27 Kasım 2021

Calvin Klein Jeans Siyah Polarlı İç Yelek Detaylı Puff Mont ve Dış Giyim, Kazak, Triko Markalarında Güncel Fiyatlar

Calvin Klein Jeans Siyah Polarlı İç Yelek Detaylı Puff Mont

Beymen'den bu kış sezonu için satın aldığım Calvin Klein Jeans marka siyah polarlı ve iç yelek detaylı montun incelemesini ve fiyatlarını sizlerle paylaşacağım. Ayrıca dış giyim ve triko olarak bilinen kış kategorisindeki sezonluk giyimlerinde yaşanan aşırı fiyat artışı sonrası hangi markayı tercih ettiğimi ve markaların genel triko fiyatlarının son olarak hangi aralıklarda olduklarını da yazacağım. Açıkçası giyim ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarından sonra bütçenize göre alabileceğiniz ve sürdürebilir giyim açısından hangi ürünü tercih etmeniz gerektiği konusunda fikirler vermeye çalışacağım. Dış giyim olarak mont ürünleri genelde uzun süreli giderken kazak, triko gibi ürünler hangi marka olursa olsun maksimum 3 veya 4 sezon kullanılabilmektedir. Sonrasında illaki pamuklanma, yaka kısmında yıpranma gibi ufak tefek deformasyonlar oluşmaktadır. Bundan dolayı ihtiyacınız kadar olan triko ürünü alıp gereğinden fazla pahalı triko ürünlerini almanızı pek önermem. Vücut tipinizi tam oturan ve tarzınıza yakışan belli sayıda kazak, triko ürünü işinizi görecektir.

Yazıma ilk olarak satın aldığım Calvin Klein Jeans mont ile başlamak istiyorum. Beymen'den satın aldığım CK mont oldukça kaliteli olup iç tarafta kahverengi yün kaplaması vardır ve soğuk havalardan direkt sizi korur. Ayrıca sürdürülebilir giyim modasına uyup kol tarafları fermuarlıdır ve biraz soğuk havalarda kol taraflarını söküp yelek olarak da kullanabilirsiniz. Yelek kısmını ise çift taraflı şekilde kullanma fırsatı da vermiştir. Montu tasarlarken çift kullanım için yapmışlar. Malzeme hammaddesi ise %100 Polyester olup dik yaka özelliğine sahip monttur. İçerisinde üç adet ve yanlarda iki adet olmak üzere toplamda beş adet cep bölmesi vardır. İç cepler fermuarlı olup Calvin Klein logosu bulunmaktadır. Puff montun sol göğüs kısmında da CK amblemi vardır. Ürün tamamen Recycled Polyester yani geri dönüştürülmüş Polyester'den yapılmıştır. Üretim yeri ise Çin olup sürdürülebilir Sorona Aura yalıtımlı bir giyim ürünüdür. Beymen'den bu mont modeline benzer olan CK Jeans Colorblocked Dik Yaka Puff Mont ürününü de inceleyebilirsiniz.

Beymen Calvin Klein Jeans Mont

Beymen Calvin Klein Jeans Mont

Beymen Calvin Klein Jeans Mont

Beymen Calvin Klein Jeans Mont

Beymen Calvin Klein Jeans Mont

Ürün: Calvin Klein Jeans Siyah Polarlı İç Yelek Detaylı Puff Mont

Beden: L (50 Beden) Standart Bedendir.

Beymen Ürün Kodu: 101702621_999

Renk ve Özellik: Renk: Siyah ve Kapüşonsüz

Fiyat ve Tedarik: 1799 TL (20.11.2021) Beymen'den Alınmıştır.

Uluslararası Barkod No: 8719854114574 ve Türkiye Barkod No: 2110084838005

Beymen'den aldığım Calvin Klein Jeans monttan sonra kazak ve triko piyasa fiyatları hakkında bilgi verme kısmına geçebilirim. Yazımın başında belirttiğim gibi giyim sektöründe fiyatlar aşırı artmaya başladı. Alt Orta Segment grubuna hitap eden Altınyıldız, Pierre Cardin, Fabrika gibi markaların bile alım gücü orta gelirliler için zorlaşmış durumdadır. Sezonda Lacoste'un sitesine girdim ve hiçbir modele bakmadan sadece Erkek Triko seçip en ucuza göre sıralama yap dedim ve fiyatlar inanın 1000 TL'den başlıyor. Normal bisiklet yaka Lacoste kazakların en ucuzu 1000 TL altında değildir. Bu da haliyle Lacoste markasında birinci kalite replika ürün almaya itiyor herkesi. Lacoste markasının replika ürünlerinden bahsetmişken eğer alacaksanız birinci kalite ve kazak ile aynı renkte olan amblemli modellerini almanızı tercih etmenizi öneririm. Aşağıda birkaç örnek görsel koyacağım.

Ben Triko grubunda genelde yarım balıkçı yaka kazak modellerini seviyorum bazı durumlarda da bisiklet yaka kazak alıyorum. Şu an uzaktan çalıştığım için V Yaka kazak almıyorum fakat şirkete gitseydim gömlek üstüne giymek için V Yaka kazak bu kış sezonunda almayı düşünebilirdim fakat bu yıl ihtiyacım olmayacağı için satın almayacağım. Genelde Altınyıldız Classics ve Divarese sitesinde satılan George Hogg balıkçı yaka kazaklarının fiyatları ortalama 80-150 TL arası olup koyu renkteki modellerini almanızı tavsiye edebilirim. Özellikle George Hogg markası Altınyıldız Classics'e göre biraz daha kaliteli olduğundan siyah renkli boğazlı kazaklarını tercih edebilirsiniz. Altınyıldız Classics'de ise üç adet indirimli şekilde koyu renk tonlarındaki boğazlı kazaklarını satın alabilirsiniz. Fakat kalitesi çok iyi değildir.

Boyner'de satılan Fabrika markalı balıkçı yaka kazaklarında ise 3 Al ve 2 Öde kampanyası olup 3 adet balıkçı yaka kazak ortalama 300 TL ve tanesi 100 TL civarlarında gelmektedir. Bu kampanyadan da yaralanabilirsiniz. Eğer Pierre Cardin ve Beymen Business balıkçı yaka kazak almayı düşünürseniz bu markaların fiyatı ise ortalama 180-250 TL arası olup kalite olarak biraz daha iyidirler. Kişisel yorumumu soracak olursanız fiyat ve performans için Fabrika markasını düşünebilirsiniz daha kaliteli kazakların ise minimum fiyatları 200 TL'den başlamaktadır. Pierre Cardin'nin yarım balıkçı yaka kazanlarından zamanında siyah, lacivert ve başka renklerden birkaç adet almıştım ve oldukça memnunum fakat 3-4 sezon kullanım sonrası bilek ve boyun kısımlarında hafif gevşeme ve yıpranma yaşanabiliyor. Regular beden olduğu için M (Medium) beden genelde alıyorum ve yeni çıkan Pierre Cardin kazaklar daha kaliteli olup almak isteyenlere önerebilirim.

Boyner Fabrika Kazak

Boyner'den Aralık 2021 kış sezonu için üç adet Fabrika marka Yarım Balıkçı Yaka Kazak aldım. Siyah, Lacivert ve Bordo Melanj renkler olmak üzere üçünü renk ve model olarak seçtim. 3 Al ve 2 Öde kampanyası dahilinde hepsi 320 TL'ye denk geldi ve tanesi ortalama 106 TL gibi bir fiyata denk gelmiş oldu. Kazaklar cepsiz olup düz desenli ve Basic kalıptır bende M (Medium) olan kalıplarını satın adım. Ayrıca logo olarak Beymen Club'daki gibi kuş figürü kullanılmıştır ve kazak üzerinde güzel durmuştur. Kazaklarda kullanılan malzeme ve materyal ise %50 Pamuk ve %50 Akrilik şeklindedir. Aynı yarım balıkçı yaka Fabrika model kazakların siyah, gri, kahve, bordo ve lacivert renk modelleri gelmiş olup kış sezonunda Boyner'de 150-180 TL arasında satılmaktadır. Hem sezonun gelmesi hem de giyim fiyatlarındaki artış bu ürüne de yansımıştır.

Replika ürün olarak Lacoste, Moncler, Prada, Hugo Boss gibi markaların bisiklet yaka veya balıkçı yaka kazakları, trikoları ve yelekleri ortalama 200-240 TL arası olarak değişmektedir ve birinci kaliteleri satılmaktadır. Lacoste markasının bedenleri genelde standart kalıp olup M (Medium) beden giyiyorsanız kesinlikle L (Large) fit beden almayınız çünkü büyük gelebilir. Lacoste’un Medium bedeni FR 4/US M olarak da geçmektedir. Aşağıda örnek verdiğim ürünlerin fiyatları ise az önce belirttiğim aralıklarda olup birinci kalite ürünlerdir.

* Lacoste Balıkçı Yaka Yeşil Kazak (FR 4/US M Medium Beden)
* Lacoste Balıkçı Yaka Siyah Kazak (FR 4/US M Medium Beden)
* Lacoste Mavi Polar Yelek (FR 4/US M Medium Beden)
* Moncler Bisiklet Yaka Siyah Kazak (L Large Beden)

Lacoste Kazak

Lacoste Kazak

Lacoste Kazak

Lacoste Kazak

Lacoste Kazak

Aşırı soğuklar başlamadan Suni Deri Mont modellerine bakmak isteyenlere fiyat ve performans markaları olan AVVA ve Pierre Cardin markalarını önerebilirim. AVVA markasına kendi resmi sitesinden Pierre Cardin markasına ise Boyner'den Pierre Cardin Deri olarak filtreleyip veya Pierre Cardin resmi sitesinden modellere göz atmanızı tavsiye edebilirim. Aşağıda zamanında aldığım örnek bir suni deri mont modelini sizlerle paylaşacağım. Deri mont olarak AVVA markasını biraz kalitesiz bulduğumu söyleyebilirim eğer bütçeniz varsa önceliğiniz Pierre Cardin markasından yana olsun. Suni deriler genelde bir iki yıl giydikten sonra erime, yırtılma veya sökülme yapabiliyor bu yüzden gerçek deri almanızı tavsiye ederim. İster güneş görsün ister görmesin üç yıl sonra maksimum deforme olmasını engelleyemiyorsunuz.

AVVA Haki Deri Mont

AVVA Haki Deri Mont

AVVA Haki Deri Mont

Ürün: AVVA Haki Deri Mont
Beden: L (Large)
Renk: Gri
Fiyat ve Tedarik: 155 TL'ye AVVA'nın Sitesinden 2019 Ağustos Sezonunda Alınmıştır.
AVVA Product Code: A716015-67

Son olarak şunu söylemeyelim, vücut tipinize tam oturan ve size yakışan ürünleri tercih ediniz. Ürün kaliteli ve markalı bile olsa eğer bedeni biraz büyük ise kesinlikle iade ediniz ve giymeyiniz. Dış giyim ve Triko kategorisindeki ürünler döviz kuruna bağlı önümüzdeki aylarda fiyatlarının daha da artması bekleniyor.

Burak AVCI - Update: 17.10.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.