelde botlara karşı daha çok oynanıyor Mobile Legends oyununu çok tercih eden olduğu için.

* Garena Free Fire MAX ve Garena Free Fire: Booyah Günü: Android platformlarda ücretsiz olarak yayınlanan ve 2021 en iyi oyunlar seçmesine katılmaya hak kazanan Pubg benzeri Battle Royale tarzında bir oyundur. Bu tür oyunlar için daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Call of Duty: Mobile öneriyorum. Oyun Garena International I firması tarafından geliştirilip yayınlanmaktadır.

* The Walking Dead: Survivors: Mobil reklamlarda da çokça çıkan hayatta kalma oyundur ve Galaxy Play Technology Limited firması tarafından geliştirilip yayınlanmaktadır.

MARVEL Future Revolution

MARVEL Future Revolution

* MARVEL Future Revolution: MARVEL şampiyonları ile oynayabileceğiniz hikâye odaklı rol oyunudur. Oyunun grafikleri başarılı olup telefonunuz çok iyi değil de oynama sırasında kasma yapacaktır. Samsung S20 Plus'da bile oyun ara ara donma yapabiliyor bu yüzden optimizasyonun çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Oyun, Netmarble firması tarafından geliştirilip Android markette yayınlanmıştır. Güncellemeler ile birlikte telefonda kapladığı hafıza ortalama 7 GB kadardır. Oyunda ara ara donmalar sebebiyle ve oynanış bakımından çok beğenmediğim için oyunu sildim fakat grafikleri görmek için indirip deneyebilirsiniz. Aynı Netmarble firmasının diğer Marvel oyunu ise MARVEL Future Fight olup bunu da inceleyebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 04.01.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.